Köszi, már hozzá is láttam.
Írta valaki a fejrángást.... :D Nekem csak akkor jelentkezett, mikor ült valaki mögöttem, mindegy, hogy 45 kilós vagy 85. A fejemet nem bírtam egyhelyben tartani, -már 80 körül sem- mintha fájdalommentesen pofoztak volna jobbra-balra. Valakinek hasonló? Rohadt egy érzés... :D
Nekem AGV K-3 van,elég hangos...remélem tudok állítani a plexin valahogy,mert még 2mm-t csúszhatna lefelé...az is sokat tesz.
160 környékén már zavar,180nál már elég kibírhatatlan a szélzaj.
Próbáltam füldugóval is,viszont akkor a motor hangját sem hallom
Talán csak drágább, főleg ha nem találok valamit használtan. Állítottam egy prioritási sorrendet és egy-két dolog felcserélődött.
Egyébként köszi az elérhetőségét a srácnak.
Sisakokkal én is kérdeznék.
Volt egy-két sisakom, lehet mind a kettő gagyi volt, de számomra nagyon szeleltek és hangosak voltak. Nehéz elmagyarázni, megkérdezni és válaszolni is rá, de a tiétek mennyire hangos, zavaróan zajos már? Nem tudom mivel tudnám érzékeltetni... Mondjuk egy jó kérdés lenne, hogy nálatok -gyári csővel- hány km/h felett veszik el a motor hangja? Régen motoroztam már, nem figyeltem, de nekem elég korán eltűnt és csak a szél maradt. Hosszabb úton nem voltam, autópályáztam pár kört, de több száz km-t így levezetni,... szétrobbanna a fejem. Apám azt mondja nekem nagyok az elvárásaim, és valóban nem tudom, hogy tényleg zajos vagy csak számomra zavaró.
Azt hozzátenném, hogy ő chopperezik és csak bili ill. nyitott sisakjai vannak, szóval nem értem miért tudná jobban mint én. :P
A sisakot a héten Miskolcon találtam a kpm mellett az egyik motoros boltban. Nagy ráértemben. Elsőre kiszúrtam, felpróbáltam, pont az én méretem, csak az az egy gondom volt vele, hogy 5 éves. Ezért is kértem ki a véleményeteket, amit nagyon köszönök! De most már nincsenek kételyeim, hála Nektek!
Az igen csak jó vétel Már csak azért is, mert az alapból félig carbon, nem csak eldugva, részben és már kifutó modell, ezért alapból kevesebb az ára. Bár már eléggé mérethiányos a dolog. Melyik bót?
Egy HJC HQ1-ről lenne szó. Szalonban van bent,az ablaktól elég messze. Szerintem nap nem nagyon sütötte. Amiatt,hogy 5 éves,az ára 47000. Ez szerintem nem rossz!
Jobban jársz, ha megmutatod a delikvenst
Amúgy tényleg, egy raktárban rostokoló darab, amit nem támasztéknak használtak, vagy dobáltak össze vissza jó is lehet. De csak akkor, ha ilyen carbon-kevlár-üvegszálas cuccról beszélünk.
Nézd, ha dobozában tartották és nem a napon/kirakatba, még akár jó is lehet. Ha "új" szaga van és nem találsz benne hajszálakat (tudod, mint azok, amiket a boltba próbálgatnak az emberek), akkor hajrá ...
Nagyon köszönöm az észrevételeket,viszont egy apró,de fontos dolgot elfelejtettem leírni! A szóban forgó sisak Új, csak nem adták el 5 évig. Én amiatt parázok vele,hogy nem gyengül-e meg a hélyszerkezete idővel? Vagy valami ilyesmi.
Jaja. A safety hungaryn azt mondta az oktató, hogy elvileg ezek az űrtechnikás kompozit sisakok már nem öregszenek, de ahogy Zack is leírta a belseje koszolódik, nyúlik stb. Minima, hogy ezt cseréled, amikor használtat veszel (mondjuk én nem vennék használtat)
A másik, hogy mutattak nekem olyan sisakot, amivel 60-al fejeltek falba. Kis polír után alig 1-2 karc, de valószínűleg az ütéselnyelő réteg már ellátta a feladatát.
Szóval ki ki döntse el. Az is már kérdéses, hogy veszel-e új sisakot, ha leesik a motorról... Nem tudni mennyire látta el az ütéselnyelő a feladatát.
Meg olyan ez mint a Dainese gerincvédő. Ütés hatására 2 fémlap csúszik össze (vagy szét nem tom már) Nyilván ez is csak egyszer tud csúszkálni és ezután érdemes azt is lecserélni.
Persze ezek csak akkor érvényesek, ha védelemre is szükséged van, nem csak mondjuk vagizásra, hogy vettem egy 5 éves arai sisakot 20 ezerért, és akkor én most nagyon vagány vagyok
Ez akkor igaz, ha műanyag kompozit sisakokról beszélünk.
Karbonnál nincs öregedés. Ill ilyen formában ez nem igaz. A műanyag 2-3 évig bírja MAX, a karbon pedig 3-5 évig BIZTOSAN tudja azokat az értékeket amiket új korában.
