Ez azért ennyire nem fekete, vagy fehér.
Az 3 számjegyű (350-400-450-500-550-600) Canon-oknál, főleg az első szériáknál, pl. a vázon lévő gumiborítás ragasztása hajlamos volt elengedni, és több ponton feljött. És ez nem függött expó számtól, lehetett egy 1000-2000 expós gépnél is. Egy karc meg születhet bármikor, függetlenül a gép korától, és az expószámtól. Egy cimborám megvette az 5D-t, egy hétre rá megbotlott, és a nyakában lévő géppel, objektívvel előreesett a betonra. Esés közben oldalra tudta még fordítani, így nem az obira esett, hanem a gép oldalára. Így azon ez faszán meg is látszik. És a gépben volt párszáz expó. Múlt héten LX-szel mentünk kattogtatni, és majdnem a Dunába estem a géppel a parti köveken megpattanva, pedig mindketten vigyázunk a dolgainkra.
Persze, jobb karcmenteset találni, én is arra törekednék, de egy-egy karc nem biztos, hogy azt jelenti, hogy ütötték, vágták a gépet.
Én biztos, hogy használt gép esetében bemennék mondjuk a Tripontba, vagy a Camera Kft.-hez, és bevállalnám azt a 15ezret, hogy szétszedjék és átnézzék, hogy ne vegyek zsákbamacskát. Emellett meg a belépő szintű DSLR-ek annyira olcsók már, hogy inkább spóroljon mindenki még 3 hónapot, és vegyen egy újat.
Ha 6500 expónál az én 450D vázam karcos és kopott lett volna alighanem sírva fakadok, és nem vagyok vaxolós-vixolós típus. Természetesen mindenki úgy használja a tulajdonát ahogy tetszik neki, de én egy ilyen hirdetést minden bizonnyal figyelmen kívül hagynék.
Már nem emlékszem, hogy ki keresett DSLR gépet olcsón, ezt most tették ki az indexre, ahogy írja, még alkuképes is:
"Eladó Canon EOS 400D, ~6500 expo, 18-55mm kitobjektív(a régi, nem IS), mechanikailag teljesen jó, újszerű állapotban, esztétikailag annyi a hibája, hogy a markolat alján van egy fél centis kopás, a gumi lekopott, ezen kívül semmi baja. Kérésre bővebb információ,képek, érdeklődés e-mailben. Kinek mennyit ér, én Iá.: 70.000 ft-ra gondoltam, de minden lehetséges.
andras353@totalcar.hu"
Ugyehogyugye?
Én is tök véletlenül szereztem tudomást róla.
A 3dik futam Nagykanizsa, az utolsó meg az Erzsébet tér lesz, mondjuk a szentendrei után az számomra már érdektelen, hiszen ott semmi szintkülönbség, csak épített akadályok lesznek.
A szentendrei szűk utcákban, sikátorokban (ráadásul mindenhol kordonozás) kézenfekvő volt.
Amúgy ritka az ilyen rendezvény, hogy a szervezők, rendezők nem nehezíti a munkát, pedig még regisztrálva sem voltam, mint fotós. Mindenhol igyekeztek segíteni és a még biztonságos, de lezárt részekre is beengedtek 1-1 kép erejéig, valószinűleg köszönhető ez a komolyabb kinézetű gépnek, meg a határozott fellépésnek.
Másrészt meg szánalmas, hogy egy nemzetközi szintű rendezvényt pont a helyi lakosok nem támogatják, holott sem zajjal, sem füsttel, sem szeméttel nem jár (hallottam olyat, hogy egy nénike miatt el kellett húzni a kordont, mert ő már 40 éve annak az utcának a jobb oldalán szokott járni, ami most épp lezárásra került, persze a bal oldal a gyalogosoknak volt fenntartva).
Meg hogy szombat délután, mikor a városka tele van turistákkal, a verseny szinte sehol sem volt kiplakátolva. Holott a kijelölt útvonal a legszebb részeken vezetett végig (nem 1x voltam már én magam is Szentendrén, de most találtam olyan részeket, ahol még sosem jártam), szinte mindenhol el lehetett sétálni a lezárások mellett és valóban izgalmas verseny kerekedett a végére.
Ez a felragasztható talpakhoz van, illetve az azokba illeszthető, rugós szárú elemekhez, akár sima, akár az íves szárú.
Bepattintod az elemet a tappancsba, majd ezt a szilikon vackot belepréseled az összenyomható szárak közé. Előtte nem jó, mert nem tudod belecsúsztatni a tappancsba, ha benne van a betét.
Igen,jól látod,én is észrevettem.Sony vegassal vágtam a videót,még most ismerkedem a programmal,próbálok találni valami szűrőt,ami csökkenti a remegést.Pedig a legrövidebb tartóval tettem fel a kamerát.
Az 3 számjegyű (350-400-450-500-550-600) Canon-oknál, főleg az első szériáknál, pl. a vázon lévő gumiborítás ragasztása hajlamos volt elengedni, és több ponton feljött. És ez nem függött expó számtól, lehetett egy 1000-2000 expós gépnél is. Egy karc meg születhet bármikor, függetlenül a gép korától, és az expószámtól. Egy cimborám megvette az 5D-t, egy hétre rá megbotlott, és a nyakában lévő géppel, objektívvel előreesett a betonra. Esés közben oldalra tudta még fordítani, így nem az obira esett, hanem a gép oldalára. Így azon ez faszán meg is látszik. És a gépben volt párszáz expó. Múlt héten LX-szel mentünk kattogtatni, és majdnem a Dunába estem a géppel a parti köveken megpattanva, pedig mindketten vigyázunk a dolgainkra.
Persze, jobb karcmenteset találni, én is arra törekednék, de egy-egy karc nem biztos, hogy azt jelenti, hogy ütötték, vágták a gépet.
Én biztos, hogy használt gép esetében bemennék mondjuk a Tripontba, vagy a Camera Kft.-hez, és bevállalnám azt a 15ezret, hogy szétszedjék és átnézzék, hogy ne vegyek zsákbamacskát. Emellett meg a belépő szintű DSLR-ek annyira olcsók már, hogy inkább spóroljon mindenki még 3 hónapot, és vegyen egy újat.