Hivatásos kamion sofőr szerettem volna lenni kis koromban (na jó, középiskolásan) Nem engedtek, rossz a szemem.
Azóta persze kiderült, hogy még annál is rosszabb szemmel is meg lehetett volna csinálni, ma meg főleg (még 1 szemmel is) - de már nem akarok kamionozni
Europa szerte 60000 betölthető kamionos,és buszos állás van. Aki fiatal,elmegy,és vissza sem néz. Volt pár arc,de a második fizetés után léptek. Volt egy figura,fél éve táppénzen volt,és visszajött leszámolni,mert a táppénz alatt kint szerzett munkát magának.
...most kíváncsiságból utána néztem, 200 körül megoldható, az nem is vészes. Tavaly beszélgettem egy buszsofőr ismerőssel, aki másodállásban autós oktató, ő fél millát mondott, mire megvan minden papír (bár ő távolságit visz, de asszem, az mind1)
Jogsi nélkül nem lehet jelentkezni? Minek a papír, olyat úgysem láttam még, hogy a rendőr igazoltassa a helyi járatos buszsofőrt Egy D-s jogsit megszerezni horror pénz.
megjegyzem halkan, ha a képzés nem lenne ennyire ellehetetlenítve, akkor lenne buszvezető...
41 évesen eléggé felnőttnek érzem már magam és úgy gondolom hogy vagyok abban a helyzetben hogy ne nagyon kelljen már megsértődnöm semmin. (sokat változott az életfelfogásom az utóbbi 20 évben, főleg hogy olyan embereket ismertem meg mint mlas )
30,és ebből két héttel rendelkezem.A családdal megyek nyaralni 1x egy évben két hetet. Jutna egy hét a hobbimra,de akkor egyedül mehetnék,mert a dátum bizonytalan.Az idei szabim meg márciusban fogom megkapni,mert már mondták hogy decemberben felejtős. Pedig azt is januárban kértem.
Nemá, Sanyi, van vagy 40 napod... az 8 heti szabadság.... ha nem jut ebből 1 hét a hobbydra, akkor ott más az ok. A család nem indok, azokkal lehecc minden este, minden 7végén, sőt, akkor is, mikor a munkáltató küld el szabira (mert ki kell adnia) meg persze a maradék 7 7ben
Lehetőség van,sok csak nem mindegy mennyiért dolgozik az ember sokszor 3 műszakba! Mikor volt idén a balesetem és pont 2 hetet feküdtem,akkor az asszony csinálta meg az én munkámat is
OK, értem, és tudom, hogyan dolgozol, de mi van, ha elüt a villamos, és feküdnöd kell két hetet? Akkor éhen döglik a jószág? Csak van ilyen esetekre megoldás... és senkitől se lehet elvárni, hogy ÁLLANDÓAN dolgozzon. Ennyire geci egy főnök se lehet - és ha mégis, akkor bejön az első pont: a munkavállaló valamit nem jól csinál.
De nehogy magadra vedd ezt, Robi, tudom, hogy ott nektek nem könnyű a helyzet, olyan kis helyen kevés a lehetőség
De tud Laci! De azt a családdal tölti,mert akár hiszed,akár nem, a munkáltató rendelkezik a szabadság 70 %-val. Az egy dolog hogy rugalmasan kiadják,de van hogy nem. Ezért kell leadnom még januárban a szabadságigényemet,megjelölve a dátumot,amire tutira kell a szabi (nyaralás) két hét. Ezt biztosítják,a többit csak lehetőség szerint. Ha a tahó kollégám elvonul táppénzre nyár kellős közepén,és nekem akkor csak egy olyan dátum van leadva hogy nem az a fő időpont,lazán beosztanak,mert nincs aki dolgozzon.Sajnos ez így van. Tavaly ezért hisztiztem veletek Erdélyi dátum miatt.
Laci én pl állatokkal dolgozom és egyedül,az asszony egy batár nagy házat takarit,szintén egyedűl! Sajnos az állat nem önellátó,nem mondhatom neki azt,hogy most egy hétig nem eszik! Pénzem pl elöbb lenne rá! Akkor most hogy is van? Igen van szabadság,de az emlitett ok miatt akkor se tudok egybe kivenni 1hetet
hát a 170 már elég soknak tűnik... országúton meg rengeteg. Én hajtós vagyok, de 130 felett sose megyek országúton. Ott sok minden történhet. Pl 2 ismerősöm is most fogott őzet.
Ne én legyek a minta, meg talán tőlem ez nem hangzik jól, de ha az ember nem tud magának az évben 1-2x szakítani pár napot, akkor valamit vagy nem csinál jól, vagy nem akar.
Minden munkahelyen van szabadság, és nincsenek pótolhatatlan emberek (ill. vannak, a temetőben )
Ha nincs rá lóvé, még azt is hamarabb elhiszem, de hogy nincs idő...
Mondjuk a 3 műszakot nem sokan szeretik.