Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

kettőslátás (azt mondják, korral jár)
Lőttem ma pár képet a gépparkomról...ez a kettő nem lett rossz sztem
A szépségemnél, csak a szerénységem nagyobb!
Olvass visszább-e... Mindent leírtam amit te is Az a gond, hogy túl közel van, mert az 5 centi amit írtak az nem mindig oké
És te lennél a modell, vagy mi?
Lehet, hogy beindulnak a dolgaim... Most kerestek meg egy szépségszalon fotózás ügyében...
Leírtad a választ.
Az 5 centi, max ideális körülmények között 5 centi.
ettől sokkal jobb makrókat készít a fullgagyi u-tough 3000 gépem
ha nem oda fókuszál ahová gondolod akkor kicsit mozdítsd el aztán ismét próbálkozz
néha az én gépem is szeleskedik össze-vissza ugrál a kis kockácska
de azt hiszem van olyan funkciója hogy mindig középen fókuszál
Gondolom, ironikusan mondtad, hogy ez már kép!

Amúgy azt írja, hogy 80cm-nél közelebbi tárgyakhoz, és minimum 5cm távolságra...na én kb. 5 centire voltam, itt már nem tudott ráfókuszálni, viszont ha pár centivel távolabb mentem ott már jó. Csak az optikai zoomot használom, mert a digitálisnál elég zajos a kép. Blendét csak éjszakaiban lehet állítani sajnos, azzal meg nem hiszem, hogy jó lenne nappal. Próbáltam több pontos és középpontos fókusszal is, de ezt produkálta. Arra gondolok, hogy hiába 5cm minimum távolságot ír, ez csak szöveg..kell oda vagy 7-8 centi
Ez igen, ez már kép!

Nézd meg, h milyen távolságot írnak a makróra a géped manualjában! Majd menj olyan messze, kapcsold be a makrót (virág piktogram), és úgy próbálkozz.
Sztem túl közel voltál, és nem talált a fókusz éles kontrasztot, ezért keresett távolabbi témát. És / vagy teljes zoom volt, azt sem szeretik. Kapcsold ki a digitális zoomot a menüben, csak az optikait használd!
Emellett a fókusz üzemmódok közül is kapcsold ki a többpontosat ha ilyen témát fotózol. Ha van manuális üzemmód, akkor pedig állítsd a blendét a legtágabbra.
Ha ez sem segít, akkor dobd ki a picsába.
mk III-ra gyűjtsél ! van már mk IV-is én már játszottam vele ps2-ön
Itt van amit mondtam...ennél a fotónál azt mutatta a gép, hogy a csap közepére van fókuszálva. Mégsem fókuszál oda. Ez mitől van? Itt gyári beállításon volt a gép. Próbáltam automata módon is...ott is ezt csinálja
Csináltam ma egy képet az új állvánnyal. Feltöltöttem IDE teljes méretben.Tényleg zajos, de vissza állítottam alapra, onnan kezdtem megint az állítgatást, de csak finoman. Ilyen lett
persze, hogy félre tudj ugrani! azt már nem!
Szólj majd ha jön egy!

vannak jó pillanataim...
Várj, ezt felírom...!
A pénz olyan, mint az idő: ha akarod nagyon, jut mindenre.
Persze nyilván egy Panigale-ra, vagy egy Veyronra nagyon kellene akarni...
legalábbis abból van a legkevesebb
ÁÁááááá, a pénz a legkevesebb....
ezt írtam : "szóval értem amit írsz, csak én máshogy gondolkozom"
ÉRTEEEEEM... ÉÉÉÉRTEEEEED?
pénz kérdése.. ennyi..

LX
na igen, ez valóban nagy és főleg nehéz...
NA ez a sok, nem az én 4 obim, amiből kettő nincs akkora együtt mint egy zoomos obi.
Nem érted...
Most EZ van. Majd ha nyerek a lottón akkor lesz más. A mostani négy objektívből nem tudok csinálni kettőt, mert ahhoz kell még egy milla, és ha azt a vázra költöm, akkor nem lesz obi szelektálás, és bővítés. Ez nem stratégia, hanem ez a kettő EF-s ami jó a FF-re.