Köszi mindenkinek a gyors választ szombatig orvosolom és kipróbálom! Igen túrázásra használom leginkább és mikor folyamatos gázon megyek akkor jelentkezik!
Gondolom turázol vagy valami ilyesmi és 1 gázon mész, amit írtál. (motor kímélő üzemódban) vagy mi. Ez teljesen normális. Yamaha viselkedés. Pályán ugye ilyenekre nem figyelsz, de nem is csinálod mert vagy nyelezed, vagy fékezel. nó para.
A lánc feszességet az yz- nél valóban 4-5 cm benn adja meg a gyártó a felső lengővilla oldalán, a lánc vezető felfogó csavar környékén kell mérni. A suzukin meg alul, de teljesen mindegy a lényeg , hogy ne legyen a lánc szoros. A berugózástól függően változik a lánc feszesség, azért, mert a lengővilla tengelye és a kis lánckerék tengelye nem egytengelyű. A berázásnak szerintem nem a láncfeszesség lehet az oka, hanem a megnyúlt lánc, elkopott lánckerék, különösen ha a lánc szakaszosan van nyúlva.
A gyári előírás az YZ-knél a 4-5cm-es hézag, de nem alul, hanem felül, a lengővilla tetején lévő láncvezetőnél. Megfogod a láncot és felhúzod. A láncvezető és a lánc közt 4-5cm legyen, akkor megfelelő.
Ha feszesebb, csinálhat ilyen rezonációkat.
Hy segítség kéne ! Yz 250em van és a lánc bizonyos fordulaton be rezonál és úgy hogy az egész motort berázza de csak kb 3000,5000 körül . Megfigyeltem hogy oldalirányú a rezonancia! A kérdés az hogy ez vajon mitől lehet ? Laza a lánc?... nem távgyógyítást kérek csupán valami tanácsot hogy mitől lehet ez! A láncot úgy szoktam beállítani hogy terheletlenül vagyis bakon a lógása aulul 1-3 cm legyen! Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv!
Tudom,hogy ennek nem itt a helye,de légyszíves minél hamarabb aki tud válaszoljon az általam megfogalmazott kérdésre! Köszönöm!
Nos van egy kis gond Nem is egy,de talán a "legsúlyosabb"
Adott egy Yamaha YZ 125 motor ami valami oknál fogva alacsony fordulaton hörög de nagyon!
Iszonyú nagy gáz kell neki,hogy "életben tartsuk" és ne álljon le! És ha életben tudtuk tartani akkor ugye felpörög elég rendesen és magas fordulaton nincs vele gond!
Mi lehet a hiba?
A képeket azért csatoltam,mert talán a power nincs beállítva rendesen,hiszen a power szelep feladata a motor alacsony fordulaton való nyomatékleadása,ha minden igaz!
Arra gyanakszom,hogy nincs rendesen beállítva a szelep a kipufogóban!
+Szimeringet is cseréltünk,mert valószínűleg farsot szívott!
Válaszukat előre köszönöm!
Üdv
Yamaha yz 250 2004-es motorra keresek rezonátort(fmf,pro circuit.....) , ha valakinek van eladó Kérem írjon: apriliarx80@gmail.com erre az e-mail címre.
Sziasztok!
Felújításra szoruló nicasilos hengert keresek YZ 250 95-ös évjárathoz. Azt hiszem 94-98 között gyártották a nagy power fedeleset, nekem olyan kellene.
Szia, tényleg elég csúnya...
amit sokszor mondanak: YZ üzemórás! dugócsere évente, szelepállítás, hajtókar, ... csapágyak (pl kormány is), teló, himba stb stb.
Sajnos MO-on ezzel nem törődnek, csak hajtják a gépet aztán eladják...
ami még alap: tiszta légszűrő, olajos szivaccsal. és ne szívjon falsot sehol.
üdv, karlo
Ha feszesebb, csinálhat ilyen rezonációkat.
Tudom,hogy ennek nem itt a helye,de légyszíves minél hamarabb aki tud válaszoljon az általam megfogalmazott kérdésre! Köszönöm!
Nos van egy kis gond Nem is egy,de talán a "legsúlyosabb"
Adott egy Yamaha YZ 125 motor ami valami oknál fogva alacsony fordulaton hörög de nagyon!
Iszonyú nagy gáz kell neki,hogy "életben tartsuk" és ne álljon le! És ha életben tudtuk tartani akkor ugye felpörög elég rendesen és magas fordulaton nincs vele gond!
Mi lehet a hiba?
A képeket azért csatoltam,mert talán a power nincs beállítva rendesen,hiszen a power szelep feladata a motor alacsony fordulaton való nyomatékleadása,ha minden igaz!
Arra gyanakszom,hogy nincs rendesen beállítva a szelep a kipufogóban!
+Szimeringet is cseréltünk,mert valószínűleg farsot szívott!
Válaszukat előre köszönöm!
Vadonat új!
Ár megegyezés szerint.
Yamaha yz 250 2004-es motorra keresek rezonátort(fmf,pro circuit.....) , ha valakinek van eladó Kérem írjon: apriliarx80@gmail.com erre az e-mail címre.
Keresek eladó YZF / WR berúgókart! Aki tud, az kérem erre a mail címre értesítsen: erdoprojekt1@gmail.com
Felújításra szoruló nicasilos hengert keresek YZ 250 95-ös évjárathoz. Azt hiszem 94-98 között gyártották a nagy power fedeleset, nekem olyan kellene.
üdv, P
Eredeti magassága 17,00 külső átmérő 22,48. merre laksz? elmennék érte személyesen.
Köszi, karlo
De azért köszi karlo.
amit sokszor mondanak: YZ üzemórás! dugócsere évente, szelepállítás, hajtókar, ... csapágyak (pl kormány is), teló, himba stb stb.
Sajnos MO-on ezzel nem törődnek, csak hajtják a gépet aztán eladják...
ami még alap: tiszta légszűrő, olajos szivaccsal. és ne szívjon falsot sehol.
üdv, karlo