Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Van kisérleti célú de azok lényegesen kisebb erejűek.
Ismersz bekes celut is?
Kurvasok, es nemigen haltunk ki sugarzas miatt, szaporodik rendesen a nepesseg.
Jóval kétezer feletti a szám. Ami publikus. De biztos van legalább ennyi homályban maradt.
1100
Hadászati?
Tippeljetek mennyi atomrobbantas volt 45 óta?
Nem kettő volt, sokkal több amik elég nagyok voltak.
Jah, és ha baleset: egy vegyi üzem meg mol tároló mellett lakom, ha ott elszáll valami az egy bő husz km-es körzetben mindent visz. És erre többszörösen nagyobb az esély, különösen mióta a két legujabb üzemet köztudottan trehány és hibás módon rakta össze az olasz arab román vendégmunkások garmada. És ettől sokkal rosszabbak épitik most a következőt. Egyre többször csinál nappali világosságot valamelyik fáklya mert épp havária van és tonna szám.égetik az anyagot környezetbarát módon higy lehetőleg maradjon egyben az üzem.
A japánoknál rosszabb - ott még jelenleg is dolgozik a kína-szindróma
Balesetek mindenhol vannak, de csernobil az durva emberi hiba volt (ennyi erővel bármikor kilőhetnek atombombát is ) a japók meg bizakodóak voltak olyan hiányossággal szemben amire igen ritkán.kell.számitani.
Két baleset, az igaz... de azok elintéztek szennyezéssel két fél kontinenst, 200 évre. Csernobil látogatható - ja - csak meg van határozva, meddig lehetsz bent, mert a sugárzás sokszoros. A szarkofág meg OK, de az első már elporladt, és kezdett kijönni a cucc. Kellett rá másik, és ez így lesz a köv. 500 évben.
Gondolom, a japóknál se sokkal jobb a helyzet.
Nem teljesen, mert ami pl az erőműben fűtőelem az nem természetes urán. Tehát ha elásod, az nem ugyanaz mint amit kiveszel.
Azt pedig lehetne, qrvanagy
Ajka mellett vés most is lenne legalább 4 szénbánya, ha az eszetlen "légkörféltés" be nem záratta volna őket! Most "kilfeldről" jön a szén, amit az Ajkai erőműben elégetnek mikor felocsúdnak a bambulásból! Valami zizi, kitalálta, azért melegszik a légkör, mert túl sok CO2-kerül bele! Pár éve pedig azért nyivákoltak, mert kis-jégkorszak van azért van hideg! Beszélnek összevissza , de nem is tudják, hogy mit!
Nem-nem! Én a természetes dolgok híve vagyok, tehát fűpárti.
Peeeersze!!! Még Tablettát mi !!?? Egy csík fehér por nem kellene??
Aze bogyot se engedd ki.
Hmmm...ezt támogatom!
na hát pl. engem az zavarna a legkevésbé ott jó helyen vóna
erőművekben inkáb(szürke nyárat/hazai nyár/ égetnek) bár most egyenlőre azt sem mert pénztáros lőrinc felvásrolta ezeket az erőműveket és mén még az okoskodás nekünk meg rajtunk marad a semmi másra nem való szürkenyár
hát ez attól függ merre fújná a szél Ha a sógorok felé én megúsznám Ha a nagytestvér felé akkor lehetne némi baj
Egyébként csernobilt símán látogatják mindenféle védőfelszerelés nélkül van róla egy csomó videó. A 86-os katasztrófa után csak néhány hónapig nem üzemelt az erőmű, ahogy rákerült a betonszarkofág a sérült blokkra már indították is újra a többit és a mai napig használják Van egy 30 km sugarú terület ahová nem engedik vissza a népeket aszt annyi, bár símán el lehetne éldegélni ott minden baj nélkül, csak ez egy biztonsági előírás. Lehet, hogy nem nagy az országunk de azért 30 km-er sugarú lezárt területet még elbírna Meg lehetne hasznosítani is. pl oda lehetne kitelepíteni a cigányokat
meg fűtés kedvezményt
esetleg ott lehet a különbség, hogy egy laposelemnyi uránnal elketyeg az ország egy évet amíg szénből meg városnyi területek kellenek. Szerintem az atomerőmű sokkal környezet kímélőbb. Aztán volt két erőműbaleset a világon az összes működő atomerőműhöz képest. Hát nagy kaland Ezektől lesz a következő mindig jobb. Kb. erről az jut eszembe, hogy lezuhan egy utasszálító gép az világhír mert meghal 300 ember. Közben 200 ezren halnak meg napont az utjainkon közlekedés balesetben de az senkit nem érdekel
Pár év és nyugger leszek.