Ellenben: az arcpárna nyúlik, arcformára "nyomódik", az ember beleizzad, még ha antiallergén 1-2 baci biztos megtelepszik benne.
Ja igen, ki tudja, hogy az ütéselnyelő polifómok töröttek-e vagy sem. Lehet, tulaj leejtette, 0 karc kívül, repedés a hungarocellen belül...
"A minap rendeltem egy mikuni 28-as karburátort a DT 125 R-emhez."
Nem FZ-hez rendelte.
Egyébként a csomag az USA-ból jött, hogy ennyi volt a PK? :P Nekem 25 kilós hangcuccot 2.800-ért vitt a Posta belföldre.
Képhez mindig, minden esetben ragaszkodni szoktam, sajnos sok az átverés!
Én úgy tudom, hogy ~5 éves használat után az anyagfáradtság elér oda, hogy már kevésbé nyújt biztonságot a sisak. A beleseje egyébként bőőven 5 éven belül kinyúlik, megpuhul, elenged, már méretben is máshogy érezhető. Lehet csak marketinges szájeszéd, beijesztés, hogy több sisak fogyjon. :P
Ajánlom ezt a honlapot.
Az angol kormány fizet egy semleges cégnek /talán az ő birtokában is van/ hogy mindentől függetlenül tesztelje a sisakokat.
Írta valaki a fejrángást.... :D Nekem csak akkor jelentkezett, mikor ült valaki mögöttem, mindegy, hogy 45 kilós vagy 85. A fejemet nem bírtam egyhelyben tartani, -már 80 körül sem- mintha fájdalommentesen pofoztak volna jobbra-balra. Valakinek hasonló? Rohadt egy érzés... :D
160 környékén már zavar,180nál már elég kibírhatatlan a szélzaj.
Próbáltam füldugóval is,viszont akkor a motor hangját sem hallom
Boncteremben vannak sisak tesztek,olvasgass.
Egyébként köszi az elérhetőségét a srácnak.
Sisakokkal én is kérdeznék.
Volt egy-két sisakom, lehet mind a kettő gagyi volt, de számomra nagyon szeleltek és hangosak voltak. Nehéz elmagyarázni, megkérdezni és válaszolni is rá, de a tiétek mennyire hangos, zavaróan zajos már? Nem tudom mivel tudnám érzékeltetni... Mondjuk egy jó kérdés lenne, hogy nálatok -gyári csővel- hány km/h felett veszik el a motor hangja? Régen motoroztam már, nem figyeltem, de nekem elég korán eltűnt és csak a szél maradt. Hosszabb úton nem voltam, autópályáztam pár kört, de több száz km-t így levezetni,... szétrobbanna a fejem. Apám azt mondja nekem nagyok az elvárásaim, és valóban nem tudom, hogy tényleg zajos vagy csak számomra zavaró.
Azt hozzátenném, hogy ő chopperezik és csak bili ill. nyitott sisakjai vannak, szóval nem értem miért tudná jobban mint én. :P
Amúgy tényleg, egy raktárban rostokoló darab, amit nem támasztéknak használtak, vagy dobáltak össze vissza jó is lehet. De csak akkor, ha ilyen carbon-kevlár-üvegszálas cuccról beszélünk.
De mennyibe is kerül? Annyival olcsóbb lenne?
A másik, hogy mutattak nekem olyan sisakot, amivel 60-al fejeltek falba. Kis polír után alig 1-2 karc, de valószínűleg az ütéselnyelő réteg már ellátta a feladatát.
Szóval ki ki döntse el. Az is már kérdéses, hogy veszel-e új sisakot, ha leesik a motorról... Nem tudni mennyire látta el az ütéselnyelő a feladatát.
Meg olyan ez mint a Dainese gerincvédő. Ütés hatására 2 fémlap csúszik össze (vagy szét nem tom már) Nyilván ez is csak egyszer tud csúszkálni és ezután érdemes azt is lecserélni.
Persze ezek csak akkor érvényesek, ha védelemre is szükséged van, nem csak mondjuk vagizásra, hogy vettem egy 5 éves arai sisakot 20 ezerért, és akkor én most nagyon vagány vagyok
Karbonnál nincs öregedés. Ill ilyen formában ez nem igaz. A műanyag 2-3 évig bírja MAX, a karbon pedig 3-5 évig BIZTOSAN tudja azokat az értékeket amiket új korában.
Ellenben: az arcpárna nyúlik, arcformára "nyomódik", az ember beleizzad, még ha antiallergén 1-2 baci biztos megtelepszik benne.
Ja igen, ki tudja, hogy az ütéselnyelő polifómok töröttek-e vagy sem. Lehet, tulaj leejtette, 0 karc kívül, repedés a hungarocellen belül...
Nem FZ-hez rendelte.
Egyébként a csomag az USA-ból jött, hogy ennyi volt a PK? :P Nekem 25 kilós hangcuccot 2.800-ért vitt a Posta belföldre.
Képhez mindig, minden esetben ragaszkodni szoktam, sajnos sok az átverés!
Ajánlom ezt a honlapot.
Az angol kormány fizet egy semleges cégnek /talán az ő birtokában is van/ hogy mindentől függetlenül tesztelje a sisakokat.
http://sharp.direct.gov.uk/