Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

ezzel nem nagyon lehet mit csinálni... mármint a szétrepedt blokkal..... esetleg egy aluminíumhegesztő szakival megcsináltatni.... a váltóját még bevállalnám de nem tudom hol találok ilyen szakit... majd megkérdezema karosszérialakatos haverom
Én (+barátaim)3-4éve csak azt rakom bele mind1ik motorba 125ccm-500ccm ig...
azért felesleges a kupplung mert egy fordulatszámon forognak a fogaskerekek és mindig kapcsolatban vannak egymással a fogazatuk és oldalán vannak kapcsolókörmök azokal kapcsoljuk őket össze egymással vagy a tengelyhez ami szintén forgog ......amik ugyanúgy kapcsolnak kupluggal mint anélkül csak te tudod a motoron hogy kuplungoltál ők nem ezért mindegy is nekik ......
na most elindulásnál jó ha kuplungolsz de enélkül is megy a dolog csak kicsit megtolod magad , hogy forogjon a kerék és láss csodát beveszi simán ...hazajöhetsz kuplung nélkül is ....de indulásnál mindenki kuplungol mert leginkább erre van ......ha féltartommányban váltassz nem húzatod ki teljesen akkor picit engedsz a gázon hogy ne feszítse az erő és átmegy a sebesség simán.....de ha teljesen kipörgeted akkor elég főleg huszonötnél ez a trend beakasztják a csizma orrát és húzzák felfelé végig a váltót és ha kipörög a motor céig akkor csökken az erő a felsőfordulaton és magának átengedi a gangot ....azért egy jó huszonötösön alig hallani sőt van hogy nem is hogy váltott ötöt .......huszonötön teljesen másért van a kuplung de erről holnap ....
bazz tegnap kaptam egy mailt. azzal kapcsolatban hogy pár helyre kiírtam hogy vállalom 2t motork javítását.
na a következőt írta a srác:
Csáó!
Nekem egy kérdésem lenne a sportmotoron láttam hogy vállalsz
szerelést és azt kérdeznám meg hogy nekem van egy aprilia rx 80
asom és mentem vele belementem egy nagy hookba 3.ba és miutn
kijöttem a homokból 3. sebességbe elkezdet kattogni de csak 3.ba
nem foglalkoztam vele mentem kb meg 100 km et és eccer csak folyt
azt olaj a blokkból mondom megnézem erre látom hogy kinyílt a blokk
alja a pont a váltó alatt lehet hogy eltört a fogaskerék és kiiütötte?????
Válaszodat előre is köszönöm üdv Józsi
mekem eddig mindenki azt javasolta hogy repsol vagy castrol 4t motorolajat tegyek bele ls faya lesz... igaszuk volt.... de a többiről nincs véleményem még nem próbáltam. de ez nem azt jelenti hogy szar

mielőtt bárki felszívná magát
bazz azt nem tudom hogy mennyire jó.... én mind2 moccomba castrol actevot tettem (4t)

és tökéletes hidegben is
Vegyél bele 2t transoilt motul,repsol (10w/40vagy 10/w30 2-3eFt)
Szerintem ártasz egy kicsit de nem nagy dolog!
Nah léptem vaznátok meg.. Yo éjt én már a 300excvel álmodom..
én ma 12 re értem be suliba..aztán 25 perc mulva hazaküldtek...
kurvára megérte bemennem
Ja meg automata olaj van benne!
de melegen is!
Hidegen tuti!
na ha már kuplung váltás stb....
menyire ártok azzal a gépnek, hogyha pl jövök ki egy viszaforditóból 1es az nagyon sok neki, 2esbe meg nem huz rendesen azona fordulaton, és kicsit belecsipek a kuplungba, vagyis csusztatom kicsit.... vagy pl megyünk fel az emelkedön, viszaváltásnak nem látom értelmét, de viszont esik a fordulat kicsit, tehát kicsit behuzom a kuplungot pörög és már megy is abba a fokozatba...
na 1szó mint 100, menyivel gyorsabban kopik így a lamella, menyit ártok így neki?
pista... csak hidegen vagy melegen is csinálja???!!
csá... én holnap sztem nem megyek be a suliba,,, fáj a torkom.. ajd szombaton meggyógyulok a 2. kör után
Milyen olaj van a blokkban
Na én meg lépek mert csak
Jó8 emberek!
tudom felsselnék éjjal nappal.... tiszta mátrix
de sztem ezt nehéz megmondani... lehet az előző tulaj csak kuplunggal ment... koptasd be gy kicsit

huhh már megin van bennem minden
jaja
de télleg..ha valakinek kéne lakás az szóljon...10 millás irányár...a spangliszag már biztos beivódott a falakba..de az csak jó
Hát ha majd 1szer nyugi lesz (értsd: SZÜNET) és valahogy megoldom hogy a moci eljusson a startig (aszfalton lábon nem szeressük koptatni a gumit ) akkor mindenképpen.
ártani tuti nem ártok neki... csak a markom zsibbad el

de vágom szedtem már szét váltót.... de vki kuplungol vki nem,.. ebből nem fogok forradalmat csinálni
Na zoozee akkor miért veszi nehezen kuplung nélkül vagy inkább nem is akkarja venni vagyis elég nehezen?
és még szelepekre is marad