Nem tudok, de nem is szeretnem az almat a bananhoz hasonlitani. A Mint meg a keleti 50cc kategoria legjobbjai nem egy kategoria.
A Simsonokkal nagyon sokat el lehetett menni, a Mustang meg a skala masik vege volt.
Akkoriban a Simsonosok (a vadiúj S51N-ek akkor jöttek be az országba) tankoltak meg motoroztak, mi, csóróbbak (Mustanggal, Rigával, Komarral...) szerelteünk meg szívtunk. Akkor bizony a Szimó messze fölötte állt minden egyéb kismotornak.
Az egy ÚJ szoci kismotor volt, mégis mindig csak a baj volt vele.
Akkor inkább szívtam a szintén rettenetes, tizenöt éves 2T Trabanttal. Két járműre nem futotta volna sem a pénzemből, sem az energiámból.
Nagyon élveztem az autózást (még ilyen fossal is), sokkal jobban mint a kismotort. De ahogy öregszem, megint kezdek hasonlóan hozzá állni a dolgokhoz: a motor kényelmetlen, a fapados szar francia kisautó meg kényelmes. 😂
Nem rosszbol, de a Jawa Mustang alapjan ilyen messzemeno kovetkeztetest levonni avagy kijelentest tenni olyan, mintha fapados szarkent irnad le a francia autokat a Citroen 2CV alapjan.
én is bebasztam a szimót a fészerbe miután meglett a zsiguli
egészen addig ott volt amíg a gyerek meg nem látta és vinni kellett
aztán ahogy nőt a gyerek úgy lett egyre nagyobb motorom
Nem annyira szívet melengető mindenkinek a szoci korszak mindig lerohadó xarjai: nekem 16 éves koromban, a két egész nyári diákmunkával megkeresett pénzemből lett egy vadiúj Jawa Mustangom. Mikor megszereztem az autó jogsit, többet a büdös életben nem akartam ráülni. 32 évig nem is ültem semmilyen motoron (na jó, közben egy fél évig egy "szolgálati", céges kis Honda PAL robesszal jártam dolgozni, slussz.)
Nem hülyék csak a nosztalgia. Mint a régi silány anyagminőségü 2T motorok, piliszka teljesítménnyel, folyton lerohadva... De a mi korosztályunknak még szívet melengető. 🙂
haverral mentünk börzére, mindenféle avítt szarokat árul meg vesz
aztán ahogy pakoltunk kifelé, megfogtam a moszkvicsot kiemeltem az ivecoból de még le sem ért a földre már megjött a gazdája
komolyan mondom az emberek hülyék, ilyen fosokért adnak pénzt, ráadásul nem is keveset
Akkor egy kis covid téma. Kollégám öreganyja tüdőgyulladást kapott, kórház, teszt, negatív, de bebaszták a cividosztályra, még két teszt, negatív. Meggyógyult már otthon van, ami a lényeg hogy teljesen üres a civid osztály, azt mondta nincs ott se oltott se oltatlan, ő feküdt egyedül ráadásul 3negatív tesztel.
mindkettő egy 50es gyösz, évjáratban sincs sok eltérés köztük
a mint puritánabb kivitel mint a szimó
A Simsonokkal nagyon sokat el lehetett menni, a Mustang meg a skala masik vege volt.
és azért mint mert az kb a legalja volt, a jog 100x jobb tőle
Akkor inkább szívtam a szintén rettenetes, tizenöt éves 2T Trabanttal. Két járműre nem futotta volna sem a pénzemből, sem az energiámból.
Nagyon élveztem az autózást (még ilyen fossal is), sokkal jobban mint a kismotort. De ahogy öregszem, megint kezdek hasonlóan hozzá állni a dolgokhoz: a motor kényelmetlen, a fapados szar francia kisautó meg kényelmes. 😂
egészen addig ott volt amíg a gyerek meg nem látta és vinni kellett
aztán ahogy nőt a gyerek úgy lett egyre nagyobb motorom
aztán ahogy pakoltunk kifelé, megfogtam a moszkvicsot kiemeltem az ivecoból de még le sem ért a földre már megjött a gazdája
komolyan mondom az emberek hülyék, ilyen fosokért adnak pénzt, ráadásul nem is keveset