Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Szeretem a 16-35 -öt. Tudom, hogy nem igazán portré, de nekem az.
16-on még jobb lett volna.

Jobb kezemben gép, bal kezemben vaku, plafonra villantva, kicsi derítőlap kihúzva, hogy csillogjon a szem. Tudom álvány, meg másik objektív, de épp nálam volt a cucc és gondoltam csinálok egy képet.
Tetszik, a szeme fantasztikus , szinte megszólal.

És csak két apró észrevétel: a 35mm nem igazán portré optika (pláne Fullframe-en, mert torzítja az arcot) és picit, mintha túl tengelyből lenne vakuzva (bár a szemében inkább oldalról jövőnek látszik).
Bár kicsit félek, hogy Debrecenben és környékén mit szólnak hozzá!
Csináltam egy portrét, bár nem szoktam.

Inkább utómunka miatt csináltam. A kép egy vendégség során készült, bár furcsa, hogy emberek meghívnak magukhoz.
Nekem tetszik, mert olyan mintha egy 6 éves majom csinálta volna.

Viccelek csak. Jó kép.
mennyire sügérezel?
közkívánatra...
szerintem is az a legjobb az albumból
nekem a templomos tetszik a legjobban, azt kár hogy ide nem töltötted fel
Szeretem a nagylátós képeket.
látod, Zoli, ez egy egészséges reakció
... azért a 4 banánt sokallom.
A kép címe:A villámok harca.
Köszi Zema, ez 10 pontos.

Félreértés ne essék, nem vagyok megsértődve a kritikán, mert nyilván azért teszi fel ide (is) az ember amit csinál, mert kíváncsi a fogadtatásra. Nyilván nekem is megvannak azok a hiteles emberek (pl innen Zseby, LX, Zema, Tacsi), akikről tudom, hogy nem csupán a "tetszik-nemtetszik" kategóriájú értékelésre képesek és nem is csupán azért dícsérnek, mert a barátaim. És nyilván számomra is többet ér az olyan emberek (bármilyen irányú) értékelése, akiktől már láttam értékelhető képet.
De nem dőlök hátra elégedetten, mert ismerem a hiányosságaimat, mind tudásban, mind szorgalomban.
Minden kritika jó valamire, ha érdemi kritikaként fogalmazódik meg. Ha meg erre képtelen az író, akkor max ehhez hasonló szájkarate kerekedik belőle...
jól összeszedted...

...de minek?!
a motorosok már csak ijenek
Aki egy nyilvános fórumra feltölt képeket, az egyrészt azért teszi, hogy megmutassa azokat, másrészt azért (mégha nem is ismeri ezt el), hogy véleményt kapjon. Aki képeket tesz fel, annak el kell fogadnia azt, hogy nem mindenkinek fog tetszeni, mégha a szerinte legjobbakat is tette fel. De azzal, hogy az upload gombra rákattintott vállalja azt, hogy mások elmondhassák a véleményüket, akár arc nélkül, akár fikázva, akár úgy, h a fikázótól még senki semmit sem látott. Megteheti, ez az internet, illetve a szólásszabadság. A vélemény pedig olyan (ojan), mint a segglyuk, mindenkinek van, de senkit nem érdekel a másé. (ez is csak részben igaz, már mondtam, hogy engem érdekel szexi kislányoké...)
Ezen a fórumon én nagyon kevés őszinte véleményt olvastam, amiben nem éreztem volna azt, hogy azért van benne az, hogy "..jó-jó, de..." mert ha valaki azt mondta volna, h ez király, azzal a saját képe háttérbe szorul. Ez faszság, de ha így is van, akkor is, húkersz? A fotózás alaphelyzetben nem verseny, és állandóan görcsölni, h az enyémazenyémazenyém a jó, és a jobb azért is kretén dolog, mert nincs azonos irányú, és értékű kreativitás, és látásmód. A fotózásban az a szép, hogy ugyanazt a témát meg lehet mutatni gyökeresen más stílusban, és hangulatban. Itt mégis mindig van egy de... Jó, ez a kép, de... Akinek nem tetszik a kritika, az ne fotózzon, ne töltsön fel, az igazán nagy dolog szerintem az, hogy észrevenni a kritikában a fejlődési lehetőséget. Persze ahhoz olyan kritika is kell. Az "ez szar", "nekem nem tetszik", az számomra nem kritika. De ismét elmondom véleménye lehet mindenkinek, és mindenki el tudja dönteni mi tetszik neki, és mi nem, de akkor az csak vélemény nyilvánítás, a kritika az másról szól.
Legyünk őszinték. Itt az eddigi legtöbb kép egy vicc kategóriába volt sorolható, és a feltöltők jelentős részének valóban elég lenne egy Alcatel vántácsízi. Aztán amikor senki nem ír semmit akkor megsértődnek, ha meg kierőszakolják a véleményt, akkor meg megsértődnek. Ezek az emberek mutogassák a képeiket a családjuknak, mert akkor majd hájjal kenegetik őket, h húúú, ez de fasza. De attól nem fognak fejlődni. És persze, egy jobb géppel valszeg csinálnának jobb képeket, de az csak a gép hardvere miatt lesz jobb, nem a meglátásuk, kompozíciós érzékük, tehetségük, kreativitásuk, kitartásuk miatt. Ezeket nem lehet megvenni, minden másra ott a mastercard. Az izzadságszagú, elcsépelt, erőltetett képek nem lesznek jobbak egy jobb géptől, maximum nagyobb felbontásúak, mondjuk az sem hátrány, hiszen tudjuk, a megapikszel a lényeg... A FF konverziótól nem lesz a kép művészi, és alapból király. Elég a pocket gép itt nagyon sok embernek. Nekem volt olyan hobbim, amit abbahagytam, mert tehetségtelen voltam hozzá, bár megvásároltam hozzá sok drága dolgot. De rá kellett jönnöm, hogy nem megy, nem az én világom. Attól még lehet fényképezni, h valaki nem fotós, de fejet homokba dugni nem kell. NEm zörög a haraszt ha nem fújja a szél, és ha sokszor megyek az autópályán szemben a forgalommal, és sokan villognak, akkor lehet, h nem ők a hülyék, és lehet érdemes elgondolkodni ezen. És mindent lehet tanulni, kitartással, gyakorlással pótolni a tehetséget, de a fotózásban a kreativitást, és az affinitást az egyediségre nem. Attól még lehetnek kurva jó képek, de lehet, h olyanok lesznek kurva jók, amiket már valahol láttunk, és így nem alkotnak maradandót. De attól a kép, akár technikailag, akár komponálás szempontjából kurva jó. De pont. Ennyi.
Zoli feltöltött képei közül nekem se tetszik mind, de ezt eddig is megfelelő érvekkel, és kritikai megalapozottsággal próbáltam megfogalmazni. Én nem vagyok fotós, nem is leszek, de szeretem csinálni, van olyan területe amihez talán érzékem is van. Nem minimálbérből élek, így akár lehetne sokkal jobb gépem, de ez az elhatározás most, két év után jött el, mivel a hardware jelenleg már bizonyos helyzetekben korlátok közé szorít, és kompromisszumokra kényszerít. A kreativitásban pedig nincs kompromisszum, meg gát. De most is először L-es obikat vásárolok, és majd aztán mkIII-at. Zoli helyében az utolsó képet már a gépen visszanézve töröltem volna, de pl. a belső udvar tetszik. Vazz a kritikája után feltöltött képei egyértelműen nem 6 éves gyerek szintjén vannak, én inkább egy betanított csimpánz szintjére pozicionálnám, aki 4 banán után csinálta ezeket. Ott van benne minden alap fotózási hiba amit el lehet követni, ami nem baj, és az sem, h kritikával él, hiszen azt, h kinek mi tetszik, azt mindenki el tudja dönteni, és véleményt is meg tud fogalmazni mindenki, de ha a képek nem jobbak, mint a kritizáltak, akkor lehet, h azt más körítéssel kell megmondani. Szeretik az emberek a művészi kifejezést ráhúzni a képekre, és azt mondani, h azért nem értik, és azért nem tetszik, mert nem érted ezt a művészetet. Lehet. De az is lehet, h azok a képek szimplán szarok... Nem szól ez senkinek, ne vegye magára senki, csak gondoltam megosztom a véleményem, ami szintén olyan, mint egy segglyuk... Ez itt sosem lesz egy normális topik a fotózásról, mert emberek pár lépéssel a föld felett járnak, és fingjuk sincs miről szól ez az egész.
nyál nyúlványért nyúl
Mert az új emotikon készletem még nincs integrálva PS-be.

