Az elmúlt 10 évben azt hiszem, vagyunk is rendesen korlátozva: melóhelyen nem gyújthatsz rá, kocsmában sem, és a saját portádon kívül be nem teheted a lábadat bagóval a szádban.
Ja, és bár eleinte rosszul esett hogy a faluszéli krimóban nem lehet a sörömet cigivel meginni - így inkább itthon iszom a petpalackos Argust, a dohányzási tilalom óta nem voltam kocsmában. Meg nem is leszek többé szerintem.
Ha tudja hogy mit vállal, akkor fogadja el azt is hogy - közérdekből - korlátozzák a mozgását, "szabadságát". Itt Magyarországon gyakorlatilag oltatlanként is jelenleg még azt csinálsz amit akarsz, a világ háromnegyed részében ez már ma sem így van.... (de itt sem lesz sokáig).
Nekem határozottan csak azzal van bajom, hogy a betegségen átesetteket is úgy kezelik mintha bármelyik pillanatban meghalhatnának amíg nem kapnak oltást. Holott szerintem annál nagyobb bizonyíték nem kell, hogy nulla immunitással túléltük, sőt a legtöbbünknek nagyon enyhe volt.
Arról nem is beszélve, a legelején is azt mondták, az a betegségen átesés a biztos védelem, ezt könnyíti meg a védőoltás ami miatt szinte biztosan nem halsz bele.
Teljesen logikus, nem kell semmit belehazudni csak ésszerű szabàlyozásokat, rendeleteket kellene hozni.
Látjuk 90% átoltottság mellett is folyamatosan sok a beteg hiszen az oltott is megbetegszik, teljesen jó, nincs semmi baj vele, ez a cél, mindneki betegedjen meg.
Szerintem itt egy oltatlan sem kérte hogy ne oltasson a másik. Egy valamit kéne végre elfogadni. Oltasson aki akar semmi gond vele, de hagyjuk már békén azokat akik viszont nem, az oltott védve van, nem igaz? Az oltatlan meg tudja mit válal.
csomó cégnél megfordulok
általánosságban jó ha fele oltott
én nem látom se azt hogy hullana a nem oltott se azt hogy bármi bajuk lenne
de ha csak a szűrt híreket olvasnám én is elhinném hogy nagy a baj
Vonjuk ki ebből az átlag elhalálozást, hoppá már a fele sincs, aztamindenit, aztán vonjuk ki azokat akik igazából nem a covidban haltak meg csak valamikor covidosak voltak… aztamindenit, máris nem olyan nagy az a szám. Hihetetlen.
A lezárások se tetszettek, a maszkviselés sem, a Führered kérésére sem akarsz oltakozni - döntsd már el végre, hogy mit szeretnél?
A járvány itt van, terjed, és egy darabig még itt is lesz. Attól hogy a te, fiatal és egészséges szervezeted kibírja, még másoknak sem kellene feltétlenül bele döglenie a hozzáállásotok miatt....
Hatalmas… ennyire buta hogy lehetsz. Kijelentik, tapasztalat után hogy az omikron a kiút a vírusból mert annyira enyhe a lefutása hogy a túlnyomó többség észre sem veszi, aki meg észreveszi annak 2napig folyik az orra… ez ám a sötétben tartás, zajos haverod büszke rád.
Milyen érdekes hogy a csoda nagy liberalizmusod addig érvényes amíg arról van szó hogy fogadjuk el a buzikat. De amint arról van szó hogy te meg fogadd el, én oltás nélkül is le tudtam győzni a vírust, már hülyeség. Ilyen az igazi liberalizmus 🤷🏼♂️
Ha már magadért nem, de a közösség érdekében sem vagy hajlandó oltatni magad - akkor meg is érdemled a negatív diszkriminációt.
Ne legyen igaza a Zacher Gábornak, de itt egy hónap múlva óriási bajok lesznek....
Lehet hogy az omikron kevésbé súlyos, de annyira terjed (oltott és oltatlan is el fogja kapni), hogy tele lesznek a kórházi ágyak, az jutni fog minden rászorulónak. Viszont hozzáértő orvos meg nővér az nem fog jutni mindenkinek, szóval hiába van 16 ezer lélegeztetőgépünk.
Ezért volna fontos, hogy a többség - részben vagy egészben védettként - otthon tudja átvészelni a kórságot, és utána meg is gyógyuljon belőle. Ehhez meg kell a minél magasabb átoltottság.
minimum ilyen ruhába kellene járni minden dohányosnak