Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Jó reggelt kívánok. és semmi lehetőség , hogy valahogy ezt az olajozáshibát jelezni lehessen? Vagy valami jobb más gyártású bowden ami nem megy tönkre ilyen hamar? Vagy tenni a benzinbe egy minimális olajat, 1:50-es keverékhez pl? Régen volt egy ilyen szivattyús olajozású motor, a Jawa Czetka - ahol a tulaj első dolga volt lezárni az olajszivattyút és keveréket használni.
Köszi Tomi!
Hát sajnálom...sokat nem mehettél, mert anno nekem így szorult meg a Jamakka DT-m.
Jó estét!

Erről beszéltünk a múltkor nálunk, ha nincs kenése a motornak akkor mire észreveszed vagy besül vagy szerencsés esetben olyan lesz mint ez. Nincs visszajelzése az olajadagoló működésének sajnos, szerencsémre gyakran ellenőrzök mindent így sikerült észrevennem a bowden szakadását. Az olaj fogyását meg hogy a náthásba vennéd észre amikor csak a végén jelez a lámpa?

Már megrendeltem az új dugót.

dugattyú szett
Szia!Szép motor!
Akkor Veled ellentétben a hengernek nem volt kenése!? Helytelen! Nincs azon akkora kopás még ami más beavatkozást indokolna. De hogy a náthásba nem vetted észre , hogy nincs kenés? nem tűnt fel, hogy nem fogy a keverékolaj?
Huszonpárezer km van benne, de nem ez a gond, hanem valószínű az elmúlt évben vagy előtte elszakadt az olajadagoló bowden és nem tudom mennyit mehettem vele olajozás nélkül. Itt van pár fotó a hengerről és a dugóról:
Szia!
Mennyit hajtottad, hogy már ilyen generálozásra van szükség?
Múlt 7en voltam a Poginál, kicsit belenéztünk...a hajtásszíj rendben, az egyéb szervizhez meg már be is szereztem a cuccokat: hajtómű- és motorolaj, szűrők, gyertya. Így tudom, hogy most mindent megkap, aztán kalandra fel.
Szia!

Üdv a klubban, de azért a Tiéd egy kicsit nagyobb testvér. tetszetős motor annyi szent, ha lenne A jogosítványom már valószínű nagyobb motorral járnék. De nincs. Az enyém meg szétszedve áll, mert a hengert le kellett venni a kompresszió csőkkenés okának ellenőrzése miatt. Most rendelek bele új dugattyút és szimmeringet. Kicsi húzás van a hengerben de a szakember azt mondta ne fúrjuk még, 1 század a henger és a dugattyú közti illesztés, szinte nem kopott semmit.
Csibe...csatlakoztam!
Megèrkezett az első motoros vendégünk
Csak úgy csörömpölt!
Na látom leesett.
Főzök egy jó kávét.
Persze gyere be nyugodtan.
Akkor esetleg ha jövök haza beugorhatnák-nék?
Nem tudok, kerti melódia lesz azonnal, csak a főnökasszony étkezik. Még.
Sziasztok!
Mindenkinek üdvözlet!
Csibe most megyek Letenyére a piacrakörülnézni,nem motoroló egyet?
Hamá Pogi és Elektro nincs itt!
Eh, tavaly elhagyott bennünket hamar egy kövér gáz után.
Itt a devizamentés ákcijó mingyá, aztán még a bank fizet neked vissza. Meg nekem is.
csak lassan tud menni....
Nem úgy értettem Teeee. Vigyázni kell rád ha iszol egyet. Legközelebb hozzatok sok gumipókot aztán nyugodtabb leszek.
Nem réjok, na. legközelebb ha erre jársz, elmegyünk a szomszéd faluba is, ott van egy több évtizede folyó ártézi forrás, annak a vizét megízlelheted. Esetleg elugorhatunk kistolmácsi tóhoz is, persze csak akkor ha tudsz lassan menni a motoroddal.
Nekünk meg már péntekenként nincs meló......sőt 3héten keresztül csak 3 napokat fogunk dolgozni... Neszenekedlakáshitel....