http://sport.vatera.hu/kuzdosportok_harcmuveszet/felszereles_kiegeszito/boxzsak/akcio_thai_boxzsak_180cmx40cm_gyartoi_aron_2398419314.html
Persze nem Thai zsák ahogy írja hanem egyenes de tényleg nagyon jó minőség.
A második képen (meg vagyok győződve róla hogy teljesen véletlenül ) ott egy mailcím, azon az oldalon meg lent a kapcsolatnál a cím és egy telószám. (én felhívtam és megkérdeztem hogy akkor honnan rendeljem, persze hogy szóban volt a legjobb "mindenkinek" így ajándékba kaptam hozzá zsákolókesztyűt )
Jó tanács ha 160-180-as zsákot kérsz: mondd neki hogy neked tömjék keményebbre mint az alap mert a használattól tömörödik (nekem is utána kellett a tetején tölteni, különben a közepén ahol ütve van "elpuhul" és rúgásnál "megtörik". Egyébként fasza.
Kèt hónapja a kollégám le akart lèpni nèmetbe melózni,ès muszály volt maradásra birnom mert majdnem 2 èvbe tellett megtanulnia amit tud(mèg van tanulnivalója)ès nem találok arra való munkaerőt.Persze nem kap nyugati fizetèst,de elmeséltem neki,hogy ehhez adja hozzá a nyugati albèrletet meg a pluszköltséget ami jár vele ès már majdnem jól keres
Még valami: most raktunk ki egy 4 órában foglalkoztatott irodistát, mert szarul melózott, már a feleségem se bírta, pedig ő a jámborság és béketűrés mintaképe (erre legjobb példa, hogy engem már majd' 30 éve elvisel )
Ez, hogy kitettük, a kötelező felmondási idővel, végkielégítéssel, kifizetett szabadsággal együtt 405 ezerbe került a cégnek Szóval ne jöjjön itt senki a munkavállalók sanyarú helyzetével - pont az a baj, hogy lassan mindent megtehetnek, és ezt az szívja meg, aki RENDESEN dolgozna.
De abba is fejezem, mert innentől már csak a liberális felfogást szidnám
Ádám, ezt nem egészen jól látod, bár te a munkavállaló oldaláról nézed. Szóval a fejekben kéne rendet tenni, nézzük példának a festődet!
Kapjon 13 ezret egy napra, az 22 munkanappal 286 ezer. Lássuk be, a festő nem egy egyetemi szint, akkor mijafaxt akar? Persze azt szajkózza mind, hogy kint lazán a dupláját vagy a 3x-át kapja, ami igaz is, szóval annyiért hajlandó lenne itthon is (jól) dolgozni.
Csakhogy ITTHON a munkája nem ér annyit, 1ccerűen azért, mert a megrendelő nem fizeti meg. Nem a munkáltató nyúlja le a pénzt... te vajon mit mondanál, ha festetni akarnál otthon, és a vállalkozó azt mondaná, hogy a 3 helyiséged nem 300 ezer, hanem 1 milla lesz? Elküldenéd a faxba Akkor ő hogy adjon az embereinek fél millás fizetést?
Mindenki a nyugati fizuért hüppög, de a nyugati szolgáltatások és ingatlanok és lakhatás árfekvése nélkül... hát ezt nem lehet, EZT kéne megérteni.
Nekem megvan A B C E kategóriám,Soför voltam kb 10 èvet nagyrészt 3,5 tonnás kisteherautón de 1,5 èvig 12 tonnás Man-al is jártam kazincbarcikáig.Reggdl 4 kor indultam körbe Szatmárnèmetin keresztül mert csak ott volt kamionhatárátlèpő.M ível a vezetés nem lèphette túl a 9 órát ès 10-12 lepakolásom volt,így mindig ott kellett aludnom miskolc környèkèn.N ekem mèg ez a kèt napos út sem tetszett
Nyílt itt 1 hónapja egy pizzéria pár utcával arrébb. Nemrég benéztünk a nejemmel, főleg kiszállításra nyomják de van 3 asztal+ nyáron egy kis terasz, le is lehet ülni.
