http://marketingfesztival.hu/b...
Tölünk nem tul messziröl származik (tiszavasvári szorgalmatos) több telephelye is van a környéken.
Amikor katona voltam még csak 5-6 autoja volt két ifával kezdte, a rendszerváltás után valahogy jól helyezkedett.
Sógornőm kirúgatta magát a munkahelyéről. 58 évesen, piacképes szakképzettség nélkül nem tudom mit fog csinálni - még a "Nők 40" nyugdíjhoz van két hiányzó éve. Érdekes, hogy csak ő ilyen makacs oltásellenes, a férje az a harmadik oltást is felvette (igaz, ott is kötelezővé tették, még a legelején - a helyi kórházban portás)
full szőlő
80-90 forinttért veszik át a homoki szőlőket
itt azért 180-200 mázsák is teremnek hektáronként, persze a vörösekből kevesebb
1 literből van 7 deci bor, számolgass és kurvára megéri 600ért árulni
ami keverék azok a boltban 600 környéke a kettespet bor
pl: https://smartshoppingsolutions...
Hát... Felénk a termelői is hasonló áron megy. Engem mindenféle alkohollal ki lehet kergetni a világból, de a családnak rendszeresen hozom Villány mellől 1300-érta kétliteres pillepalackost jó ismert családi pincészetekből. Ne kérdezd, milyen minőség, fingom nincs. Szeretik, isszák, ennyit tudok. A másik faszaság (nekem az, mert könnyebb a logisztika) a dobozos-zsákos. 5 liter villányi portugieser 4500. Garantáltan van benne szőlő.
Visszakerültünk az elejére. Olvasatod. Én úgy vettem észre, te azokat fogadod el, amik a te igényeidet kielégítik, a te elképzeld világodba beleillik. Az, hogy ezt egy provokatőr hülye firkász írta mondjuk egy tényleg képzett orvossal véleményével ellentétben, az azt okozza, amit művelsz.
De én nem tudom érthetően elmondani, mert én nem értek hozzá meg nem is az én feladatom, és mivel én nem is a te véleményeden vagyok, ezért tőlem el sem fogadnád.
De nincs is ezzel semmi, baj, ma már egyszer írtam, nem adatod be és kész. A másik beadatta magának, mert vagy hisz benne, vagy valami olyan indoka volt mint nekem, hogy a munkahelye miatt volt szükséges.
Nálunk a családban pl. senki nem volt beteg, VAGY észrevétlenül vészeltük át, úgy, hogy én pl. több már átesett emberrel voltam a vírus kezdete óta (évek) egy légtérben.
Több kollégámnak ott a 2 hetes határidő, aztán mehet, de majd akkor meglátjuk azt, amit TE írsz, az elvek. Igaz, hogy az többen közülük egyedül élnek, ergo nincs aki majd ki- vagy eltartja őket, de majd megeszik az elveiket.
Vagy feladják.
Az okos embert az ilyen esetben az különbözteti meg a butától, hogy tudja, miben- és meddig lehet tartani az elveket.
Ez egy olyan szép történet, hogy biztos nem igaz - látod, az ilyenek miatt vagyok veled lekezelő 😄
Nem mindenki borszakértő, de aki jómódú, az általában drágábbakat iszik - tehát van némi tapasztalata. Na az ilyen egyből leveszi, hogy valami olcsó nedűt töltöttek neki. Elhiszem, hogy neked ez felfoghatatlan, sznobizmus meg ilyenek, mert semmit nem értesz hozzá.
ui: egy normálisabb bor 1 napig PET palackban van, már megérzik az ízén... a pálinkán dettó. mint ahogy a megkezdett palacknak is már másnap más az íze.
Ja és képzeld, be is tartok egy rakat szart, pontosan azért mert nem vagyok egyedül, ez ugyan önfényezés, de empatikusabb és segítőkészebb vagyok mint sejtenéd!
Viszont az én olvasatomban, elnézve az elmúlt 2 év eseményeit s levonva a konzekvenciákat, ennek az oltásnak a beadatása, semmilyen módon nem szolgálja sem a közösség, sem az én érdekeimet (sőt)!
És ennek az ellenkezőjéről engem már igen nehéz lenne meggyőzni!
Erről ennél többet már nem tudok mondani!
amelyik bornak neve van az már nem szar, koccintós mámor meg a hasonló nevű borok elég moslékok
amúgy felénk már ilyen 600 körül van a jobb minőségű pet bor literje, ha viszed a kannát olcsóbb egy százassal, ezek már szőlőből vannak jó cuccokban érlelve rendesen kezelve
utána van egy szint ugrás a 2000ft körüliek, ezek már spéci hely spéci hordók stbstb jellemzően lényegesebben kisebb mennyiségek vannak szüretelve, lényegesebben drágább a művelésük
utána elszabadulnak az árak
nem jellemezném direktbe azokat akiknek ez a 2000 körüli minőség nem elég......
Egy barátom összebarátkozott valakivel akinek ósztriában van egy panziója vagy mi.
Történetesen egyszer úgy volt kint, hogy ott bacta a rezet Debrecen narancssárga krémjének egy része.
