A végeredmény jó, a számítás nem. Nincsen már VÁM, helyette az Unión kívüli országokból való behozatalnál ha a cucc értéke meghaladja a 22 EUR-t, vagy annak megfelelő valutát,megfizettetik az Általános Forgalmi Adót, 25%, plusz az illetéket, amit az alapján állapítanak meg, hogy van-e benne a környezetre káros anyag, gumi, sav, mérges gáz. Nagyjából 6-7% körül mozog. Így együtt kb. 36%-ot tesz ki.
Haga milyen autód van mekkora guma kell rá. Vehetnél nokiant is akár neke dunlop M3 van az autómon gumis létemre ,de a nokianra amiket felszereltem csak full jó dolgot hallottam.Elvégre finn vagy mi,de mostmár ezt is gyártják mindenütt.
Minden boltnál van valami turpisság az a baj
Én is szívtam már amúgy Motormannos "univerzális" gázmarkolattal.
De szerencsére sikerült visszatéríteniük az árat.
Motorkiállítás. Universálos csávó kint árul. Vevő odamegy kérdezi mennyi ez a crossmez? 7 ezer jön a válasz. Srác mondja de van rajta egy 7cm-es szakadás 3-ba elvinném universálos csávó Nem ! nem a piacon vagyunk hogy alkudozzunk. Talán azóta is megvan neki az a póló.
50dollár alatt elméletileg nincs vám, 50és 200dollár közt vámot kell fizetni,nem tudom mennyi %,de kb 7-10, és a 200dollár feletti re fizetni kell áfát is! 25%!
én MA az 53000Ft-os kamerára fizettem 22ezer vámkezelést(áfa+vám)+1200Ft kezelési költséget....
kb ilyesmire lehet számítani
Szia Csika!YZ-125!Megkérdeztem a srácot kosárban hozta el a gépet Orosházáról,beált a hajtókar üzemanyag miatt,és a dugattyú gyűrűje is beszorult a horonyba.Hajtókar csapágy csere,dugó vissza szerinted?
Még jó, hogy tavasszal nem az universaltól fogtam hozzá sorban minden mx felszerelést megrendelni.
Osztottam-szoroztam, aztán rájöttem, hogy még a vámot állva is kb. kicsit olcsóbban jövök ki még akár az USA-ból is, így fele cucc USA, fele cucc UK-ból lett. Mégiscsak jobban bíztam egy óriási, nemzetközi webshopban, ezek szerint nemhiába.
Mi 2008'-ban rendeltünk egy fehér idomszettet, RM-Z250-hez . Egy szezont vártunk rá, hiába. Azóta a motor sincs már meg, de gondolom az idomok sem érkeztek meg a boltba.
Universalmotor
Kb. 2 éve rendeltem tőlük interneten láncvezetőt, láncot, légszűrőt. Azóta is jön. Pár napig volt kedvem hívogatni őket aztán meguntam. Kapják be. Múltkor bementem az üzletükbe láncszettért. Mondom hogy milyen motor, milyen évjárat stb. Ami rajta volt a szórólapukon arany Regina nem volt 1db se. Első lánckereket 13-as helyett 16-osat akart adni. Hátsó lánckerék is 1 db volt. Universalmotor=0
nekem is volt anno kurva szar tapasztalatom velűk,
annak idején leirtam a sztorit vetem ott egy sg-12-es csizmát, ami az első kb 3-4 orás motorozás alkalmával az egyik műanyag alkatrésznél szétnyilt...
gondolhatja mindenki az ideg majdnem szétbaszott.
másnap vissza vittem, elmondtam annak az ostoba faszkalapnak 3 verzio lehetséges, amit a fogyaszto védelmi törvény is előir.
1.: vagy cserélje ki egy tök ugyan olyan szinű méretű csizmára,
2.: vagy cserélje ki azt a részt ami szétszakadt egy másikra, megprobálta, csak jol szétbarmolta a csavarokat, és a felét sem tudta kiszedni...