Node miért nyúl a nyúl...
miért rosszkedvű a hal?
Igen, számítottam erre e reakcióra.
A képeidről nem írok, Zsyebybaba nagy vonalakban már megtette. Meg amúgy is ki vagyok én hogy megmondjam merről fújjon a passzátszél?
Nekem van egy saját szűrőm ami miatt nem szoktam publikálni a jónak tartott képeimet, mégpedig úgy alkalmazom, hogy heteken-hónapokon át - mikor eszembe jut - újra és újra megnézem és előbb-utóbb találok valami hibát.
Kommentálni se szoktam más képeit csak nagyon szélsőséges esetekben. Olvasgatom a fotós oldalon a kritikákat/kommenteket, próbálok fejlődni, és nem keresem a művészetet, az vagy van vagy nincs.
Veled ellentétben nem fogalmazott meg semmi konkrétumot a képekkel kapcsolatban. Azt nem zavar, ha nem tetszenek a képeim, hiszen nem vagyunk egyformák. De ha már veszi a fáradtságot, hogy írjon, akkor ne csak általában írja, hogy nem tetszik.

Nem vagyok fotós, sosem állítottam. Csak megpróbálkozom. Van, hogy sikerül, de sokszor meg nem.
Csoki, maga az ártatlanság...
szerintem még csak próbálgatja az új gépet
Zoli, ne haragudj, de nekem se tetszenek. A biciklis kép konkrétan életlen, mintha bemozdult volna a gép, a "kompozícióban" nincs semmi érdekes. Lehetett volna csak a két nyereg, vagy valami olyan szögből a két váz, hogy erőteljesebb legyen a két szín "keveredése".
A macskakövessel szimplán nem tudok mit kezdeni, az utolsó pedig lehet, hogy "grain" effekt, de inkább csak elrontott képnek tűnik, mintha tényleg csak úgy kattintgattál volna anélkül, hogy belenézel a keresőbe.
A kávéházas rendben van, bár LX színes székes fotójának inkább van hangulata, mint ennek.

..és igen, én se tettem fel sok fotót, de én soha nem is mondtam, hogy van közöm az egészhez (sőt!), "félprofi" gépem sincs, mint másoknak. Így aztán nyugodtan tekintsd a véleményemet irrelevánsnak.

Viszont ha teszel fel fotót, akkor fogadd el, hogy véleményt is fogsz rá kapni (nyilván ezért mutatod meg). Ha neked nem tetsző hsz-t kapsz, ne az legyen az első reakció, hogy rátámadsz az írójára... csak mert őszinte volt.