Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Hova jársz?
én széjjel vágtam magam, hogy felvegyenek, a legjobb iskkolába ezen a szakon, és az egyetem. iylne szirszar vidéki főiskolákon simán mehettem volna előbbb is, de sok jót ne mhallottam róluk. asszonyt is mindig ezzel húzom..
Mostanában elég sokat foglalkozok a kommunizmussal. Légyszíves ne említsük egy lapon a kommunizmust a sztálinizmussal, ami a keleti blokkban volt 40 évig. Kommunizmus még egy országban sem volt, szocializmusig jutottak el, tanácskommunizmus, leninizmus, maoizmus mind egyre megy. Sajnos kommunizmust valójában lehetetlen nagy közösségben létrehozni, de egy szűk közösségben valószínűleg meg lehetne oldani, de még csak rövidebb életű próbálkozások születtek. Érdemes utánaolvasni a dolognak.

A tandíjhoz nincs hozzáfűznivalóm, minőségi felsőokatást támogatni kell, a hülyeséget meg mindenki fizesse meg.

Az embereket nagyon erősen manipulálják, és nem lesz itt semmi változás, míg meg nem jelenik egy gondolkozó generáció, de a média, az iskola, a nevelés sikeresen lebutít mindenkit, a lényeg az, hogy költs-költs-költs, semmi más ne foglalkoztasson. Materialista szemlélettel ugye akkor lesz forradalom, ha szükségét érzi a nép. Persze a forradalom túlzás manapság, főleg Európában. A helyzet csak egyre elszomorítóbb.
Mehettem volna anno egyetemre de érzem h nem nekem való az az elvont társaság
Főiskola-egyetem akkor úgy mondom.....
Főiskola a gyakorlatiasabb képzés miatt sokkal jobban felkészült jobb "szakembereket" képez én csak abból indulok ki h ismerem az évfolyamunk kb 20% a szerintem 1 kg kenyeret nem tud kérni a boltban annyira láma (de 5-s tanuló) és a többi 80% nagyon talpraesett, komoly üzletember/üzletasszony lesz. "El tudják magukat adni" Nagyon sok egyetem van ahol ez az arány sztem fordítva igaz 80% láma 20% normális.

Gondolj csak bele. Te mondjuk cégvezetőként alkalmaznál olyan menedzsert aki képviseli a cégedet és ezzel téged is akire ha ránézel elkap a röhögés mert 0 komolyságot nem látsz a gyereken
alap
csak főiskolával is van jó meló? azé, az egyetem okésabb lenne, nem?
nekem is az Audi a cél ha nem akkor meg majd vmit dob a gép
Ja és mivel tudjátok h híresen utálom a Német autókat de azért nem megyek Olaszokhoz mert nem tudok olaszul és nem is szeretnék megtanulni. Audi meg itt van Győrben jó lessz az

KAPCSOLATI TŐKE gyerekek!
Soha ne felejsd. Nem ismernek, nem ismersz senkit, akkor soha nem leszel előrébb sehol és mindig végig kell várjad a sort
Sajnos M.O. ilyen gusztustalan ország nem stílusom de vannak helyzetek amikor felfelé nyalni, lefelé taposni kell......
Volt itt termelés ahogy nézem

Visszakanyarodva a kezdeti témához. HA valamit el szeretnél érni ebben az országban akkor nem sok választásod van vagy lediplomázol egy normális szakon (nem bölcsész! ) vágsz 2 nyelvet és elmész dolgozni egy normális nemzetközi háttérrel rendelkező céghez. Ja és te legyél a legjobb! Vagy van egy jó családi vállalkozásotok ami megy és menni is fog mert mondjuk vmi luxusdologgal foglalkozik vagy k.rva jó kapcsolatokkal rendelkezel.....

Én speciel a főiskola elvégzése után megpróbálkozom az Audi Hungáriánál anyagbeszerzés, értékesítés részlegen vmi középvezetői pozíciót megcsípni ha nem sikerül van 3 bankos középvezető jóbarátom ha az sem megy akkor pedig beállok a családi vállalkozásba ami persze a legkönnyebb
Te is biztos ott tüntettél a Parlamentnél
A forint árfolyama elég hüyén lett nekünk beadva... a 250 alatti ft az kibaszott erős. a 280 ft az meg közepes lenne. ehhez képest mindenki a 260-nál már retteg, persze aki hitelt vett fel euróban az keményen meg is érzi ezt...

