Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Tippelhetek, e-bay?
Ezt én is igy látom. Mindkét álláspontoddal egyetértek. Az oroszok veszett régen kezdték.az atom épitőjellegű hasznositását és elég bátran próbálkoztak, így rengeteg tapasztalatra tettek szert. Amiket olvastam és utánna jártam, eddig valóban az oroszoknak van a legstabilabb, és megbizhatóbb reaktoruk, a vver 1200-ba már a fukushimai balfaszság elleni védelmet is beépitették.
A zagytereket meg valóban meg lehetne nézni közelről, nálunk.kettő is van, az egyikwt már legalább 20 éve nem használják de nem lesz a környéke se használhato évtizedekig, vagy tovább.
Akkor lesz meg jo mikor elkezdenek szaporodni az ionity meg hasonlo nagyteljesitmenyu toltok,nem csak mutatoban lesz.
Főleg hogy manapság az oroszok sem csinálják ezt.
Sőt az oroszok akik leginkább fejlődtek az újrafeldolgozás terén mert ott nem tudott hisztizni az atom ellen a greenpöty.
Nem szeretem a ruszkikat, de atomban ők a legjobban jelenleg.

Meg aztán egyszer majd valaki mérjen már rá egy szénerőmű salakjára, aztán lehet dobna egy hátast hogy durvábban sugároz és nagyobb mennyiségben mint Paks reaktor terme.
Jóllátod. A napelemmel egyenesarányban emelkedett az ellenállás fűtésen.alapuló módozatok alkalmazása. Ami senki se jó. Nagyon igénybeveszi a hálózatot mindkét alkalommal (termelés, fekhasználás) és hatékonyság szempontjából se a legjobb.
Pl fűtés?
A másik probléma, hogy jelenleg non,s alternativa, a CO okozta probléma is valós és meglehetősen tulhaladott, csak azzal kevesebben foglalkoznak. Talán nem kéne minden szart megvenmi és villanyról működterni.
De ilyen alapon mindent be kell tiltani.
Aklor be kell szüntetni monden hasznos dolgot és irány vissza az őskor.
A földön egy kalap alá kell venni mert ez a valóság, ahogy írod, amíg pénz van a dologban addig eltüntetik a hulladékot bármi legyen is az, itt a kérdés, hogy vajon melyik károsabb? Ha bármilyen vegyi anyag kiszabadul elég gáz, de ha sugárzó anyag akkor talán az rosszabb bár a fene tudja, amilyen vegyi cuccok lehetnek.....
Az emberi szándékos károkozást azért ne vegyük egy kalap alá a tudatos tárolással, megsemmisitéssel. Sajnos nem csak sugárzó hanem vegyi anyagot is tüntetnek el föld alatt viz alatt, mert ugy olcsóbb. Ezek ellen uganugy alig lehet tenni, mint a terror cselekmények ellen.
Este nem termel a napelem. Bármilyen hihetetlen is. De van akinek ez még nem teljesen világos. Sőt, borult időben is alig. A tegnapelőtti napon nekem konkrétan 1.7 kw-ot termelt, szerinted ez mire elegendő? Az ország többi részében se volt napsütés, megnyugtatlak. Na ilyenkor fognak legjobban kárálni a kizárólag megujulóban gondolkodók, hogy mért nincs villany, pedig az neki jár.
Majd fentről csapnak le rá mert addigra már repülni is tudnak a jegesek.
Majd ha minden szrrá fagy ott a "sarkon", majd akkor is lesz egy csomó fsz, akinek éppen akkor éppen az a kiszabott hideg fog problémát okozni!
Legalább az éhező jegemedvék tudnak már járkáló delfint is enni.Most hogy globálban olvadnak a jégtáblák a felmelegedés miatt.
A baj nem az esetleges túlzott növekedéssel van, hanem a rádióaktív sugárzás miatt kialakuló degenerációk , fejlődési rendellenességek stb miatt! Megszületik szegény gyerek, és nem tudni mi miatt lett fogyatékos??!
öööö erre azért rákérdeznék újra mikor az oroszok által hordókban elsüllyesztett kiégett elemek és az elsüllyedt atommeghajtásúak elkezdenek jobban szivárogni, már így is szivárognak nem ki fejtörést okozva ellenben a bébifókák már születéskor kétszer akkorák mint az anyjuk a delfinek meg éjjelente kimászkálnak felegyenesedve a városok játszótereire sakkozni, azt állítják Karpov besírt mikor 6 lépésben lemattolták.......többször is.
Ejnye-bejnye!! Nem mondtam, hogy ne zsidózz!!
Nem,egy némettől vagy szlovéntől,mert ott olcsóbb.
Ezek szerint az ukránoktól kell villanyt venni....
Na ez meg netto bullshit a legjobb fajtából.

https://ec.europa.eu/eurostat/...
Gondolom nem láttad még a fákat paks körül. Pipivel együtt ott kéne laknotok!
Ne légy már ennyire környezettudatos álszent módon.
Az összes benzines és dízel járgányod több bébifókát és delfint öl meg mint bármilyen atomszennyezés.
még egyszer leírom este már így is túltermelés van. Atomerőművet nem állíthatod le egyik percről a másikra.
Egyszerűen, csak miattad. Paks 2-t kifizeted és aztán drágábban veszed az áramot mint egy német szlovén, stb.
Napelemet felrakják a házadra, jó méretezés esetén nem fizetsz többet villanyszámlát, nem lesz belőle atom robbanás. Nem kell sötétzöldnek lenni hogy az utóbbi választás a jobb.