Akkor ennyiből minden Simsont, kis robogókat is lefoglalhatnának ezrével mert ezek szinte mindeggyike képes 45-nél jobban menni. Az újabb 50-es motorokról nem is beszélve. Ilyenekkel nem foglakoznak a rendőrök van elég dolguk ez nélkűl is. Én még nem hallottam a környéken hogy lefoglaltak 1 motort is ez miatt. Kb 5 éve motorozok szinte napi szinten és 1X állítottak meg ez idő alatt és csak egy jogsit meg személyit kértek és már mehettem is. Se biztosítást se semmi mást nem kért, a motorra rá se nézett pedig 70-75-el mentem, ők meg egy bekötőúton egy bokor mellett álltak. Akkor még pedig 85-ös henger volt a motoron simán kötekedhettek volna.
Örülök, hogy figyelsz.....de nem eléggé.
Egy utólagosan beszerelhető "okos" elektronikával történő szabályozásról van szó, amire én azt mondtam, hogy kétségeim vannak afelől, hogy működne....
Szóval nem a gyárilag, mechanikusan történő szabályzásról megy a szövegelés.
Az a 40 az már régóta 45 és hiába megy a bicikli annyit vagy többet..... neki sem szabad!
Látom még nem csitultak le a kedélyek. A variátoros hajtás tekintetében elmondhatom hogy igen csak lehet pontosan korlátozni az elérhető sebességet. Még lejtőnek lefelé, nyélgáz mellett sem megy a robogó többet mint amit a korlátozás megenged. Persze ez csak és kizárólag gyári motornál lehetséges, pontosan a variátorban elhelyezett korlátozó csapszeggel. Amennyiben ez az előírásoknak megfelelő, húzhatod a gázt nem fog többet menni a motor még lejtőnek lefelé sem.
Azért halkan megjegyezném, illene ezt az elavult 40 km/ó sebességkorlátot módosítani. Egy kerékpárral is lehet ekkora sebességet elérni.
de ha ilyeneket mondasz hogy én köteles vagyok bevizsgáltatni a motorom ha gyanús vagyok arra hogy 70-es :) akkor az a gyanúm hogy te nem vagy tisztába vele . bocsi de ha mégis írd már le. kíváncsi vagyok rá hol vannak ilyen szabályok
úgy, hogy azt mondja a rendőr, hogy a hangja alapján vagy a kinézete vagy a sebesség ahogy közeledett...stb. szerint neki gyanús, hogy ez nem smkp...
nem hiszem el, hogy még ezt is le kell írni, hogy hogyan alakul ki a gyanú valakiben valamivel szemben
nem olvastad, hogy "ha a gyanú fenn áll" leírom, így is
Ha a szabálysértés gyanúja fenn áll, akkor a szabálysértés gyanújának eszköze .....
a gyanú pedig az igazoltatás során is kialakulhat
nem jól tudod, mert a szabálysértés eszköze lefoglalható a helyszínen, ha csak gyanú van rá akkor is és és ha a cselekmény ismétlésére is fenn áll a gyanú (azaz motorozol vele tovább) a helyszínen lefoglalható
..... szóval ha az eljáró rendőrnek van kedve pár papírt kitölteni és elszállíttatni, úgy lefoglalhatja, mint a szél....
akkor nézz utána jobban a jármű akkor foglalható la ha 1- nincs hivatalos okmány 2- nem ok az alváz vagy motorszám 3- helyszini bemérésnél (magyar o , még nem működik elvileg) de ha minden ok ,akkor csak berendelheti vizsgálatra és van két hét bármire :)
igaz idén még semmivel sem állítottak meg