A gép semmit nem számít.
Illetve számít, de mint már sokszor leírtam: jó képet lehet olcsó géppel is csinálni (lásd az én havas-vonatos képem) és drága géppel is lehet szart (lásd a dominós képem).
Én például tudom magamról, hogy a legtöbbször az ihlet hiányára fogom, hogy napokig, hetekig kézbe sem veszem a gépet. Így nekem ezek a feladványok kifejezetten inspirálók, csak van, hogy nem jó irányba indul el az ember, de nyilván, mint mindenből, ezekből a mellélövésekből is lehet és kell tanulni.
Meg sok képet nézni, elemezni, próbálni valaki nyomán elindulni, kitalálni, hogy az a kép hogyan, miylen paraméterekkel készült.
Iskola szempontból itt Zema a legképzettebb. Én is tanultam, de én inkább videós oldalról kerültem ide, a világítás alapjait, meg a kompozíció kiválasztását én ott tanultam, gyakoroltam.
De nagyon sok, ingyenes, vagy kispénzen is elérhető workshop, oktatás, bemutató, stb van itt a városban (tudom, Budapesten ez könnyű), én ezekre igyexem elmenni, amikor csak tudok és minél több infót magamba szívni. És itt is inkább egyfajta gondolkodásmódot érdemes elcsenni, nem azt, hogy az előadó mit, hova állított a gépen. Inkább azt, hogy amit csinál, miért úgy csinálja?
Nem azért....
1. milliószor többet tudtok a fotózásról
2. olyan gépetek van, hogy magam alá csövelek tőőőle
esetleg szerencsém lehet, ha sikerül egy nagyon jót csinálni
Nem is szegte kedvem...jót vigyorgok rajta mindig, mikor szóba kerül az a kép. Nem is számítok rá, hogy olyan képeket fogok csinálni mint ti...csak jó lenne fejlődni, tanulgatni kicsit. Amúgy ezek a kis házi versenyek jók szerintem is, és tök fasza, hogy egyre többen leszünk
Mindenki kapott már hideget-meleget ebben a "fotóversengésben", de ez legkevésbé sem szabad, hogy kedvét szegje bárkinek is, mégha kissé "egyedi" stílus pattani ki néha a klaviatúrákból. Húzzuk egymást, ettől a következő már akár sokkal jobb lehet.
És persze azt se felejtsétek, hogy néhányunknak itt valóban excel-es, meg paint-es gépe van, sokszázmillió értékben.
De mint tudjuk, a jó kép nem a drága telefontól lesz jó, hanem a rárenderelt grain-effekttől!
Én személy szerint örülök, hogy végre akadt 3unkon kívül is vállalkozó szellemű és úgy tűnik, a héten egészen sokan leszünk.
Nekem se jut szembe a neve, de van egy majdnem olyan jó képe, mint Jacek-nek a csapos. Csak azt hiszem ott egy lakat van, legalábbis annak néz ki, de hát sose tudni...
Illetve számít, de mint már sokszor leírtam: jó képet lehet olcsó géppel is csinálni (lásd az én havas-vonatos képem) és drága géppel is lehet szart (lásd a dominós képem).
Én például tudom magamról, hogy a legtöbbször az ihlet hiányára fogom, hogy napokig, hetekig kézbe sem veszem a gépet. Így nekem ezek a feladványok kifejezetten inspirálók, csak van, hogy nem jó irányba indul el az ember, de nyilván, mint mindenből, ezekből a mellélövésekből is lehet és kell tanulni.
Meg sok képet nézni, elemezni, próbálni valaki nyomán elindulni, kitalálni, hogy az a kép hogyan, miylen paraméterekkel készült.
Iskola szempontból itt Zema a legképzettebb. Én is tanultam, de én inkább videós oldalról kerültem ide, a világítás alapjait, meg a kompozíció kiválasztását én ott tanultam, gyakoroltam.
De nagyon sok, ingyenes, vagy kispénzen is elérhető workshop, oktatás, bemutató, stb van itt a városban (tudom, Budapesten ez könnyű), én ezekre igyexem elmenni, amikor csak tudok és minél több infót magamba szívni. És itt is inkább egyfajta gondolkodásmódot érdemes elcsenni, nem azt, hogy az előadó mit, hova állított a gépen. Inkább azt, hogy amit csinál, miért úgy csinálja?