Na ezért megyek én mindig szavazni, és ezért szavaztam a MIÉP-re majd pedig a Jobbikra!
Mert ha a kitöltetlen szavazólapot is adom le azzal már kifejeztem a véleményemet!
Miheztartás végett!
A politikát hagyjuk,felfordul tőle a gyomrom.Az a baj hogy sok helyen olyan ember van vezető pozícióban aki baromira nem oda való csak hát sógor,koma,jó barát...
Nem akarok politizálni de pont ezért utálom a bolsevistákat , mint a szrt! Mikor volt a "rendstózerváltás" akkor ezek még utána labdába rúghattak, és ez volt a roppant felelőtlenség! Aljas megalkuvók megengedték nekik! Pedig soknak lógni kellett volna. A minimum a sokéves börtön kellett volna hogy alap legyen.
Sejtem mire gondoltál,de nem is panaszkodom.
Annyi,hogy azért innen 200km-re(Ausztria) egy segédmunkás többet keres,ezért mondtam hogy relatív.
Sok volt csoporttársam,akik jók is a szakmájukban benzinkutas,eladó stb.-na ez a szégyen!
Minden relatív.Egy átlagfizetéshez képest sokat kínálnak(200-250),de pl.Ausztriába 3000 Eur-tól felfelé(hosszabb távon ide is tervezek menni).
Ennyiért viszont nem viselem el 8-10 órában hogy megmondják a tutit..
Nem erről van szó.Sok helyre el tudnék helyezkedni,1-2 havonta megtalálnak állásajánlattal-csak a matek(fizetés) kevés,annyit keresek másodállásban rendszergazdaként+gépjavítással.
Gondolom Zegerszegen nincs olyan. Miért nem mozdulsz utána? Ott van előtted a gép, nehogy már nekem kelljen megmondani mit tegyél.
Én dolgoztam Miskolcon Kassán, Halmaj-ban, és még sorolhatnám.
Mozdulj, próbálj továbblépni!
Van egy minimum amit mindegyiknek teljesíteni kell! Anélkül a vizsgákon nem is vehet brészt. Bemagolni bárki tudja akinek eléteszik az anyagot! De utána alkalmazni?! Viszont ha már megvan a diploma, nem nagyon kérdik meg hanyassal!
És ez a lehetőség mindenki előtt ott van! Nem irigykedni kell, hanem tanulni!
Na a gépészmérnökökről tudnék mesélni...
A PTE-n gépész szakon volt a legtöbb tirpák-persze tisztelet a kivételnek,de hírük volt.
Mondjuk alacsony is volt mindig a ponthatár.
Én utoljára a nyugdíj előtt 7 évig német tulajdonú cégnél dolgoztam, darab/idő-bérben!
Annyit fizettek amennyi darabot legyártottam. Ha 12 órát bent voltam a gyárban , de csak 300 perc volt a teljesítmény akkor azt a 300 percet fizették! És hiába volt a munka kiváló és sok, prémium akkor sem volt! kellett egy fél év amíg belejöttem, aztán már tudtam a normát teljesíteni! Erről a prémiumozgatásról már az állami alkalmazottak is leszokhatnának. Más kérdés , hogy a munka-szerződésükbe milyen kitételek vannak.
semmi baj a bérükkel, a jutalmakkal vannak a gondok.
veszteséges cégből jutalmat meríteni....
egy nem áéllami cégnél simán kibaszkodnák őket.
nincs diplomám, alkalmazottként szolgáltatásban dolgozok,elég jó pénzért. de 5 éve nincs prémcsi!
na ez (is) a különbség.
Ajka -Csingerben voltam ipari tanuló ezelőtt sok évvel! Az Ajkáról Felső-Csingerbe menő vasúton rengeteget hallottam ahogy ment a kis gőzmozdony, és csühögött. Szép lassan si-hu , si-hu, majd ahogy megcsúszott a kereke sihuhhuhuhu, majd űjra lassan, és ez így ment felváltva lévén a pálya elég emelkedő. Ezzel vitték a Felső-Csingeri bányához a bányafát TH-vasat stb !
De felment ,ha lassan és akadozva is mert egy deka elektronika nem volt a hajtásláncában!
Akinek nem tetszik a vasúti vezetők magas bére nyugodtan lehet követni őket. Elvégezni a gépészmérnökit, és azonnal lehet többet keresni mint "nyócosztállyal"!
Erről ennyit! Itt süt, és 14 fok van!
Értem, hogy ez a véleményed, de Te is értsd meg, hogy csak válaszoltam a felvetésedre. Az országra jellemező dolgokat meg azt hiszem mindenki tapasztalja a saját és embertársai bőrén.
Ebben egyetértünk, az elektronika minden élet megrontója. A lóvasút idejében minden egyszerűbb volt, az emberek nem siettek sehová és ráadásul zászlós, trombitás emberke szaladt előtte, hogy elriassza az arra járó óvatlanokat.
nem kötözködöm. ez a véleményem.
Itt semmi nem működik...csak papíron, ha meg kipattan valami akkor jönnek a "faleveles" meg hasonló sztorik. És itt nem csak a vasútra gondolok,ez általános.
Most nem értem, hogy jön a vezérek vastag borítékja a falevelekhez? Ha meg le...rod, akkor meg minek kötözködsz? Én csak válaszoltam az írásodra, a többi már nem erre a fórumra tartozik.
hát bevallom nincs sínmesteri képesítésem és életemben kétszer utaztam vonaton...úgyhogy én spec pont le...om miért késnek, a lényeg, hogy a MÁV vezéreknek meglegyen a szép kis éves prémium a " remek" munkájukért amit ebben a veszteséges ágazatban teljesítenek.
Mert ha a kitöltetlen szavazólapot is adom le azzal már kifejeztem a véleményemet!
Miheztartás végett!