Nincs valakinek ismeretsége vadászboltban, vagy ilyen military shopban?
Venni szeretnék egy keserű Onesta-t, de pl. Király lenne ha nettóba jönne el. Vagy a használt is kafa lenne. A teljes árát nem szeretném érte kifizetni.
Itt sincs vezetékes víz. Nekem ez van cca. 2 éve. Előtte mindenféle teszkós ócsó volt, oszt csak szoptam vele.
Ez eddig úgy néz ki bevált, bár 2 év nem nagy idő link
Mellesleg az "akkori" kor slágerterméke volt (a "nééé má papa! forr a víz a kútban majd felhúzodésmekkúr" membrános ruszkibúvár mellett) a Neptun szivattyú ami egy elég jó minőségű (simán veri a mostani barkács occsó búvárokat) szivattyú volt. (amíg szintén nem néztek bele a belsejébe, aztán lepődtek meg hogy minek ebbe olaj, majd tömítgették gumiámmal meg mindenféle takonnyal és csináltak szivárványt a kútba a víz tetejére, utána meg rakták össze olaj nélkül és zárták rövidre a kérdést )
Gondoltam, ezekre mondták hogy "még vót benne anyag" ami anyagmennyiség tekintetében igaz is. (amíg nem ette meg a homok a járókerekét vagy nem álltak neki pajszerrel/kalapáccsal levenni/felrakni "javítani" (és közben elqrni a hézagolást a görbére kalapált tengellyel) addig valóban nem volt rossz.
Egyébként így néz ki egy normális szivattyú és a vidin láthatod a felépítését, nagyjából hasonló a többi jobb minőségű is. (persze ne tévesszük össze a szemre "ugyanilyen" tizenezres barkácsáruházas búvárokkal, azokból hiányzik ez-az, többek között az olajtöltet)
A szomszéd vett valami hasonlót de állandóan kinlódik vele. Aztmondta ez a régi sokkal jobb volt amit nekem adott csak itt a motor nem megyen. Vagy leégett vagy a kondi még nem néztem meg...
Nekem pontilyen házi vízmű dolgozik az ásott (6 gyűrűs) kútból már 12 éve.
Tavasztól őszig napi szinten megy, le lehet választani előtte a homokot, a legnagyobb baja az hogy nyáron viszonylag kevés a víz a kútban, ennek csak annyi baja volt (8-9 évesen) hogy kilyukadt a gumibelső a tartályban. (3,5e Ft volt a cseredarab)
Van egy másik lezsírozva tarcsiban ha ez meghal de még mindig nem kellett kibontani a dobozát.
Annyi a gondjuk hogy alapból 8m-nél mélyebbről nem veszik fel a vizet de mélyszívó fejjel az is megoldható. (apámnál működött az is)
Ha csak lehet kerülöm a búvárokat, ezek sokkal megbízhatóbbak. (búvárszivattyút meg javítottam anno eleget)
Volt először hidrofor az általában le levegősödik. Most kaptam a szomszédtól régi két tárcsás hidrofor szivattyút lehet felújítom de inkább búvárt szeretnék. Tudom ezek csak megközelítő adatok amik rajta vannak. Vettem Praktikeres szivattyút 65ezerért az se volt jobb. Volt Gardena is az se bírt ennél többet. A kút vízszint kb 6-8m mélyen van és beton csöves kút kb 40-50cm átmérőjű.
"Ez amit néztem kicsit erősebb"
Ebben az árkategóriában többnyire csak papíron. (meglepő módon általában egy 550w körüli márkásabb cucc is lenyomja ezeket)
Milyen mélyen van a vízszint? Hidrofor nem tudja felvenni a vizet?
http://m.totalcar.hu/magazin/k...
Venni szeretnék egy keserű Onesta-t, de pl. Király lenne ha nettóba jönne el. Vagy a használt is kafa lenne. A teljes árát nem szeretném érte kifizetni.
Ez eddig úgy néz ki bevált, bár 2 év nem nagy idő
link
Egyébként így néz ki egy normális szivattyú és a vidin láthatod a felépítését, nagyjából hasonló a többi jobb minőségű is. (persze ne tévesszük össze a szemre "ugyanilyen" tizenezres barkácsáruházas búvárokkal, azokból hiányzik ez-az, többek között az olajtöltet)
- ábrus GTR
- Thomas + Kinga (Yahonda)
- csövi FZR750 Genesis
- bekessanyi Frézike
- uviferi (motorral)
- én+ Zsani (motorral)
- fábi (fzr1000)
Tavasztól őszig napi szinten megy, le lehet választani előtte a homokot, a legnagyobb baja az hogy nyáron viszonylag kevés a víz a kútban, ennek csak annyi baja volt (8-9 évesen) hogy kilyukadt a gumibelső a tartályban. (3,5e Ft volt a cseredarab)
Van egy másik lezsírozva tarcsiban ha ez meghal de még mindig nem kellett kibontani a dobozát.
Annyi a gondjuk hogy alapból 8m-nél mélyebbről nem veszik fel a vizet de mélyszívó fejjel az is megoldható. (apámnál működött az is)
Ha csak lehet kerülöm a búvárokat, ezek sokkal megbízhatóbbak. (búvárszivattyút meg javítottam anno eleget)
- ábrus GTR
- Thomas + Kinga (Yahonda)
- csövi FZR750 Genesis
- bekessanyi Frézike
- uviferi (motorral)
- én+ Zsani (motorral)
Ebben az árkategóriában többnyire csak papíron. (meglepő módon általában egy 550w körüli márkásabb cucc is lenyomja ezeket)
Milyen mélyen van a vízszint? Hidrofor nem tudja felvenni a vizet?