A csapat elég suta volt, összhang szinte semmi, látszott hogy bele kell még rázódniuk és nincsenek is a helyzet magaslatán, ennek ellenére kedvesek voltak és a kaja is jó volt.
Kérdezem közben hogy:
-meddig vagytok nyitva?
-este 10-ig de ha ez így megy tovább akkor lehet hogy csak max. este 6-ig
-nem megy még annyira hogy megérje addig lenni?
-ááá, frászt. Hárman vagyunk de annyi meló van hogy nem győzzük, ember meg nincs akit felvehetnék, kéne szakács (azt sem várom el hogy hivatásos legyen csak jöjjön és csinálja rendesen) meg futárok is de senki sem akar dolgozni. Hirdetem sok helyen de még csak be sem jönnek, max. 1-2 ideszól telón, kérdez pár baromságot és benyögi hogy "majd meglátom" aztán ennyi. Még azt sem nagyon kérdezik meg hogy mennyit kereshetnének pedig kezdőként 140-150 nettóért nem minimálbérrel bejelentve 8 órában szerintem azért már meg lehetne mozdulni.
A másik étterem ami van már csak a közétkeztetést nyomja 11-15-ig mert nem éri meg tovább nyitva lenni, ugyanis nincs szakács és konyhai kisegítő. Akik vannak azok nem győzik, szakácsot nettó 200-ért, konyhai kisegítőt NÉGY ÓRÁSBAN nettó 100-ért nem talál mert vagy link tróger aki b&szik rendesen bejárni és dolgozni vagy egy-két hónap után elmegy máshova, de leginkább nem is jönnek. A környéken nem lehet festőt, kőművest, ácsot, asztalost, csőszerelőt, stb-t találni mert akik maradtak és többé-kevésbé normálisan dolgoznak azok 1 évre előre tele vannak munkával, a maradék meg kontár tróger. A karosszériások már eleve el is hajtják az olyat aki csak megemlíti hogy rozsdás kasznit kéne javítani, itt már senki sem vállal ilyet. Az autószervizek 98%-ában tudatlan pályakezdők/link trógerek dolgoznak, ahol meg normális szakik ott 1 havi előjegyzés és erősen megválogatott munkavállalás van.
Nálunk a cégnél lassan már felvesznek mindenféle trógert palackot tölteni nettó 200-220-ért ha úgy tűnik hogy hajlandó bejárni dolgozni de azokat is hajigálják ki és vesznek fel mást mert normális melós egyszerűen nincs. (én anno 99-ben hurrikán erejű hátszéllel vártam fél évet mire 3 havonta hosszabbítgatott szerződéssel felvettek)
Ha valaki nekem ezt mondja pár évvel ezelőtt akkor azt nem hittem volna el.
Kamionos haverom mondja hogy már 6-8 évvel ezelőtt (többek között) a Waberernél olyanokat is felvettek akik akár friss jogsival és egy kicsit nagyobb táskával jöttek érdeklődni mert ott állt vagy 40-50 új kamion sofőr nélkül. "látom még kezdő, na üljön fel aztán forduljon itt a telepen pár kört hogy lássuk mennyire az" Aztán ha el tudott indulni meg pár métert tudott egyenesen tolatni akkor másnap reggel már gurulhatott is ki a telepről. (ő is friss 10 napos jogsival állított be 12 évvel ezelőtt, aztán fel is vették az akkor még Hungarokamionhoz, két nappal később 4 kezesben már gördülhetett is ki a telepről)
Ha tapasztaltabb sofőr jött érdeklődni aki járt is már kamionnal azt ki sem engedték szállni a fülkéből amíg alá nem írta a munkaszerződését mert az ilyen kamion nélkül már nem hagyhatta el a telephelyet. Egy időben felvettek mindenféle románt meg bolgárt jogsi nélkül és fizették a tanfolyamukat, ha az elején aláírták a szerződést hogy sikeres vizsga esetén ki sem szállhatnak a fülkéből, kívülről nyomnak egy lakatot a fülkeajtóra, a cuccukat meg bedobják nekik az ablakon és már mennek is rakodni.
