Gondoltam veszek egy hibrid invertert 24 v 3000 ah bekötöm és kb 1500 wattot kötök rá + akkut 24v 250 ah aztán ha termel van áram ha nem akkor az akkut használja,ha lemerült 50% ra akkor a hálózatból viszi tovább a dolgokat.
Ez ugyan tul van az elete felen, a 120W-bol kb 110-et tudhat. Ha van feluleted, ahova elfer, akkor ez meg 15 evig hasznalhato lehet.
10 db 75 000 HUF, cirka 1 kWp
3 db 320-330W-os abbol a roman webboltbol lenne kb. egy szinten ezzel, nem tudom, az mibe kerulne mondjuk. Az uj panel kisebb feluleten tudna ugyanezt nyujtani.
(Mondjuk a hasznaltbol vehetsz pluszba, ha elveri a jegeso, legyen csere - vagy ha bovitesz, csak beletoldod)
De ismetlem: ugy, hogy nem ismerem az energiaigenyt, nehezen vagyok okos.
Ahhoz egyszer neki kéne állnod megcsinálni, mert már egyre inkább tobzódnak a félretett (levetett) járművek a háztartásban. (Juci meg előbb-utóbb bepöccen)
Nálam az a gond, hogy a világegyetem egy ilyen stabil pontját nagyon nehéz feladni. (csak a méretével van bajom, már magamhoz képest)
Én mondtam, add el... sztem az enyémmel is az lesz... Neked van egy Fréd, Csőnek meg Fábinak megvan (Csőnek több is, mint kéne 😁) én is veszek valami sor4-et, aztán indulhatunk is 🤔
Még Arnival kell vetetni valami rendeset...
Valószínűleg a neved alapján, az volt bennem hogy Z750 fejidom lámpával, kb. egy perc után esett le hogy FZ-ről van szó :))))
Hát, szerintem akinek még az van fenn, az is inkább levenné :)
Csövikém,ez "A" túramotor,mikor kitolta már láttam mekkora bálna,és ez el fog bírni mindent.A Yami után tudtam hogy gyorssági sportmotor nem jó túrázni,de akkor csak a Kawát tudtam megvenni,azt hittem az elbír minket.Aztán mikor az is összeült alattunk,akkor már tudtam hogy előbb-utóbb cserélni kell.Csak ehhez is fél évig kellett spórolni,meg kivárni a jó gépet,mondta is a srác hogy ez kivételes alkalom.Ábrus is mondta,ő is majd egy évig kereste a jó gépet.
1998-as,ebben még nincs tempomat ,riasztó/immobiliser,és a plexi is manuális,de ez benne a jó,nincs túlbonyolítva.
Pontos árat még nem tudok,majd a forgalomba helyezéstől és a szállítástól függ,olyan 1350000 körül számolom.
A "ko-csi"-ban vásárok minden auto, motor alkatrészt kb 20éve. Nagyon jó kapcsolatom van velük. Mindenből elég nagy kedvezményt kapok, 25-30%.
Ha valami kell szóljatok, rákérdezek.
https://www.forteshop.ro/panou...