3.: vagy adja vissza az árát.
a sztori kb 2,5 orán keresztűl zajlott, még azzal is meg gyanusitott az a bűdös gyökér hogy direkt repesztettem szét... mondtam is neki aha igy 40 felett ez a szorakozásom hogy fel autozgassak pestre a balatonrol a saját költségemen hogy kicseréltessek egy csizmát egy tök ugyan olyanra,mert ez a hobbim... persze a hűlyék meg a tuloldalon laknak...
mindent megprobált a legocsmányabb emberi faszságokig ,kezdett már a személyeskedésbe is bele menni, közben én elmentem kávézni egyet meg sűtizni, mikor vissza értem akkor elmondtam neki oké, de ha én most innet kimegyek a létező összes helyen feljelentem, a fogyasztovédöktöl , az apeh-on át a vám és pénzűgyörségig , azt garantálom hogy ebböl nagyon szarul fog kijönni, erre a végén oda baszta a pénzt mintha valami szivességet tenne....
az a faszi a kereskedők szégyene, soha többet be nem teszem oda a lábam.....
sőt ha lehet mindenkit lebeszélek rola, ha bármilyen problémátok lesz az ott vásárolt holmival akkor megismeritek az igazi arcát....
Sajnálom, hogy így jártál.
De ha már a gumiknál tartunk, ezúton megragadnám az alkalmat, hogy segítséget kérjek.
Ahogy nézegetem, van pár webshop, ahol vannak motorgumik jó árban.
Én tudjátok jól, nem vagyok profi, egyszerű hétvégi enduropöfögős csupán.
A következő szezonra szeretnék viszont valami minőségi, az átlagnál jobb gumit, nagyrészt kemény, köves talajra.
A legutóbb Michelin MS3-ról volt szó, de ahogy nézem, ezek 18-20 ezer körül vannak és más, szintén minőségi márkákat látok 15 ezer körül is már. (Dunlop, Pirelli, stb.) Gondolom ezek is bőven jók lennének nekem, de látatlanba nem akarok beleugrani a sok ismeretlen típusjelzésű gumi valamelyikébe, tehát várom a tanácsotokat, mit keressek!
(végülis a kocsira is két hete keresem a legjobb téligumit, ráadásul a végén még arra is hagytam magam rábeszélni, hogy ne fekete acélkerékszettel vegyem, télen se legyen már ronda az a kocsi, legyen már alufelni)
Hirtelen felindulásból universal motor vettem 16db bull quad gumát. Bírja nem szakad szét tuti minden, 4-5 órát nem bírta ki egyik sem. A sajátomén 1 órát sem bírt hívom őket felháborodva ,hát ilyet nem láttak még stb hadova ide oda ,ne fenyegessem meg ilyenek a legutolsó pár belsővel elfutott kb 10 órát és szétszakadt az oldala. Rea semmi, leszarom már de semmit nem veszünk onnan és javallom másoknak is.
Van, mikor szinte alig, van, ahol a 30 ezres sisakot UK-ból 15k-ért akarják postázni.
Continental volt az ADAC győztes legutóbb, vagy az lesz, vagy Good Year UG7.
Köszi!
Én is szívtam már amúgy Motormannos "univerzális" gázmarkolattal.
De szerencsére sikerült visszatéríteniük az árat.
én MA az 53000Ft-os kamerára fizettem 22ezer vámkezelést(áfa+vám)+1200Ft kezelési költséget....
kb ilyesmire lehet számítani
Osztottam-szoroztam, aztán rájöttem, hogy még a vámot állva is kb. kicsit olcsóbban jövök ki még akár az USA-ból is, így fele cucc USA, fele cucc UK-ból lett. Mégiscsak jobban bíztam egy óriási, nemzetközi webshopban, ezek szerint nemhiába.
