Nem a trafival beszedett bírságok vannak nevesítve a költségvetésben, hanem az, hogy a rendvédelmi szervektől mennyinek kell befolynia. Mindegy milyen címen van kiszabva. Tehát ide tartozik a szabs. feljelentések miatti bírságtól a közig. bírságon át a helyszíni bírságig minden. Helyi szinteken bizony elvárás, hogy mindig több legyen kiszabva mint előző évben, ergo nem csökkenhet a statisztika. Van olyan vezető aki ezt úgy értelmezi, hogy a darabszám ne csökkenjen, de vannak olyanok is akik ezen felül még az összeg növekedését is elvárják.
Mint írtad van rálátásod, de úgy tűnik mégsem eléggé.
A politikában, amivel kapcsolatban ezt Machiavelli kifejtette talán igaza lehet, bár annak az erkölcshöz, meg becsülethez ugye semmi köze, ezért furcsa összekötni ezt a rendőrséggel, de ha maga a rendőrség is elítéli a hasonló módszereket, akkor tényleg nem tudom mi "szentesíti" ezt a gödörben üldögélést https://www.szeretlekmagyarors...
Nem tudok erre mit irni, en eletemben nem fizettem szerintem tobb buntit, mint 15 ezer, es ez mind nyilvanvalo kihagas volt, menet kozbeni telcsi, tiltott helyen balra kanyarodas, meg ilyen.
Es meg mindig elek, mindenhova odaertem.
Jol kitoltam a koltsegvetessel. A buntiket szerintem 99.99%-ban megerdemelten osztottak ki.
Az, hogy a traffis rendor nem doboltatja ki a kisbiroval az ellenorzes helyet es idejet, attol meg ne jogositsa fel ez a nagyerdemut a kihagasra. A koltsegvetesbe betervezett bevetel nincs kobe vesve, ha nem kihagunk, nem lesz belole felzarkoztato program.
Nem tudom elfogadni amit irsz, ettol fuggetlenul tiszteletben tartom.
De.
Egyreszt a kihagasok felderiteset nehogy mar az elkovetok igenye alapjan deritsek fel es szankcionaljak.
A masik az, hogy egy epites vagy felujitas utan addig van ott sebessegkorlatozas, amig az ut a megfelelo szakhatosagi szemlek utan az engedelyeket megkapja, legalabbis a kozut kezeloje. Hogy nemlatsz ott munkast, azmeg nem jelenti azt, hogy kesz. Ha lakast epitesz, akkor koltozhetsz, ha a hasznalatbaveteli engedelyt kiallitjak. Az iskolak elotti sebessegkorlatozas is folyamatos, hiaba jarsz arra hajnali ketto orakor, amikor bizonyosan nincs ott tanitas.
A rendorseg nem szemrevetelezessel allapitja meg, hogy keszen van-e az ut, es lehet-e az eredeti sebesseggel kozlekedni rajta, hanem a rendorseg feladata, hogy a torvenyeket betartassa. Ha a torveny szerint 30 akkor annyi.
Ezt nem tudom maskeppen, es nem tudom egyszerubben leirni.
Szerencsére ez az időszak már elmúlt..nem vernek el..csak leszednek, ha tudnak Motoros rendőrt én még nem láttam annyira feszülten figyelni a forgalmat mint kint horvátban, állítólag a német, meg osztrák rendszámos gépek pilótáinak van némi euró felesleg a zsebében, amit ők hivatottak balanszírozni
Napi műsor volt a lehúzás!
De mégis kerestek valamennyit!
Ezek határvadászok voltak, szóval tudni kellett, hogy meddig lehet alkudozni! Vigyázni kellett velük, mert akár össze is verhettek volna minden további nélkül!
Még mindig így tolják... haverom pár éve fizetett 10 jurót - mert világított a lámpája Neki oda volt készítve egy-két tízes, mert ő sokat járt ki, és szinte mindig levették valamiért.
Mostanában sztem még inkább utálnak minket, mert a jó kis kerítésünk miatt ott ragadt náluk a feka tömeg, akik enélkül már rég elhúztak volna onnan
Az nagyon morbid lehetett.Ha ragaszkodtál volna, hogy most aztán tényleg vigyenek be, még a végén ők fizettek volna hogy szállj már ki, mert nem lesz haszon nekik őszire
Mint írtad van rálátásod, de úgy tűnik mégsem eléggé.