Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

de jó ó ó ó ó ó ó lenne
Nem is akartam vitázni csak a véleményemet mondtam. Elég nagy BMW fan. vagyok, hogy tudjam mire képes egy M3-as, nekem más kocsi nem létezik csak BMW, de az R1 meg a többi 1000-es gép gyorsulásban szerintem nem egy kategória majdnem bármilyen 4 kerekűvel. Viszont igazad van, országúton tényleg más a helyzet. Ott sosem adottak a körülmények egy tényleges gyorsuláshoz.
jó lenne ha idén lenne ingyenes pálya nap a ringen, ott megtudnád mi az a a puha ha lassan mész ha gyorsan, ott tuti bemelegszik,,,,
3-4éve még 3-4 ingyenes pályanap volt a motorosoknak,,, most meg lófaszzzzzzzzzzzz
Csak a nagyságrend érzékeltetése végett írtam ezeket a számokat,ne kockulj! Egy ilyen sportgumi 80%-on is jobban fog utcán mint egy túra 100%-on! Szerintem.Puha mikor megnyomkodom.
A racetec K1 azt írja:medium-low temperatures (tehát az én értelmezésem:alacsonyabb hőmérsékleten is jól teljesít,igaz gondolom ezt pálya tempóra érti)
ezért ezek a 80-90%os adatok jóval lentebb van, vagy nagyon kell tolnod a mátrába vagy bükkben...
vagy egy jo kis pálya kell, hogy felmelegedjenek 100%osan, a hungaroringen meg túlmelegednek
Még valami a gumiválasztáshoz.Vegyétek figyelembe hogy az adott gumi mikor teljesít 100%-on!
Nem kell ezt utcára így kimatekozni de azért figyelembe lehet venni.
Pl:nekem elöl:metzeler racetec K1 van(mintás pályagumi), hátul metzeler Z6(sportos,de inkább túragumi)
Mostanság ugye 13-18 fok van,az elsőm szerintem(bemelegedve) olyan 70%-on teljesít,(tapadás)a hátsóm 90%-on.
Jön majd a 22-27 fok:első 90% hátsó 100%.
Full nyár 28-32 fok:első 100%,hátsó 110% tehát lehet kenheti majd a hátulját!

Tehát egy jó utcai! sportgumi is tapadhat kiválóan az adottságait figyelembe véve!
esőben én is gyök kettővel megyek, pláne körforgalomba meg kanyarba, 1-2szer ért már meglepetés főleg amikor rákezd esni és még jó poros az út

újabb fejlesztésű sportgumik gumik, kmerben is jobban bírják mint az elődjeik, főleg ha több komponensűek is
Majd leblokkolja a kereket és összetöröd magad. vagy vészfékezéskor ész nélkül belekapaszkodsz és estél is. Az sem jó, ha túl erős a fék.
Bírom ezt az esőben csúszkál ez a gumi témát!
-én esőben nem indulok el motorozni
-ha elkap beállok egy eresz alá
-ha nincs, 80-al megyek ,nem lapon

arpi02 az évi 3000km-re a rennsport a jobb választás,jól(bár régebbi fejlesztés)jól tapad (a kérdés inkább az ennyi km-re érdemes e motort fenntartani )

schtomi4 ezért láma itt vitázni,mert mindig van valaki aki kikockázza.
-ez az M3 420 le.
-nem egy 400 m kifutón való gyorsulásra gondoltam,hanem ha országúton leállsz meccselni egy átlagos 15-20 kilóméteren vele,letol mint a dízel ignist!
abból baj nem lesz!
Azé' esőruhát viszek
reggelhez képest javul
Olyan szopóka idő van BP felé is mint itt?
Hany loeros az az m3-as. Mert egy alappal,mindegy, hogy e92,e46,vagy e36, eselye sincs R1 ellen.
Akkor mi már nem leszünk többet barátok?
Hát annyira nem is. :) De ugye középen nincs minta, szóval ésszel esőben. Én is javasolni tudom a z6-ot. Elég sokáig bírja a strapát. Én egy Pirelli diablo corsával használom együtt, azt mondhatom, hogy lehet az elefántokat csipkedni :) :) :)
Csak mondom...
A mai nap feltettem egy két alsó munkahengert 4 dugósat nissin típusút egy hondáról. Csináltam hozzá átalakítót, így most már 8 dugattyú próbál erőt gyakorolni a tempómra. Az elkövetkező pár napban tesztelem majd közzéteszem a végső eredményt.... aztán lehet tömött sorokban jelentkezni átalakításra zsillióért!
Hali,
Ha már úgyis megint a gumi a téma. Akkor a következő 2 gumi közül melyiket érdemesebb megvenni?
Rennsport metzceler 50.000
bt23 58.000
Szerintem én egy szezonban kb. 3000 km-t fogok menni....Szóval szívesebben venném meg azt amelyik jobban tapad, még ha hamarabb is kopik. Mi a véleményetek?
roadtec z6-al szemezgetek.. de állítólag a hátsó gumi essőben könnyen csúszkál..
bt20tol sok gumi jóval jobb
én azér éreztem a külömbséget bt20 után.... :D
amúgy a michelintől nem estem hanyatt
Pilot Road2 powa....
egyébként kb még van belőlük nekem olyan 3-4000km-re való..
aztán nemtom hogy azután lesz-e vagy 70ezrem gumira...
esetleg tud valaki valami olcsóbb alternatívát ?
(mi a véleményetek ezekről a párezer forintos használt gumikról amik hírdetve vannak neten, nagyon zsákbamacska?)
Nem belekotty, de a Sportec M3-at azért kell párban cserélni mert más az összetétele az elsőnek és a hátsónak
szívesen. Jó választás a z6. De előre próbálj meg egy fokkal tapadósabbat rakni! Nem fogod megbánni.