A cikkszám valószínűleg a típus miatt más.
A méretek az teljesítmény és a polaritás számít.
Valószínüleg az unibat ezt a kódot használja.
Én azért inkább jobb minőséget vennék, YUASA, BANNER
És az indítóáram nagyon fontos.
Cső
Nekem az AF1-be CB9-B -es van (unibat) 80A-es inditóárammal, és az 1 év alatt amióta beletettem, a 5 fokban is elindította, még ha indítózás közben égett a lámpa akkor is. Meg azt hiszem hogy a rotax manual is azt írja hogy 50-60 ampert vesz föl az önindító...
Én Rs 125-be keresek akksit de nem tudom mi a különbség vagy jelenség ha 130 helyett 80 az inditóáram....
Illetva az YB9-B helyett CB9-B akarnak adni....
ez a gyártó miatt más vagy teljesen nem nekem való bár katalógusokat mutattak hogy ez való bele.
Akkor megint felmerül az inditóáram kérdése.....?
Elég szomorúan hallom, hogy ezeket az akkukat szerelik a riasztókba, mert ezek az akkumulátorok kimondottan gépjármű (motorkerékpár) akkuk.
A gépjármű akkumulátorok kimondottan nagy indítóárammal rendelkeznek, és rövidebb ideig képesek leadni azonos teljesítményt.
A riasztóba való akku kisebb indítóárammal kell hogy rendelkezzen, viszont azonos teljesítményt hosszabb ideig kell, hogy képes legyen leadni.
Míg egy gépjármű akku max 3-4 évig működik, addíg egy pl. solár energiaellátó rendszer akkuja több mint tíz évig is jó kell, hogy legyen, mert másképpen nem lenne gazdaságos..........
A BANNER YB9-B akku is 130A indítóárammal rendelkezik.
Biztosan 1,25-ös! Csak a csaomagolásról lehet a nyomtatás közbn lemaradt, vagy valami leoldotta. Az pedig, hogy az 1,25-ös menetfúró nem szereti, az teljesen normális! Kipróbálsz egy sima M6-os anyát, abba is még dolgozik a menetvágó! Mint ahogy a csavaron is! Ugye más a gyártási eljárás, a menetvágó pedig igencsak tökéletesre dolgozik.
továbbra is akksi kérdés Yuasa savas akkumulátor YB9-B helyett nálunk csak banner ,unibat és stb kapható....
Y-C9B vagy M-CB9-B
Kérdés a yuasa volt bent 12V 9Ah 130 CCA.
Ezeknek az akksiknak az indító árama a 130 helyett 80
szerintetek elég ez vagy valaki pontosan megtudja mondani mi a gyári érték és mi a jelentősége ha kisebb az indítóáram.
Na sikerült megmérnem, ez a hülye olasz vagy lusta kiírni a méretet teljesen, vagy nem tudom. 0,05 századot elég nehéz megmérni.
Néztem a főtengelyt menetfésűvel az szerint jó az 1,25.
a rövid 1,25-ös anya rá megy, hosszúból csak a gyári van.
A hosszú anyában megszorul az 1,25-ös menetfúró és nem akartam tönkretenni az anyát.
Tehát mostmár végképp nem tudom.
eddíg nem jelentkezett ez a probléma, mert feltettük vagy arégi anyát, vagy az új gyárit.
A méretek az teljesítmény és a polaritás számít.
Valószínüleg az unibat ezt a kódot használja.
Én azért inkább jobb minőséget vennék, YUASA, BANNER
És az indítóáram nagyon fontos.