Nekem se frissít napok óta és ezt találtam.
Amikor múlt héten csütörtökön elkezdtem a Windows 7 újratelepítését, akkor tapasztaltam először, hogy a Windows Update nem találja órákon át a frissítéseket (máskor pár perc alatt megtalálta).
Megkérdeztem a helyi "zsenit", aki egy nappal korábbtól, szerdától tapasztalta, hogy a cégüknél bent lévő Windows 7 újratelepített gépek frissítéseit nem találják meg a gépek sok-sok órákon át vagy egész éjjelen át.
Aztán nálam, a hétvégén, 21 óra keresés után talált frissítéseket a gép, de nem lett jó a rendszer így sem (korábban hibátlanul futott a Windows 7).
Tegnap, kedden, a helyi zseni elvitte a gépemet Windows 7 újratelepítésre a cégéhez, ami egy informatikai cég.
Ma, szerdán, munkaidő vége előtt hívott telefonon, hogy nem lehetséges a Windows 7 telepítése, egyeztessünk arról, hogyan menjen rá a gépre a Windows 10 (pl. akarom-e az Edge-t használni stb.).
Kiderült, hogy mivel több napja, több tucat használt számítógép várt már Windows 7 újratelepítés utáni első "frissítési csomagra" náluk (amikkel máskor maximum 1 nap alatt végezni szoktak), a cég nagyfőnöke próbált telefonon kapcsolatba lépni a Microsoft Magyarországgal, de mivel ez nem sikerült, autóba ült és elment a Microsofthoz.
Ott kiderült, hogy kb. a múlt hét közepe óta a Microsoft központjában (az USA-ban) műszaki gondok vannak, ezért nagyon lelassult a Windows 7 újratelepítések utáni első frissítések letölthetősége, ami helyett inkább a Windows 10 telepítését ajánlják, mert ahhoz percek alatt megérkezik a frissítés.
Csak bennem merült fel az a gondolat, hogy mivel minden sajtóhír azt közli mostanság, hogy a Windows 10 térhódítása sokkal lassúbb, mint várták, a Microsoft ezzel az "ügyes" trükkel vezeti át (kényszeríti?) a Windows 7-et újratelepíteni akarókat a Windows 10-re váltásra?"
Nincs olyan konzol ami az internetes játékokat is tudja online használni? Mert akkor lehet azzal jobban járnál.