Vagy egy másik példa. Fullra telitankoltam a közeli magánkútnál (Petrol Sea) noname kút, jó olcsó volt a benzin. Full tank, és elmentem vele 380 kmet úgy hogy kigyulladt a tartalékjelző és visszaszámolt. Ugyanez OMW, AGIP kútnál vásárolt 95-ös benzinnél 440-460 km. Azt ne mond, hogy olyan radikális vezetési stílust váltottam és az első tanknál csutkán, a másodiknál meg nagypapa tempó. Szóval fura dolog ez...
Akkor magyarázd el, hogy a németországi 95-ös benzinnel a 800-as Matíz miért megy el 700-800 km-ert. Magyarországon a 95-ös benzinnel miért csak 400-500 kmet? Vagy van ahol a prémium benzin (külföld) 91-es oktánszámú.
Hát ha kevesebb oktánszámú lenne a benzin az eléggé gáz lenne. Ez olyan, mintha olyan motorba amibe 95-os kell, tankolsz 86-ost és magától berobban a benzin. Szal ez eléggé húzós lenne.
Hát ha szart tankolsz, azt inkább úgy veszed észre, hogy egy telitankal nem 450 km-et mész el, hanem csak 350-et. Manapság adalékokkal csökkentik Magyarországon az üzemanyag oktánszámát így kevesebbet mész el vele. De lehet hogy tényleg szar a benzin, és azért megy kevesebbet a motor.
Nekünk volt egyszer egy alaszkai malamutunk, az is nagyon szép kutya volt, csakhát naponta egy poló lett kuka miatta, mert szeretett volna játszani. Amúgy a kutya kétlábra állva volt olyan magas mint én, akkor voltam 6 éves. Azóta már nincs meg...
nem sokat eszik 100on az tuti : D