Ezzel nem értek egyet, ennyi erővel mindenhova elég a bridzs? Akkor minek a DSLR? Én azt mondom, hogy DSLR kell mindenhova, és egy allrounder obi, plusz egy kurva jó telefon.
Van egy onboard-os topik is, ott felbukkannak alternatívák, de sajnos a gopro/contourHD/Drift hármasnál nem nagyon találsz jobbat erre a célra. Illetve lehet próbálkozni hagyományos, szalagos videokamerákkal, de azoknak a rögzítése macerásabb, mindenképp kell vmi konzol hozzájuk.
Ennyi erővel ott a telefonod is...
Igazából ha van tükrös géped, akkor sem felesleges mellé egy pocket, vagy akár egy bridge gép is. Én például motoron, vagy síeléskor, hegymászáskor nem viszek magammal drága gépet, minél kisebb, annál jobb. És igazából a legtöbb nyaralásra is elegendő lehet egy bridge (még akár egy közepes, vagy jobb pocket is), hacsak nem kifejezetten fotós kirándulást terveztél, vagy olyan eseményre mész, ahova előre tudhatóan kell a gyorsaság, vagy nagy tele.
"azért jó, mert nem kell obit cserélni"
A jelen és a jövő fejlesztései pont nem azt mutatják, h ez a jó. Egyre kisebb kategóriákban jelennek meg a cserélhető obik.
Zármechanika problémák lehetnek, elvileg ezeknek azért már illene 70-100ezer expot elbírni, de voltak hibás szériák 2számjegyű canon gépeknél, meg voltak hasonlók a nikonnál is, fura módon, ott sem a belépő szintű gépeknél.
Más nagyon nem szokott kipurcanni, ezért fontos tudni a valós expo számot használt vázak esetén.
a Panasonic DMC-TZ sorozattal szívesen fotóztam, főleg, h motoron, zsebből előkapva is működött, így sok képe lett, amiről az obis géppel lemaradtam volna... rá lehet akadni 50-60 között.
Köszönöm! És egy tükrös gépben vannak olyan alkatrészek amik elkophatnak ? Gondolom lencséknek nagy bajuk a használattól nem lesz, de egyéb problémám lehet egy használt géppel? úgy gondolom érdemeseb lenne egy tükrös gépet vegyek még akkor is ha használt mint egy másik bridge gépet amivel nem igazán vagyok elölrébb.
Amint haza érek vagy lesz időm leülni egy gphez kezdek olvasni, telefonrol elég rossz netezni :)
Pont tegnap nézegettem az indexen, hogy 50e körül kapni már EOS 400-ast, esetleg picit többért 450est, 35e körül meg EOS350-est.
Persze ezek optika nélkül, de a Canon kitobija használtan olyan 20e körül megy jelenleg.
Amúgy ahogy nézegettem, 50e körül leginkább a nem kifejezetten fotóscégek bridge gépeit lehet megkapni, mint pl Samsung. A leírások alapján tudnak mindent (10x zoom, egész jó fényerős optika, 14-16Mpixel, stb), de mivel nem egy tradícionális fotóscég, nem tudni, mennyire megbízható.
Ráadásul én garanciás Samsung mobillal már szívtam pár éve, szóval nálam nem játszik a cég még egy pár évig... (persze ettől még lehet, hogy szuper, olvass utána, mindenről van neten teszt)
anugy gyönyörű tájak vannak erre felé, Zemának is fényképeztem pár fogára való posztapokaliptikus helyet, de tajkepes embereknek normandia tokeletes Étretteről majd rakok fel kepet, neseszep. Ha alkalmatok lesz utazzatok el idw akar fotozni akar csak nyaralni :D
Szakik kéne pár tanács, 50 000 ft-os kategoriában mit érdemes venni, gondolok itt bridge gép vagy egy használt tükrös gépre, használt gépeknél mi tud tönkre menni ? Vagy próbáljak spórolni még és érdemes egy tükröset venni újban ? Nagyon idegesít hogy itt vagyok Francia országban gyönyörű tájak és nem tudok olyan képet csinálni mint amit szeretnék, tudással is van baj de a gép is gyenge :/
De itt igazán jó telókra gondolok, mint alcatel OTE, és társai.