Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nálunk még hó van :(
Én is megyek holnap!
Ma lemostam és rá kellett jöjjek hogy gyönyörű ez a vas. Szerintem tolunk egy szentendre visegrád + még valahova.. ha valakinek van kedve szívesen várom ...
holnap lehet bepótolom a lemaradást
90km er sikerült
ÁÁÁáhhhhhhh gyerekek hosszú hónapok után :DDD mentem nem több mint 30-40 km-t, de olyan érzés volt áhhh imádom.
testileg lelkileg megújultam.
egyébként pöccre indúlt a gép... végülis Japán teknika...
Még annyit hogy a regadón kívül mennyit fizettél összesen?
Köszi neked is a tanácsokat.

Szóval, először a KPM. Ott mit kell fizetni? Motort oda vinni kell? A KPM-nél megcsinálják egyből a műszakit is vagy oda még menni kell később? Utána megyek kikérni azt a számot, ha ez megjön akkor fizetem az adót be. Ezután már "csak" az okmányiroda és kész?
Ha valaki kötekedik az nem akarja valójában megvenni, ha alkudni akar azt is lehet normális keretek között.
Amúgy nekem is kb 3 nap volt, de az okmányirodát és a VPOP-t egy napon le lehet tudni ha kérsz időpontot.
Én is szezon végén vettem, de csak tavasszal helyeztem forgalomba, és szerencsém volt mert csökkent a KPM díj, és a reg.díj is.
Összességében én kellemeset csalódtam ebben az egész procedúrában, és a külföldi motorban. Viszont biztos van aki nem így járt!
Amúgy igazad van...., csak ha vevő jön, akkor egyből elkezd kötekedni, hogy így meg úgy meg amúgy és nem ad annyit a motorért..., pedig én pl. 600ezer alatt szóba se állnék senkivel, aki per pill pályázna a motoromra!
Amúgy a VPOP-sok helyi szinten is általában normálisak..., főleg ha van ismerősöd ott, aki motorozik is (mint pl. nekem)
Amúgy nem nagy ügy tényleg...., csak neked lehet eltart mondjuk 1-2hétig is..., amíg ha pénzért csináltatod 3-4nap alatt lezavarják! Nekem sürgős volt mint írtam..., sajna szezon végén akadtam a gépre!(szóval nekem megérte)
Sziasztok.
Nem szeretnék belepofázni, de nekem is "olasz szutyok" a motorom, mert onnan van. Szerintem nálunk előbb találsz szutyok gépet, mint kinn: pl: ott jobban szervizelgetik, nem akkora divat az óra pörgetése mint itthon, és ha azt nézem jobb utakon használják mint mi, azért az sem hátrány.A kivétel amúgy erősítheti a szabályt!
A forgalomba helyezése nem nagy ügy, ha minden papírja rendben van a gépnek, de először ne a reg.adót fizesd be hanem fáradj el a gépeddel a KPM-hez, majd a VPOP-be s utána az okmányirodába.
A VPOP-nál Pesten normálisak, és gyorsan megvan a kód is ami után kiszámolják a díjat, amit helyben nem tudsz befizetni, ezért vissza kell menned majd.Nekem a befizetés több idő volt mint a VPOP. Ha kell infó kérdezz és szívesen segítek, de mint mondtam a papírok rendben legyenek, mert ha nem
A VPID szám nem tudom minek a is a pontos rövidítése...
Elég, ha bemész a Vám és Pénzügyőrség Regionális hivatalába és elmondod, hogy járművet szeretnél forgalomba helyezni és ehhez szeretnél VPID számot kérni...., a kezedbe tolnak vagy 2-3 nyomtatványt(hasznos, ha a motorról pár műszaki adatot felírsz pl.: futott km., teljesítmény, üres tömeg....), mert volt 1-2 két dolog amit úgy sacc per kb.-ra írtam be!
Ezt a VPID számot hol tudom kikérni és pontosan minek is a rövidítése is? Elgondolkozok ezen a forgalomba helyezésen, de azért körbenézek még pár helyen hogy hol mennyi...