egyébként azt mondtad az erős felsőoktatás drága. ezzel már nincs baj mert itt is bevezették a bolognai rendszert és 3 év után kijössz ugy h igazából semmihez nem értesz. a masteren meg keményen fizetni kell. szerintem még ez is igazságosabb volt mint h fizess mindenhol.
érdekli az őket, csak épp azt várják mikor nyúvad ki ez a fránya ország...
az egész európai közösség egy nagy ciki... ennyire azért nem kell hasraesni mindentől ami nyugati. Az egész nyugati világ gazdasága hatalmas kakiban van! Hidd el, állatira nem foglalkoztatja őket hogy velünk mi van!
Én sem vagyok hozzáértő. Nem én mondtam, hanem gazdasági elemzők. Nemrég beszéltem unokanővéremmel, tudományos fokozatú gazdasági kutató. Én rá támaszkodom. Ne legyen igazuk... De az, hogy a kormány elhazudta az uniós parlament előtt az infláció mértékét, hát az ciki
Nekem az teccett marhára,hogy az osztrák kereskedők be voltak szarva, hogy a magyarok majd elárasztják olcsó jó minőségű élelmiszerrel az osztrék piacot, és tönkreteszik a még meglévő osztrák mezőgazdaságot. Amikor ezt halottam annó a tv ben, akkor hangosan felröhögtem:)
szóval igen, jól tudod. Legalábbis tavaly még ezt tanították nekem gazdaságpolitika órán a fősulin.
az Európai belépésünkkel azt is vállaltuk, hogy a forint csak egy szűk sávban mozoghat árfolyam tekintetében. Ezt azért írta elő az EU mert a gyenge forint élénkíti a magyar exportot ami a konkurens régebbi tagállamok export-érdekeit sértik.
Ha jól tudom, a forint nem léphet ki a 260-280 forintos sávból(lhent nem pont ennyi, nem vagyok közgazdász) szóval nem léphet ki, mert akkor dráma van, és a pémzügynek lépni kell. Ha ez megtörténik, akkor fog is.
Én értem, hogy te azt mondod, amit a rági kínai bölcselet, hogy aki 1000 évre tervez, az iskolát épít, és ebben igazad is van, viszont a magas szinvonalu felsőoktatás kurva sokba kerül, alacsony szinvonalunak meg nincs értelme.
Kb az volt 18 évvel ezelőtt, mint ami a háboru után németországban, a gazdaság nullán,és innen kell felépíteni valami.(tök ugyan az, csak nem volt minden lebombázva:)
Ráadásul, ezt a fajta gazdaságátalakító kísérletet, hogy miképpen vigyük át békésen egy teljes régió(közép-keleteurópa) gazdaságát, a nem működő szocializmusból, valamiféle más jobban működő rendszerbe, ezt még soha senki a vlágon nem próbálta, nem volt rá modell, így aztán az országok szépen bele is sáéáltak a maguk gazdasági és társadalmi csapdáiba, ki-ki a magáéba.
Ami most magyarországon folyik, az egy újabb kísérlet, amit az elmúlt 18 év egyik kormánya sem mert megtenni, nevezetesen, hogy hozzányúljon azokhoz a nagyon rosszul működő nagy rnedszerekhez, amik egyfajta pénznyelőként működnek, igen alacsony hatékonysággal.
lesz majd jó kis euro helyette így lesz kerek a világ... egy nagy ország (európa) egy pénz (euro) egy hadsereg (NATO) egyesített hatalom...

éljenek az összeesküvés elméletek!
Két út van, az egyik az alkoholizmus, a másik nem járható... persze vicc, de van benne valami igazság. Mindenki a saját bőrén tapasztalja majd meg! és ezt nem lehet majd kimagyarázni, bár próbálják. Sokáig már nem tarható ez az állapot, annak ellenére, hogy megszorítások vannak, meg "reform", a forint napról-napra kevesebbet ér. Elemzők nyárra 300 ft fölötti euró árat jósolnak! Szóval a pénzem (ami nincs), az holnap már annyit sem ér..! Elkúrtuk...
szerintem ez az ország már nem fejlődik igazából sehova. Nekünk egyszerűen nem osztottak lapot. Attól függ a sorsunk hogy milyen ügyesen nyaljuk azok seggét akiknek beleszólása van a világ dolgaiba.
Ezen lehet bosszankodni, de változtatni nem nagyon. Bosszankodni nem érdemes mert csak szívrohamot kap az ember.