Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az FZR 250-be is 20W-50 kell,pedig az sokkal többet forog.

http://youtu.be/MApJlVpeiy8
Itt jobban látszik
Ez a manualból való. +15 fokig való a 10W-30, És +5 fok felett 20w-40. A mérnökök akik tervezték a masinát,tudták mi kell neki.
Én majd két hét múlva. Még a féket szét kell szedni,mert legutoljára szorult. Tavaly cseréltem fékolajat,elvileg idén még jónak kéne lennie.
5éve castrol ásványi 20w-50el töltöm 7000csere semmi gond. télen nyáron hajtom a vasat éppen csak csipegeti
Ja meg olvastam egy helyen 10W40-et is, na de azt nem tudom elképzelni, hogy egy tizenezres RPM-en üzemelő blokkba megfelel az, amit anno a eke vasblokkos E34 BMW-mbe töltöttem
Urak!

Olajat ki milyet ajánl? Mielőtt lebasztok, visszakerestem itt a fórumon, átolvastam sok kommentet, többen írták a 20W50-et. DE. Máshol olvastam 10W50-et, motorszerelő haversrác 10W30-at mondja (ami az egyik gyári ajánlás ugye, szerinte a 20W50-nek fölöslegesen nagy a hideg viszkozitása), na ezek után valaki adjon legalább egy körülbelüli iránymutatást, mert megőrülök .
Ja és milyen márka? 20-50-ből meg 10-30-ból amiket néztem, a Chieng Yang Wing meg az Auchan Gazdaságos után a Repsol-Eneos-szal indulnak a normálisabbak, kicsit feljebb Castrol, Valvoline, utána Motul, stb. a határ a csillagos ég. Itt is hallottam ilyet, hogy Castrolt véletlenül se, Eneos szar, stb., szóval van zűr a fejembe. Előre is köszi, aki kicsit rendet rak benne .
Nem jutottam el ma a bontóba,de holnap remèlem összejön ès szètnèzek.
Szombaton ha jó idő lessz,megjáratom a motort.
Ezzel sokan vagyunk igy
Alig várom az estéket,nagyon szeretek itthon lenni. Ez a nyugalom szigete.
Igen. Ez a hét gyorsan elment idáig.
Akkor pörgès van
Hát sok a meló,szar az idő. A héten rohangálás volt,adóbevallást kellett megcsináltatni, leadni,jegypénz leadás.....stb.
Hosszú hét lesz,még szombaton is meló. Vasárnap pihi,és kezdődik hétfővel megint.
Mi ujság?
Köszi. Ez az ember qrvára tud,és érzi a kocsit.

Kedvencem.
És viszek szalonnát....
Nem is vicc még vákumozás előtt összefogni egy szelettel, és átmegy a füstíz így is baromira érződött benne a grill fűszerkeverék, azzal szórtam be.
Majd 1x nálunk kipróbáljuk (persze, csak ha szereted a steak-et)
Jól néz ki. Egy kis szalonnát be kellett volna mellé csusszantani a jobbikból.
Most ettem meg, jó lett kicsi sót még elbírt volna, majd legközelebb, most már tudom, mennyi kell..
Rég volt ilyen is már így tértem vissza 6hónap kihagyás után