Ezt ugye általában, tudtommal az engedéllyel rendelkező motorkereskedők és szervizek tudják megoldani!
Ha van ismerős ilyen helyen, akkor úgy persze könnyebb meg tudod oldani a dolgot! Amúgy olyan plusz 15-20ezerért csinálják meg persze így a papírokat.
Amúgy igen, a VPID szám kikérése előtt sajna nem tudsz semmit sem csinálni..., ezt biztos, hogy veled kéretik ki! Az ilyen kereskedők nem szokták..., még a saját szemetükre sem kikérni!
Amúgy én is úgy tudom, hogy nem kell eredetvizsga.
Amúgy a 120elég korrekt...., szerintem elgondolkozhatsz rajta, mert sok időt spórolnak meg neked ezzel!
Ehh, ne szóljál be mert kihozod belőlem az álatot!
http://youtu.be/NFdaGw5kfSA
Ez csak egy példa..., ettől brutálisabb is szoktam ám lenni, ha két flakonnal iszok!
Akkor először a regadóval kell kezdeni? Úgy olvastam, hogy ezeknek az "olasz szutykoknak" nem kell eredetiség vizsga. 45ezer a regadó+kb 50 ropi a többi, ahogy nézegettem. Kérdeztem egy itteni céget ők 120ért helyeznék forgalomba. Azt hogy 25kw legyen a papírjában azt hol és hogy lehet elintézni?
Igen..., ahogy a nagy szakértők mondják, ez is olasz szutyok!(amúgy nem sok jobb állapotú magyar gépet láttam, szóval ott is vannak nagyon szépek)
A papírozást nem teljesen én csináltam...., megéri rászánni azt a plusz pár ezer forintot...(habár te ráérsz, még tél van csak én sajna nyár végén vettem meg anno).
A vámos részét intéztem én...., az gyakorlatilag annyi, hogy kikéred a VPID számod és fizeted a regadót.., ha ezt már csináltad valah, akkor gázos mert akkor sajna gyakran megesik, hogy a VPOP-sok kufárnak néznek!
Amúgy utána minden gördülékenyen megy..., biztosítás, eredetvizsga(ez nem mindíg kell, ha jól tudom), műszaki, forgalmi meg törzskönyv intézés+a rendszám. Sacc per kb. olyan 115-120ezer pluszba. Szóval olyan 500ezerből ki fogsz jönni!
Amúgy pár tanács, amit ha végre tudsz hajtani, akkor sokat foghatsz a gépen:
- ha a családban van valakinek A-ás jogsija és elmúlt 30, akkor ne parázz, írasd az ő nevére és a biztosítás jóval olcsóbb lesz.
- tudtommal az FZS600-asból gyárilag is volt fojtott verzió..., papíron folytasd le és akkor a teljesítményadó is nevetséges lesz.
Így olyan évi 10ezerből ki fog jönni a motor és nem kell ideglenesen kivonatni!(én sajna csak így fogok rajta)
Habár én nem nagyon foglalkozok ezzel, olyan március eleje felé úgy is ki fogok menni motorozni.
Sziasztok.
Mérd már meg légyszi mennyivel magasabb a gyárinál, és ha kipróbálod a tapasztalataidat add már át. Köszi
lehet,hogy ezen a hétvégén motorozok én is :D idén elöszőr
megyek is előtolom a paripát megnézzük tudja e még a 14e et
OFF.

Nézem HBO-n a G.I. Joe - A kobra árnyékát és van benne egy motoros jelenet,... hogy milyen SZ@R! Úgy adják elő, mintha nem hatna rá a fizika. A készítők sem ültek még motoron sosem!

ON.
Hét ágra süt a nap,csak csak ki kell menni az utakra levegőt hasítani !
látom itt nagyobb gondok vannak
Hali.
Akkor a tied is kintről jött gép? A papírozását te csináltad?
Szia! Ma vettem Plexit 35.490 Ft... 5VX-28381-20-00 Típus. Három nap alatt beszerezték! Holnap fel is teszem
Ilyen ez az esti szittyózás......
ÁÁÁÁÁHHHHH..., miért csukod be a szemed mindíg mikor szeretkezünk!