Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Asszem 22es az anya
Nem nagy falat kb 50cm rúdra 5/8os anyát kell hegeszteni és onnan már pikk pakk 1xű. Ki be szereléssel 2ó alatt megvan a 2 szár. (nekem csak 1.5)
Francot, sokkal egyszerűbb, ha csinálod, mint így olvasva... persze egy-két szerszám kell hozzá.
jó reggelt! hát ugy látom nekem ez még nagy falat!
Ez majd segít
Öregszel
A tiédbe viszonylag egyszerűen de kell hozzá egy "célszerszám" belenyúlni a szárba ha alul elforog a csavar.
-Stabilan feltámasztod a gépet (én fel szoktam lógatni a garázsban a gerendára de bárhogy jó ha megáll egyenesen és kiveheted az első kereket)
-a telószár tetején kicsavarod a "kupakot" (a rugó nyomja belülről ezért óvatosan, de nem kell félni tőle)
-rugó ki a szárból (lassan, mert folyni fog róla az olaj)
-kiveszed a kereket
-sárvédő le
-féknyergek le
-a teló legaljában függőlegesen ahol a tengely is van, találsz egy nagyobb inbuszcsavart, ha szerencséd van akkor ha tekered ki akkor kijön, ha nem akkor elforog. Ekkor jön a "célszerszám" amivel bele kell nyúlni a szárba felülről (pupu megmondja hogy hányas anya van ráhegesztve egy hosszú szárra, én nem emlékszem) és ellentartani amíg kitekered lent a csavart (tegyél alá valamit mert elkezd lefolyni az olaj a szárból ha van benne)
-felhúzod a szimering porvédőjét
-kiveszed a biztosító "drótot" és az alátétet a szimering tetejéről
-határozottan meghúzod lefelé a teló alsó részét (le fog jönni az egész, a szimering vszeg. fent marad a száron)
-kiveszed a szárat a villahídból (meglazítod a két csavart alul-felül és a szárat forgatva húzod lefelé)
-elmosod a szárat és az alsó részt mert tele van olajos fekete takonnyal (benzin is jó mert az elpárolog belőle a végén)
-megnézed hogy a száron a csúszóperselyek (szemre) mennyire kopottak (egyszínű az a "gyűrű" vagy fényesre kopott valamelyik fele?)
-beletolod a szárat az alsó részbe és alul (új rézalátéttel/tömítő pasztával)visszahajtod az inbuszcsavart és belülről ellentartva ha kell meghúzod nememlékszemhány Nm-rel (de ha odaérsz megmondom)
-megolajozod a szimering élét és ráhúzod az új szimeringet a szárra, itt vagy baromi ügyesen körkörösen belenyomod (ütögeted )a helyére (nem könnyű és baromira nem szakszerű de láttam már ilyet) vagy egy megfelelő átmérőjű és hosszú csővel óvatosan beütöd a helyére (a szár épségére végig nagyon vigyázol nehogy megsértsd )
-ráteszed az alátétet majd a rögzítő "drótot" és a porvédőt
-ELLENŐRZÉS: függőlegesen tartva a telót kihúzod a szárat teljesen majd gyengéden összenyomod, könnyen, szinte magától kell végállásig mennie, nem szorulhat sehol (ha valahol igen akkor valószínűleg kicsit görbe a szár) elfordítod a szárat (a csövet) 90 fokkal és megismétled, aztán megint amíg körbe nem érsz
-visszateszed a szárat a helyére és rögzíted a két csavarral a villahídon majdmondomhány Nm-rel (ha esetleg nem sikerült volna meghúzni az inbuszcsavart mert épp nem tudtad stabilan rögzíteni a szárat akkor most ezt megteheted )
-beleöntöd a nagyon olcsó vagy a drágább telóolajat (a mennyiséget majd mondjuk)
-beleteszed a rugót
-megfelelően nyugodt és kipihent állapotban visszateszed a zárócsavart a tetején a rugó ellenében (nyugodtan és ügyesen könnyen megy )
-féknyereg-sárvédő-kerék de még nem húzod meg a tengelyt
-párszor megnyomkodod az elejét hogy mindenki a helyére igazodjon
-meghúzod a tengelyt
Asszem ennyi. (ha kérdés van akkor persze segítünk)
Ezt nem értem
a dátum még bizonytalan!
Az ötlet jó de nekem tudnom kell a pontos dátumot mert műszakbeosztás függő. (és a jövő hónap elejétől sajnos ez jelentősen felborul )
Nálunk már sokan beírták magukat előre, így én csak lehetséges vendég lennék.
szia Józsi! Olyan dologban kérném a segitséged,hogy első teloban hogy tudok olajat meg szimeringet cserélni?
hát igen ugy más a helyzet!
Akarom mondani....nagyon bírom mikor itt vered a ........
Hát igen.A fejidomot már heggesztik aztán festès ès remèlem hètvègère kèsz.
Nagy különbség nincs, kb. hasonló áron megy mindenhol.
Még szerencse hogy nem lett bajod.
Ez az egyik amire azt mondom hogy még én is venném. Persze nem ilyen színben.
80 90 között
És hány fokos volt?
De van egy háromèves lányom is.
Jobb lenne egyedül menni.No majd meglátom
Én azzal megyek! Hozd te is! akkor kinek mikor lenne jó?
Mindenki a párjával jön?Mert az enyèm rinyál hogy"nem alszol itthon?"Hát hogy go dolom ezt?
Nekem Juniusban lenne jó,maximum Julius első fele.