Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Na ezért megyek én mindig szavazni, és ezért szavaztam a MIÉP-re majd pedig a Jobbikra!
Mert ha a kitöltetlen szavazólapot is adom le azzal már kifejeztem a véleményemet!
Miheztartás végett!
A politikát hagyjuk,felfordul tőle a gyomrom.Az a baj hogy sok helyen olyan ember van vezető pozícióban aki baromira nem oda való csak hát sógor,koma,jó barát...
Nem akarok politizálni de pont ezért utálom a bolsevistákat , mint a szrt! Mikor volt a "rendstózerváltás" akkor ezek még utána labdába rúghattak, és ez volt a roppant felelőtlenség! Aljas megalkuvók megengedték nekik! Pedig soknak lógni kellett volna. A minimum a sokéves börtön kellett volna hogy alap legyen.
Sejtem mire gondoltál,de nem is panaszkodom.
Annyi,hogy azért innen 200km-re(Ausztria) egy segédmunkás többet keres,ezért mondtam hogy relatív.
Sok volt csoporttársam,akik jók is a szakmájukban benzinkutas,eladó stb.-na ez a szégyen!
Majdnem írtam valamit de inkább nem! Akkor meg ne ríjjál itt!
Minden relatív.Egy átlagfizetéshez képest sokat kínálnak(200-250),de pl.Ausztriába 3000 Eur-tól felfelé(hosszabb távon ide is tervezek menni).
Ennyiért viszont nem viselem el 8-10 órában hogy megmondják a tutit..
Nincs pénz ebben a szakmában? Kellenél nekik, és mégse?
Nem erről van szó.Sok helyre el tudnék helyezkedni,1-2 havonta megtalálnak állásajánlattal-csak a matek(fizetés) kevés,annyit keresek másodállásban rendszergazdaként+gépjavítással.
Gondolom Zegerszegen nincs olyan. Miért nem mozdulsz utána? Ott van előtted a gép, nehogy már nekem kelljen megmondani mit tegyél.
Én dolgoztam Miskolcon Kassán, Halmaj-ban, és még sorolhatnám.
Mozdulj, próbálj továbblépni!
Ez tény,de utána se biztos hogy mész vele valamire.
Műszaki informatikai mérnök vagyok,mégse a szakmámban dolgozok főállásban.
Van egy minimum amit mindegyiknek teljesíteni kell! Anélkül a vizsgákon nem is vehet brészt. Bemagolni bárki tudja akinek eléteszik az anyagot! De utána alkalmazni?! Viszont ha már megvan a diploma, nem nagyon kérdik meg hanyassal!
És ez a lehetőség mindenki előtt ott van! Nem irigykedni kell, hanem tanulni!
Na a gépészmérnökökről tudnék mesélni...
A PTE-n gépész szakon volt a legtöbb tirpák-persze tisztelet a kivételnek,de hírük volt.
Mondjuk alacsony is volt mindig a ponthatár.
Én utoljára a nyugdíj előtt 7 évig német tulajdonú cégnél dolgoztam, darab/idő-bérben!
Annyit fizettek amennyi darabot legyártottam. Ha 12 órát bent voltam a gyárban , de csak 300 perc volt a teljesítmény akkor azt a 300 percet fizették! És hiába volt a munka kiváló és sok, prémium akkor sem volt! kellett egy fél év amíg belejöttem, aztán már tudtam a normát teljesíteni! Erről a prémiumozgatásról már az állami alkalmazottak is leszokhatnának. Más kérdés , hogy a munka-szerződésükbe milyen kitételek vannak.
semmi baj a bérükkel, a jutalmakkal vannak a gondok.
veszteséges cégből jutalmat meríteni....
egy nem áéllami cégnél simán kibaszkodnák őket.
nincs diplomám, alkalmazottként szolgáltatásban dolgozok,elég jó pénzért. de 5 éve nincs prémcsi!
na ez (is) a különbség.
Ajka -Csingerben voltam ipari tanuló ezelőtt sok évvel! Az Ajkáról Felső-Csingerbe menő vasúton rengeteget hallottam ahogy ment a kis gőzmozdony, és csühögött. Szép lassan si-hu , si-hu, majd ahogy megcsúszott a kereke sihuhhuhuhu, majd űjra lassan, és ez így ment felváltva lévén a pálya elég emelkedő. Ezzel vitték a Felső-Csingeri bányához a bányafát TH-vasat stb !
De felment ,ha lassan és akadozva is mert egy deka elektronika nem volt a hajtásláncában!
Akinek nem tetszik a vasúti vezetők magas bére nyugodtan lehet követni őket. Elvégezni a gépészmérnökit, és azonnal lehet többet keresni mint "nyócosztállyal"!
Erről ennyit! Itt süt, és 14 fok van!
Értem, hogy ez a véleményed, de Te is értsd meg, hogy csak válaszoltam a felvetésedre. Az országra jellemező dolgokat meg azt hiszem mindenki tapasztalja a saját és embertársai bőrén.
Jó napot Uram!

Ebben egyetértünk, az elektronika minden élet megrontója. A lóvasút idejében minden egyszerűbb volt, az emberek nem siettek sehová és ráadásul zászlós, trombitás emberke szaladt előtte, hogy elriassza az arra járó óvatlanokat.
Pálinkásat nedves mozdonykergető Úr!
Nem kellene talán mindent agyon elektronizálni! Persze ha az ember nem ért valamihez ahhoz könnyű bután szólni!
nem kötözködöm. ez a véleményem.
Itt semmi nem működik...csak papíron, ha meg kipattan valami akkor jönnek a "faleveles" meg hasonló sztorik. És itt nem csak a vasútra gondolok,ez általános.
Szia!

Most nem értem, hogy jön a vezérek vastag borítékja a falevelekhez? Ha meg le...rod, akkor meg minek kötözködsz? Én csak válaszoltam az írásodra, a többi már nem erre a fórumra tartozik.

Üdv!
hát bevallom nincs sínmesteri képesítésem és életemben kétszer utaztam vonaton...úgyhogy én spec pont le...om miért késnek, a lényeg, hogy a MÁV vezéreknek meglegyen a szép kis éves prémium a " remek" munkájukért amit ebben a veszteséges ágazatban teljesítenek.
Én még a motorvizsgát Simson star-al tettem ! És ketten mentünk-jöttünk rajta, 50 km körüli a táv.
Szia!

Egészségedre váljék. A simsonnal? Sosem érnék oda vele. Tegnap ittam Én is, voltunk egy helyi amatőr rockzenei esten.
Megvolt az ebéd, és ittam egy sert az egészségünkre! Ha eljössz Te is kapsz egyet!
Sziasztok. Eladóvà vàlt 2003as xr650r-em. Infók mailban pannonia15@citromail.hu
Hely: Nagykanizsa