Jól sejted Először is finomra van darálva, (a szűrőn a víz is lassan folyik át) meg meg is van tömörítve, plusz még az, hogy amikor forró víz éri a darát, az megdagad.
A kifolyás sebességét az őrlés finomságával lehet beállítani, ehhez kell a rutin, néha túl finomra sikerül, és akkor nem jön át 10 bárral sem (kinyit inkább a túlnyomás határolója) Némelyiken nyomásmérő is van, ha nincs meg a 10 bar, akkor gyorsan átfolyik, híg lesz, mert nem tud kioldódni rövid idő alatt a kv.
Én ezt mindig is valami "parasztvakításnak" tartottam. Hogy épül fel az a 10bar nyomás, ha kifolyó oldal nyitott. Vagy olyan erősen meg kell tömni, hogy csak 10bar tudja átnyomni?
Potién is kettő volt de mégis átment rajta. (mondjuk neki nagyon beázott a tank és ettől rohadt is rendesen, neked meg csak egy kis rozsdapor ment tovább)
Egy penge kis vízzsák lenne az igazi.
Most, hogy itt a sokféle KV, el is határoztam, hogy kipucolom a gépet (már vagy 3 éve nem volt) olyat képzelj el, mint mikor te motort szerelsz: atomjaira szedem, és vízkőoldóban áztatom, majd összerakom. Olyan szokott lenni utána, mint 1 új
Utána órával beállítani a nyomást 10 bar-ra, a PID-et újra tanítani, és kész is.
Utoljára jól ment!
A kifolyás sebességét az őrlés finomságával lehet beállítani, ehhez kell a rutin, néha túl finomra sikerül, és akkor nem jön át 10 bárral sem (kinyit inkább a túlnyomás határolója) Némelyiken nyomásmérő is van, ha nincs meg a 10 bar, akkor gyorsan átfolyik, híg lesz, mert nem tud kioldódni rövid idő alatt a kv.
Ha viszont épp ráérsz és van kedved akkor rá lehet tűzni a tesztert.
http://youtu.be/IJn9q0dPblY
Egy penge kis vízzsák lenne az igazi.
Utána órával beállítani a nyomást 10 bar-ra, a PID-et újra tanítani, és kész is.