Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Nem a zoknihazira gondoltam...
Valakinek elgurult a gyógyszere, pont telibe találta, és bumm!
Ha egy forintot is, már az is sok, miközben egy csomó más dolgot meg én finanszírozok pluszban.
Amúgy nem vagy te szerintem értetlen, ha beírod, hogy dohányzás+költségvetés, vagy drog+költségvetés, esetleg az alkoholizmus+költségvetés szavakat a gugli barátodba, akkor mindjárt az ELSŐ!!!!!! találat nálam:

http://www.vitalitas.hu/index....

Még kérdés?
Végtelent...
Hát qrvara nem így van 3 dimenzióban és anyagban gondolkozol... el tudod képzelni a vértelent?
Az a baj, hogy ők könnyebben keresnek többet?
Sima kereslet-kínálat. Én ezt árulom ennyiért, ha valaki ez kell ennyiért és ki is fizeti, mi a baj? Nyilván értem, hogy te azt kifogásolod, hogy tiédből (azért konkrétan nem is) kapnak ennyit, de soha nem lehet, és nem is veszik figyelembe a személyes értékrendszereket. Mármint országszintű elosztásnál.
De az tetszik, hogy írod a dolgozó embert, mert veled együtt én a semmirekellő "szenvedélybetegek" ellátását semennyire sem támogatnám.
csak itt annyi még a plusz hogy az egész minden egyéb létező anyagot 1 pontba sűrített össze valami erő, ami ugye valami ok miatt megszűnt és bumm minden szétrepült a gecibe......
és már az ősrobbanást kiváltó ok is sántít mert ugye az energia nem vész el szóval az az erő ami az egész levest összefogta nem változhatott meg
mert persze azt fel lehet fogni hogy a létező legsűrűbb anyagban is több a tér mint az anyag, de hogy minden anyag hogy tudott összeállni, majd szétrobbanni ez inkább csak hit kérdése
mert ugye kb ugyanaz a semmiből valamit elv mint a teremtés
bár a teremtés elmélet simán meg van cáfolva csak ezt figyelmen kívül hagyják a hívők
Az egy jó példa lehet valóban, bár én nem tudok se mellette, sem ellene szóló adatot olyant, hogy mekkora ott az intézményesített lopás, de biztosan sokkal kisebb.
Sokkal.
Bár egy lopott pénzt deponáló és abból élő nemzetet összehasonlítani bármi mással eléggé egyszerűnek látszik, azt hittem, valami életszerűbb választ kapok.
Naiv vagy, ha azt hiszed, hogy arra sportágra többet (direkt/indirekt) fognak költeni, amiben eredményesebbek a nemzet sportolói. Arra fognak többet költeni, aminek nagyobb a reklámja.
Volt idő, amikor sakkban jó eredményeket tudtunk mi, magyarok felmutatni. Volt valami más a támogatásokkal kapcsolatban? Nyilván a támogatások számossága más volt.
A lentebb említett példámmal kapcsolatban az usában nem megy az foci mint nálunk, megy helyette a kosárlabda meg az amerikai futball. Ott arra költenek. Itt erre. Abban igazad van, hogy a futballtámogatáson belüli pénzelosztásokon lehet méltatlankodni, de hát... ez van. Sajnos.
Amióta lattam a Zokniházyt lépcsőkorlátot mászni en mindent el tudok képzeln.
"A gyaloglásod hogyan jön most ide? Kényszerből teszed mert a focira költött pénzből ez jut vagy miért?" Soha nem kértem pénzt és soha nem is vártam el!!! Keressék meg a bevételt, és abból éljenek meg! Ahogy rengeteg dolgozó ember tesz ezt napról napra. Megdolgozik a pénzért leadózik utána miközben az adóból lesz aszfaltozás, stadionépítés iskolaépítés és sok minden egyéb! No persze 34 fős "nézősereggel" ezt elég nehéz lenne kivitelezni!i!
Na jó, azé' mindennek van határa.....a föld lapos ez megkérdőjelezhetetlen.
