Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nekem a robogómon a főtengely végén lévő anyát lazították meg visszafelé légkulccsal. És az is menthető volt szerencsére.
Mennyibe került az új szélesebb anya és az alátét?
ezt megúsztad
Jó estét Mindenkinek!

Úgy tűnik megoldódott az első lánckerék rögzítő anya problémám.

A Yamaha World 30e tengely+50e munkadíjért vállalta volna. A közeli motorszervíz 100e felett, vagy a busnya megoldást 20e-ből (értsd: hegesztés)

Egyik jó barátommal megpróbáltuk, hátha menthető a menet: megvettük az újabb, szélesebb anyát és biztosító lemezt, majd lemezfésülés: M18x1
Természetesen közel s távol sehol senkinek (se autó, se pneumatika és hidraulika szerviznek, se ismerősi hálózatnak) nem volt ilyen menetmetszője.

Szerencsére a szomszédos városban találtam egy boltban, közel 8e jó magyar forintért.

Megpróbáltuk: a menetet nem is metszettük, inkább igazítottuk. Biztosító lemez felpattint, az anya szinte magától felment, a h bírta. Továbbá egy kis Loctite 242 menetrögzítővel megspékelve a dolog.

Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam sportdobbal, bár az FZ6-nál nincs összehasonlításom, de pl az ER6-F-em erősebb lett lent, értsd 2000 alatt rángatott terhelésnél nagyobb fokozatban, mint kellett volna. Gyári dobbal már 2500-2800 körül is. És jobban is ment lentről, egyenletesebben a sportdobbal.
Az FZ6-nál meg azt vettem észre, hogy alapban nincs rángatás alapjáraton se nagy fokozatban, de itt a 4 hengernek tudom be ezt. Bár lehet, hogy rásegít, hogy nincs katalizátor benne

bzsolt92
Én amit átalakított dobbal hallottam nem volt rossz. Hallgass meg élőben egyet és tudsz dönteni. Bár mondjuk engem a sor4 ordítása, amúgy se túlzottan hat meg. A Leo tompító nélkül nagyon ordít, csak kis fordulaton van számomra szép hangja, magasabb tartományban elég visítós.(nem bírom a magas hangokat, biztos öregszem ) Tompítóval elviselhető a hangja. Gondolkoztam, hogy eladom, de a gyárinak meg semmi hangja csak szétvágva
Hangélményben számomra az 1-2 henger az, amire libabőrös leszek
Az én tapasztalatom,hogy alacsony fordulatnál gyengébb lett a motor sportdobbal.
És annak úgy jó hangja lesz? Van a környéken ilyen, aki ezzel foglalkozik, de eddig nem is gondoltam rá, jobbnak láttam volna venni direkt spordobot :)
Annyira tuti nem. Ha beteszed a hangtompítót, alig ugrál, kicsit egyenetlenebb, mint a gyári. Teljesen nyitva nálam 250-eket is ugrált, amúgy csak kb. 80 rpm volt a kilengése.

A gyári kiherélve közép/magas fordulaton érces hangot produkál, ha nem elég jól van megcsinálva.
Szia!

Én vennék egy bontott gyárit olcsón és azt alakítanám át. Ez a legolcsóbb megoldás. Ha visszább olvasol nem rég volt téma, hogy mit hogy érdemes kicincálni belőle, hogy jó hangja legyen Amúgy nekem LeoVince van, így vettem a mocit.

Egyébként a gyári átalakított dob is tornáztatja az alapjáratot, úgy mint a LeoVince tompító nélkül?
Sziasztok tanácsot szeretnék kérni tőletek, van egy fz6-om, 2005ös évjárat, szeretnék rá venni spordobot. Ti milyet ajánlanátok? Valakinek esetleg eladó, vagy tanács, hogy hol keressem? Használtat gondoltam inkább
Én itthon 6-9 literrel járok vele, attól függ mennyire húzod neki.
Megmondanád a márkáját ennek az öntapadós fóliának? Előre is köszi!
Köszönöm, már csak a fogyasztás érdekelne hogy nektek mennyi :)
Immobilizer. A led pedig 24 órán keresztül villog az utolsó gyújtásráadástól nézve, aztán nem pislog. :) Kézikönyv! ;)
Tudjátok hogy mitől függ hogy a műszerfalon a piros led villog vagy sem? Mi ez egyébként valami indításgátló?
Én is jártam szombaton Dobogókőn, rengeteg motoros volt...
Vam nincs csak nagy osszegre.afa van az a nagy kibaxas.es a vamugyintezes a postanal 2000 forint.
Nemetek ebay viszonylatban neha szemetek,a maganeladok foleg,egyszeruen nem adjak magyarnak.
Angol jobb ebbol a szempontbol.
Igen. Mikor milyen kedve van a vámosnak, nekem az izraelből érkező fékpedált és tükröt le se tojták, az usa-ból rendelt lámpámat bezzeg jól megsarcolták
Igen, 22 Euró felett 27%-os ÁFA és fix 1.500 Forint terheli a pénztárcád, kivéve, ha mondjuk a termék kicsi és átcsusszan a vámos keze alatt és nem érdekli, mi van benne.

Német eBay-ezők nekem is szimpatikusabbak. Onnan ugyanaz a sisak, ami Angliából 60 Font alatt nem érne haza, 15 Euróért hozná a DHL magányszemélytől. Az FC-Moto például 10-ért küldi.
Szia!
Az ebay vásárláshoz annyit, ha nem uniós országból rendelsz számolnod kell ÁFA és VÁM fizetéssel (bizonyos összeg fölött, kb. 20 €). Angol, német, olasz oldalról rendelésnél ezzel nincs gondod.
Elvileg igen.
Linket küldjek?
Global nézhetem vagy a német, angol ebay-en?
Melyiket ajánlod?

Üdv: Laci
Nem tudom a pontos adatokat. Vedd meg az újfajta anyát, vidd be egy csavarboltba a metsződdel együtt, megmondják, hogy stimmel-e.
Persze, kinézted, hogy mit szeretnél?
Szia!
Ebay-es vásárlásban tudnál segíteni?
Kipufogót és pár apróságot szeretnék venni, de se regisztrációm nincs se szuper nyelvtudásom.

Üdv:Laci