Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Pataki ezért találkozott a földönkívüliekkel!
Hasonlít??
Tényleg
Hiszed.
Az állam azért hagyja, mert az adóbevétel azonnal realizálódik, a hátrányok meg majd évtizedek múlva, akkor meg már tuti nem a jelenlegi emberek lesznek a hatalmon, az majd az ő bajuk lesz, a mostani szenvedélybetegek meg amúgy is a társadalom terhére vannak, azokkal nem mernek tenni semmit, ha kedves az életük. vagyis a megválasztásuk.
Amúgy nem is értem, mi változna még ha így is lenne, hogy 20 évvel ezelőtti adatok, mi változna meg a betegségből fakadóan? max. súlyosabbak lettek.
Azt látom, hogy azért a többi link alattit, amit kidobna a találat, azt már nem olvastad el, de ez sem teljesen.
De én nem voltam rest, kikerestem a saját könyvtáramból egy idevágót, egyrészt mutatja a számokat, másrészt 10 évvel fiatalabb írás, de ezáltal a saját szemeddel meggyőződhetsz arról, hogy a dohányzás tekintetében van-e, volt-e érdemi változás, csakmert 20 éve írtak egy nem tetsző számot vagy adatot:

Kivonat magyar | in English

A 2010-es kormányváltást követően a médiában komoly vita alakult ki „A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló 1999. évi XLII. törvény módosításáról” című törvénymódosításról. Célok: A szerzők azt vizsgálták, hogy a dohányzás milyen mértékben terheli a társadalmat. Módszerek: Az irodalom alapján tudjuk, hogy a magyar lakosság körülbelül 30%-a dohányzik. Ennek egészségügyi hatásai jelentősek, van olyan betegség (tüdőrák), amelynek kialakulásában 90%-os. Eredmények: A szerzők a gyógyító-megelőző kassza költségeinek 17,2%-át és a gyógyszerkassza kiadásainak 15,0%-át vezették vissza dohányzás által kiváltott betegségek gyógyítására. A táppénzkassza hasonló terhelését is számítva 2009-ben hozzávetőlegesen 174,6 milliárd forint kiadás terhelte dohányzás miatt az Egészségbiztosítási Alapot. A szerzők azt is kiszámolták, hogy a táppénz miatt kieső munkanapok éves szinten 95,0 milliárd forint GDP-veszteséget okoztak. Az irodalom alapján hétéves élettartam-rövidülést, népgazdasági szinten pedig hozzávetőlegesen 594,9 milliárd forint kárt okoz, nem beszélve a családokat érő anyagi és érzelmi hatásokról. Következtetés: A szerzők vizsgálata alapján tehát 2009-re számolva összesen 864,4 milliárd forint dohányzás okozta veszteség mutatható ki. Orv. Hetil., 2012, 153, 344–350.

A dohányzás egészségügyi hatásainak költségei az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szemével
Health related costs of smoking from the viewpoint of the Health Insurance Fund in Hungary
Folyóirat Orvosi Hetilap
Kiadó Akadémiai Kiadó
ISSN 0030-6002 (Print)
1788-6120 (Online)
Tudományág Clinical Medicine
Füzet Volume 153, Number 9/March 2012
Kategória Eredeti közlemény/Original article
Oldal 344-350
DOI 10.1556/OH.2012.29280
Subject Group Orvostudomány
Online dátum 2012. február 20.

Amúgy én köszönöm a dohányosoknak ( a többieknek is) mert így ha orvosilag pénzbe kerülnek, mintegy 10-20 évvel kevesebb nyugdíjat kell nekik fizetni.
https://szakszervezetek.hu/hir...

Tudom német, de mindegy.
Az ott hátul nem a Pataki?
A szent kézigránát, az ősrobbanás kiváltója
Miért nem lapos
Te miket zagyválsz itt össze
Ember ezek 20 évvel ezelőtti adatok
mai nap megveszel egy doboz cigit( mindegy mit) 1200 ft. ennek az adótartalma áfástul, jövedéki adóstúl minimum 800 Ft/nap 24000 Ft/ hónap 290 E Ft/ év. Csak ami adót befizetsz. Ehhez képest kb. 10% dohányzó ember vesz igénybe kimondottan a káros szenvedélye miatti betegellátást. ( a többi megpusztul bármi másba, amibe majd te is, agyvérzés, cukorbetegség, rák, szív és érrendszeri problémák, baleset) Ennek a 10%-nak az ellátása töredékébe van a kormánynak mint ami adóbevételt hoz neki, pláne, hogy nem is a hazai ipar termeli meg ezt a terméket, mert már hazai dohánygyár rég nincs lett helyette philip morris, meg a tököm tudja milyen tobacoo.
Az államnak csak nincs pofája reklámozni, de igen is jó buli neki a dohány és ugyanúgy az alkohol
A nyúlon túl?
az időutazás megvan, most jön a tér rejtelmei
egyszer volt időutazásban részem, egész éjjel fél kettő volt utána meg egy pillanat alatt lett fél hat
szóval ez nem a szokásos alkesz kihagyás volt amikor péntek este után vasárnap dél van
És mi van azon túl?
inkább ezen ne törd a fejed....
Dehogynem, ha körbeér... ....az én képzeltem végtelen a tiéd milyen?
ezek a 4. dimenzió és társai csak azért vannak hogy az elméleti fizikusok ne legyenek úgy mint a magyar focisták hogy a semmiért kapják a pénzt....
amúgymeg aminek eleje van annak vége is szóval olyan hogy végtelen nem létezik
Amugy mar reg megvan a valasz a nagy kerdesre.

42.
Minek erolkodtok.
Ne már!!
Pont oda akartam írni még zárójelben ezt is !
Az Borsodban van
És mielőtt szétrepült a gecibe, mi volt? És hol a széle?
Mint ahogyan keresik az úgynevezett " sötét anyagot, meg a sötét energiát"!
Hogy van megcáfolva a teremtés elmélet?
Szerintem ez a yachtokon dől el pár playmate, nem kényes kurva, néhány méter kokain, meg ilyesmik társaságában...
Nem bizony... csak egy elmélet
Én úgy tudom, hogy a tágulás bizonyított egyedül, amit mérni tudtak, de hogy azt mi okozza azt sem tudják, ahogy az ütemén is vitatkoznak. Nekem addig feltételezés, amíg csak elméleti síkon marad, mert az ősrobbanás elmélet ha jól vélekszem még nem bizonyított tény.