Simán, a hóember el tud képzelni egy összenyomott hógolyót? Az én képzeletem elég tág ellenben igazad van abban, hogy nagyon sokaké nem annyira.......
hát nem oly rég, még azt sem tudta senki elképzelni, hogy a Föld kering a Nap körül.... meg hogy a Föld nem lapos....
te el tudsz képzelni olyan dolgot hogy a földet össze lehet nyomni akkorára hogy mikroszkóppal lehet csak látni?
Azért szimpla feltételezésnél picit több, a folyamatos tágulás alapján egyenlőre eléggé valószínű amíg valaki nem talál rá jobb magyarázatot.
tudomásul kellene már venni azt hogy a "gazdag nyugaton" csak azért élnek az emberek jól-jobban mert máshol nem
pl egy német vagy svájci cégnél senki sem okosabb ügyesebb mint itt, és többynire kevesebbet dolgoznak mint itt
és csak azért van több fizetésük mert amit itt keresünk nekik abból jut az ottani embereknek is
mint anno a gyarmati rendszerben az van itt is
persze van fejlettebb tecnika meg némileg jobb termelési átlagok, de ez is csak azért mert itt mi megkeressük az árát a fejlettebb technikáknak amivel ők meg tudják csinálni a "jobb terméket-jobb átlagokat" ami majd idővel itt is lesz, de addigra nekik már még jobb lesz
A véleményemet nem kell személyeskedésnek felfogni, szeretném, ha ezt elfogadnád. Egyetérteni nem kell.
Na.
A gyaloglásod hogyan jön most ide? Kényszerből teszed mert a focira költött pénzből ez jut vagy miért?
De hogy elejét vegyem a nem ideillő vitának, a focit én sem szeretem, a jelenlegi kormányt én csak a lehetőségek közül a legkisebb rossznak tartom, de sokan örülhetnek, hogy ők vannak helyzetben és nem én.
A focival (és általában meg nem értett "szakmákból") jó jövedelemhez jutni mindenkinek, pontosabban többnek lenne lehetősége - ha nem is mindenkinek - mint ahány kihasználja. Nyilván ha a forint/gól arányt nézzük lehetne vitatkozni, de mondjuk Szváziiföldhöz képest vagy Németországhoz képest? Az usában szerintem amúgy rosszabb a helyzet, mert én nemhogy focit, de még tévét sem nézek, még a technikai sportokat sem, de szerintem ott arányaiban többet költenek rá. De ezt csak valószínűsítem, de szerintem nem tévedek sokat.
De ha te tagadod a főállású sportolók létjogosultságát, akkor ezen tovább ne is vitatkozzunk, mert akkor te ebben nem vagy partner.
"de amíg a dohányosokra, alkeszokat, drogosokra sokkal-sokkal többet költünk a közösből, addig szerintem mindenki csak zárójelesen jelezze " Nonono!!!! Adatok??:
Nem ártana ha körülnéznél pl. Svájcban! És még is jól élnek!
Azt írtam, hogy van, ami túllépi a jóizlés határát. A felcsúti fejlesztések mindenképpen, habár a mai világban, a jelenlegi ellenzékkel még az is baj lenne, he Felcsúton lefestenék a buszmegálló korlátját.
A mai ellenzék nem ellenzék, hanem ellenség, legalábbis a viselkedése alapján. Ha adókedvezményt a gyermekeket váróknak az nem jó, mert akkor a dologtalan buzi cigányokkal mi lesz, ha természetbenit és a dologtalan buzi cigányok megzabálják a csávázott vetőkrumplit, akkor meg az a baj, ha fát adnak tüzelőnek, akkor mi lesz a gázfűtéses házakban tengődő kisnyugdíjasokkal és sorolhatnám.
Azt nem tagadom, hogy oda is jut pénz, ahová nem kéne, de ezt azt hánytorgassa, aki nemhogy nem lop, de tud olyan országot, nemzetet, ahol nem lopnak. Nyilván ez nem mentség, ez nem ok a legyintésre sem, de amíg a dohányosokra, alkeszokat, drogosokra sokkal-sokkal többet költünk a közösből, addig szerintem mindenki csak zárójelesen jelezze a kétségét a költségvetési tételekkel kapcsolatosan.
Ez király Haza után cida
Ez szerintem is pontosan így van, a hit ad neki tartalmat, ahogy a tőzsde meg minden más is arra épül, mióta van immateriális pénz..egy nagy játék az egész