Kb. 2 éve rendeltem tőlük interneten láncvezetőt, láncot, légszűrőt. Azóta is jön. Pár napig volt kedvem hívogatni őket aztán meguntam. Kapják be. Múltkor bementem az üzletükbe láncszettért. Mondom hogy milyen motor, milyen évjárat stb. Ami rajta volt a szórólapukon arany Regina nem volt 1db se. Első lánckereket 13-as helyett 16-osat akart adni. Hátsó lánckerék is 1 db volt. Universalmotor=0
(arra gondolok pl.: Hello, mennyi az a térdvédő? (pillantás az arcomra, a cipőmre és:) Öööööömmmmm...17ezer!)
Kaptatok ott már számlát valamiről?
mondjuk ha ilyen stilusban csinálják elöbb-utobb bejön a dolog...
nekem is volt anno kurva szar tapasztalatom velűk,
annak idején leirtam a sztorit vetem ott egy sg-12-es csizmát, ami az első kb 3-4 orás motorozás alkalmával az egyik műanyag alkatrésznél szétnyilt...
gondolhatja mindenki az ideg majdnem szétbaszott.
másnap vissza vittem, elmondtam annak az ostoba faszkalapnak 3 verzio lehetséges, amit a fogyaszto védelmi törvény is előir.
1.: vagy cserélje ki egy tök ugyan olyan szinű méretű csizmára,
2.: vagy cserélje ki azt a részt ami szétszakadt egy másikra, megprobálta, csak jol szétbarmolta a csavarokat, és a felét sem tudta kiszedni...
3.: vagy adja vissza az árát.
a sztori kb 2,5 orán keresztűl zajlott, még azzal is meg gyanusitott az a bűdös gyökér hogy direkt repesztettem szét... mondtam is neki aha igy 40 felett ez a szorakozásom hogy fel autozgassak pestre a balatonrol a saját költségemen hogy kicseréltessek egy csizmát egy tök ugyan olyanra,mert ez a hobbim... persze a hűlyék meg a tuloldalon laknak...
mindent megprobált a legocsmányabb emberi faszságokig ,kezdett már a személyeskedésbe is bele menni, közben én elmentem kávézni egyet meg sűtizni, mikor vissza értem akkor elmondtam neki oké, de ha én most innet kimegyek a létező összes helyen feljelentem, a fogyasztovédöktöl , az apeh-on át a vám és pénzűgyörségig , azt garantálom hogy ebböl nagyon szarul fog kijönni, erre a végén oda baszta a pénzt mintha valami szivességet tenne....
az a faszi a kereskedők szégyene, soha többet be nem teszem oda a lábam.....
sőt ha lehet mindenkit lebeszélek rola, ha bármilyen problémátok lesz az ott vásárolt holmival akkor megismeritek az igazi arcát....
Sajnálom, hogy így jártál.
De ha már a gumiknál tartunk, ezúton megragadnám az alkalmat, hogy segítséget kérjek.
Ahogy nézegetem, van pár webshop, ahol vannak motorgumik jó árban.
Én tudjátok jól, nem vagyok profi, egyszerű hétvégi enduropöfögős csupán.
A következő szezonra szeretnék viszont valami minőségi, az átlagnál jobb gumit, nagyrészt kemény, köves talajra.
A legutóbb Michelin MS3-ról volt szó, de ahogy nézem, ezek 18-20 ezer körül vannak és más, szintén minőségi márkákat látok 15 ezer körül is már. (Dunlop, Pirelli, stb.) Gondolom ezek is bőven jók lennének nekem, de látatlanba nem akarok beleugrani a sok ismeretlen típusjelzésű gumi valamelyikébe, tehát várom a tanácsotokat, mit keressek!
(végülis a kocsira is két hete keresem a legjobb téligumit, ráadásul a végén még arra is hagytam magam rábeszélni, hogy ne fekete acélkerékszettel vegyem, télen se legyen már ronda az a kocsi, legyen már alufelni)
Köszi szépen!