A cimbi vitt magával az itteni borhálóból valami fehér bort.
Nem valami prémium cuccot mert 2L-es petben volt, de amúgy nem rossz bor.
Mire lejöttek a naccságos urak, az emberünk már mindenkinek kitöltött egy pohár nedűt.
Ezek szépen megköszönték s kortyolgatás közben méltatták a hegy levét, hogy milyen fasza.
Midőn kiürültek a poharak, feltették a kérdést, hogy kaphatnának e?
Az én barátom boldogan bólogatva elővette a 2-es pettet s elindult a társaság irányába, mire azok meglátván a bor palackjának milyenségét, hebegve-habogva, szertendő széjjel rebbentek:))
Hiába no, a sznobizmus egy drága hobbi, mongyuk az övékét mi ájjjjuk!
attól a buzi hordótól faízű a bor ott rohasszák benne több mint egy évig
nekem a könnyű homoki borok az ihatóak, abból is a félszáraz vörös
a tokaji édes taknyoktól is majd beokádtam, én ezt(is) tanultam sok helyen kóstolgattunk
Én? Megsértődni?
A baj az, hogy te egyszerűen nem akarod elfogadni, hogy ha egy embercsoportban élsz, akkor bizony bizonyos nem szeretem dolgokat is meg kell csinálni. Ezt még értheted is, hogy jó, akkor ezt meg ezt meg ezt meg még ezt is megcsinálom.
Pedig a tök másképpen kell nézni, mert szerintem nem lehet kijelenteni, hogy ennyit még igen, annyit már n em. Az élet minden pillanatában lehetnek amiket sajnos igen, és az, hogy sajnos, vagy szívesen, csak az adott pillanat dönti el. ugyanaz lehet egyszer nagyon nemszeretem, máskor meg ugyanaz a na jól van, egye a fene.
Az oltást szerintem a világon SENKI nem szereti. De viszont van, amikor megváltás is lehet, pl. foghúzás előtt és még akár fizetsz is érte csak szúrják, máskor meg meghalsz tőle, mondjuk a jenkiknél. Minden más eset a kettő között van valahol.
Na de a teszkós kannásat a világ legdrágább borához azért ne hasonlítsuk.
(Mert onnét vettem a nevét. És mondom ezt, mint alkoholt szinte soha nem fogyasztó.)
Én a hétvégén voltam bórkóstolón. Csak néztem jobbra balra amikor mondták hogy gyümölcsös, testes és olyan szavakat amiket nem is értettem. Amikor én belekortyoltam csak az jutott eszembe hogy “ezt muszáj lenyelni”.
Ilyen barikhordó, olyan szőlőfajta, különleges évjárat.
Ezért írtam, hogy halottakkal.
A bajom forrása, már meg ne sértődj, az alap hozzáállás!
Már azon agyalsz, hogy majd miért kell másnak behódolni, hiszen te már megtetted!
Ettől a "hogyan ne....." gondolkodástól eléggé rosszul szoktam lenni, mert én inkább a "hogyan igen...." elv mentén mozgok!
érdekességképp
régen "úri társasággal" lógtam, peca rally stb
többnyire sütöttem főztem kívánség szerint, vásároltunk egyedi kívánság szerint mert erre érzékeny arra érzékeny ez nem jó a szervezetnek az nem jó...... úri nép megteheti
én nem vagyok úriember nekem a szar is fimom, teszkós gépsonka megsütve, helyi borral leöblítve
namármost volt hogy az úri közönség felzabálta a saját magamnak sütött sonkát és még dícsérték is milyen finom
de a fő poén hogy vettem nekik kívánság szerint ilyen 2000+forintos borokat(kb 10 éves történet) magamnak meg a helyi borászat termékét mert azt szeretem
aztán valahogy belekóstoltak és megitták az egészet mert milyen fasza én meg ihattam a szar villányi meg egri mocskokat
persze nem kettespet bor volt hanem üveges de akkor is 300 forintos alsópolcos kategória: https://www.vivino.com/NL/en/k...
Mert nem figyelsz, először leírtam, hogy temetők egy fele azokkal van teli, akiknek vannak elvei. Ebből - igaz kimondatlanul - az következik, hogy a másik fele pedig azokkal, akiknek nincsenek, ergo majdnem mindegy is, előbb-utóbb te is odajutsz az oltással, ha olyan kényszer lép fel, ami előtt még te is meghajolsz.
- Miért nem veszel Lexus terepjárót?
- Ööööö, az elveim nem engedik, hogy amíg ilyen igazságtalanság van a földön, addig én luxusterepjáróval járjak!
- De amúgy tellene rá?
- Ööööö... khm, ja.
- Tényleg?
- Ha mondom.
- És akkor miért a kannásat veszed a Tesco-ban ahelyett, hogy Domaine de la Romanée-Conti-t innál?
- Öööö... mert támogatom a helyi borászokat.
Tölünk nem tul messziröl származik (tiszavasvári szorgalmatos) több telephelye is van a környéken.
Amikor katona voltam még csak 5-6 autoja volt két ifával kezdte, a rendszerváltás után valahogy jól helyezkedett.