5-6 éve átment a Legnagyobb Nemzeti Olajvállalatunkhoz sofőrnek, ott régebben éves keret volt a felvételhez (pl. meghirdettek évente kb. 10-20 helyet amire jöttek érdeklődni 80-an) és válogattak a sofőrök között, 2-3 éve már a negyedévente meghirdetett 40-50 helyre bejön érdeklődni kb. 10 sofőr akikből az első beszélgetés első 10 perce után anyázva távozik 6, a végén a maradék 4-ből 3 beadja a jelentkezési lapját akikből 2-ről soha többet nem hallanak, a maradék 1 meg két hét meló után leszámol és elhúz máshova.
Szoktam beszélgetni a mi sofőrjeinkkel is, az utóbbi időben ott sem nagyon érdemes megtanulni a rendszeresen feltűnő újabb arcok nevét.
ja, most pont a festőkkel beszélgettem.. mondták, hogy alsó hangon napi 12-13 ezer a pénz, munka meg annyi van, hogy annyit mész amennyit akarsz, akár minden nap. Csak nincs aki csinálja, mert mondom, akkor össze kén szedni privátban pár embert és degeszre keresni magunkat. De mondta a srác, hogy csak az alkesz selejt maradt nagyrészt. Na ha ők ennyit kapnak, megint csak a kérdés: mennyit ér egy értelmes egyed munkája?
nézd... azt látom, hogy a minőségi munkaerőt (ahogy te is mondod) úgy kell lasszóval összefogni. Akkor fizessen akinek nem egy fogatlan félhülye kell. Most verbuválunk az autószervizbe/szalonba embereket és a jelentős többség egyszerűen retardált, aki meg nem az meg igazi pénzt kér. És kurva kevesen jelentkeznek egyáltalán, most pl egy jelölt már csak azért mondta vissza az interjút is, mert még budapest másik felére sem akar átjárni. Szóval ha tetszik, ha nem, ki kell tenni a nagy lét ha kell valaki, mert szerencsére beérett a "van helyetted tíz másik"-hozzáállás. Az meg, hogy nincs képzett munkaerő... Én eddig nem hittem, hogy nem a VALÓBAN beszélt idegen-nyelv, hanem még egy nyomorult érettségi sem evidens. Amikor pedig egy nyaralós biztiőri állás is 200.000-et fizet, akkor mi is lenn reális oda, ahol ELVÁRÁS van?
Nem 40 felett, nálam a fejlődés folyamatos.
A naiv huszonéves idealista kis hülyéből (túl)komoly gondolkodású felnőtt lett, aztán az utóbbi 4-5 évben egy kicsit (vissza)finomhangolva ezt beállt egy ideális egyensúly amivel sokkal könnyebb az élet.
Érdekes dolog ez: minenki a munkanélküliségről papol, közben meg nem lehet találni épkézláb munkavállalót Képzettség nulla, hozzáállás nulla, hosszú távú tervek nulla, egy valami van plafonon, a fizetési igény
Szakemberből is hiány van. Tesóm kőműves burkoló,sokat dolgozik külföldön. Azt mondta itthon csak az ilyen teszem-toszom emberek vannak,mert aki önnáló munkára képes,az már elhúzott a fiatalok közül. Aki itt maradt,az válogathat már a munkák között mit is vállal el,és mennyiért. Jó szakember kevés van.
Annak a sok állásnak meszeltek, mert majd jól betöltik a fiatal szírek... persze csak ha megtanultak olvasni addig majd mamamerkel eteti őket nem lesz sok idő, 20 év
Persze nem Thai zsák ahogy írja hanem egyenes de tényleg nagyon jó minőség.
A második képen (meg vagyok győződve róla hogy teljesen véletlenül ) ott egy mailcím, azon az oldalon meg lent a kapcsolatnál a cím és egy telószám. (én felhívtam és megkérdeztem hogy akkor honnan rendeljem, persze hogy szóban volt a legjobb "mindenkinek" így ajándékba kaptam hozzá zsákolókesztyűt )
Jó tanács ha 160-180-as zsákot kérsz: mondd neki hogy neked tömjék keményebbre mint az alap mert a használattól tömörödik (nekem is utána kellett a tetején tölteni, különben a közepén ahol ütve van "elpuhul" és rúgásnál "megtörik". Egyébként fasza.