K ét skót ül a téren, a padon. Azt mondja az egyik:
– Te, Johnny, kínálj meg egy cigarettával!
– Nincsen nálam – feleli a másik.
– Hát jó, akkor rágyújtok a magaméból. De holnap megadod!
A bevétel ugye a költségvetésbe megy, az eljáró kapitányság egy kanyillót nem részesedik belőle, tehát a helyi rendőrt nem lehet vádolni, hogy érdekében állna.
Aztán ugye verni nem lehet az elkövetőt, a pénzen kívül minek van még visszatartó ereje? Bevonhatnák egyből is a jogsit, pont aznap egyre több engedély nélkül közlekedő lenne az utakon. Nem cél a forgalomból kizárás, habár bizonyos határ felett az is lehetséges.
Az újgazdaggal kapcsolatos felvetés meg olyan, hogy lehetne jövedelemigazolás után kiszabni, de mindenki tudja, hogy kis hazánkban az hogyan működik. Ránézésre meg hogyan? A cipője? A telefonja? A motorja értéke?
Én tudnék persze "finomítani" a dolgon, minden egyes újabb esetben az előző duplája lenne a bünti. és kíméletlenül behajtani, ebben benne foglaltatik a leülés. Fizet a koma, vagy napi 5 ezerrel leüli. Lehetőleg kőbányában vagy valami hasonló szar helyen. Annak szerintem lenne foganatja.
Nagyjából 35! éve hagytam abba a cigarettát! A Doktor elmondta: Kátrányt füstöt és legalább 8 féle olyan anyagot tüdőzök le amit ha a bőrömre kennék , begyulladna! Igaz nekem két dobozzal szokott elfogyni naponta! De mindenki maga tudja , hogy mit akar! Akkor is ha nem tudja. Csak amikor megmondják neki , mennyi van még vissza akkor lesz gondolkodás! Felírta a doktor a TABEX-nevű tablettát amit akkor kellet mindig bevenni amikor cigarettát keresve a zsebemet kezdtem tapogatni. Csak a tablettából egyre kevesebb kellett. az utolsó tablettát legalább két évig őrizgettem! Emlékül. A hülyeségemre emlékeztetett!
Világért sem taposnék bele a kicsiny világodba, de kettőtök közül nem pipi az aki nem lát az orránál tovább.
Remélem jössz még a stadionok gyermeksportra mért áldásos hatásával, meg a lölő megtudja tenni amit a kormány nem és visszacsorgatja a pénzt baromságokkal.
Akkor lenne visszatartó ereje ennek ha nem a pénzről szólna.
A harmadik száguldozás után ha örökre bevonnák a jogosítványt, az szankció lenne. De így???
A sok kis újgazdag befizeti a büntit, holnap már ugyan úgy száguldozik.
Honnét tudja, hogy hányan dohányoznak? Pont onnét, ahonnét én is sejtem a tapasztalatomból, hogy te is dohányzol.
A "csipsz adó" felé elkanyarodásból sejtem, hogy a következő érved az lesz, hogy a dohányzás nem is káros, mert a szomszéd Pista bácsit a traktor ütötte el 97 évesen, de akkor is mezítlábas munkással a szájában, míg a volt osztálytársad meg 24 évesen hal meg tüdőrákban, pedig vegán volt és nem is dohányzott.
Ezen kívül:
1. köszönöm a minősítésedet
2. egy orvosi szaklappal szemben azt hiszed, a te véleményed a mérvadó. Ezt komolyan is gondolod??????????
Bakker.
Ha, mondom ha nem személyeskednél, elhagynád ezt a rengeteg emojit, amit gondolom csak a nyomaték kedvéért használsz, ha más már nincs a tarsolyban, és valami tényszerűt írnál, akkor el is kezdenék gondolkodni a véleményeden, de amíg így fogalmazol, addig szerintem nemcsak én, de szerintem más sem vesz kellőképpen komolyan. Még ha nem is teszik szóvá, hogy egy szaklapot te lehazugozol.
De te tudod.
Filozofálgathatsz a saját faszságaidon mert nem vagy képes józan paraszti ésszel gondolkodni, ez legyen a te dolgod. Csak légyszíves engem ne próbálj meg meggyőzni arról, hogy a cigaretta azért rossz mindenkinek mert nagyon sok egészségügyi ellátásba kerül az utógondozás
Amiket itt te kiollózgatsz na pont az a fajta elmélkedés, ha a kormányoldal akarja akkor erre billen a mérleg nyelve, ha ellenzéki akkor meg amarra
Honnan a náthás faszomból tudja bárki is, hogy magyarországon 30% ember dohányzik????
Ezt legfeljebb a hazai cigaretta eladásokból lehetne valamilyen képlettel közelíteni. Mert az nincs meghatárouzva, hogy van aki csak 3 szálat szív el egy nap, ugye az is dohányos meg van aki 3 dobozzal na az is dohányos. Aztán nézzünk már körbe a hátáron egy kicsit Ukrán romá, szerb határ 30 km-er körzetében élő emberek nem tudnának 3 hazai cigarettamárkát felsorolni ember Merthogy még boltban soha nem vettek olyat Ezekkel a dohányzó emberekkel ki kalkulál %-ot???
Folyóiratok, meg orvosi hetilapok, meg tanulmányok. Ember ilyet nem ír le valaki önszántából Ez mind politikai megrendelésre írodnak
A végeredmény meg az amit a kedves vevő parancsol
Kibaszott nagy buli az államnak a cigi, olyannyira, hogy első körben haveri körnek kiosztotta a dohányboltokat, hogy a lajvé koncentrálódjon, majd második körben meghatározta az a 3 hazai szereplőt akik ezt eloszthatják ezeknek a kiskereknek, az összes többinek meg lapát lett és törvényi szinten, hivatkozhattak az álltalad is linkelt hamisítványokra amit ők maguk készítettek.
Te még a végén azt is elhiszed, hogy a csipsz adót a megnövekedett orvosi ellátás miatt és a te egészséged érdekében találták ki és szigorítják évről évre
Ember tényleg ilyen naív vagy
Persze, amikor hozzák befelé az összehajtogatott autómaradványokat, akkor kellene ezen elgondolkodni, vagy amit a minap láttam, hogy fut a család befelé a kórházba, sírásra görbült szájjal, hogy most hozták a gyereket mentővel és a szóltak nekik a szervek, hogy az illetőt a kórházban lehet megtekinteni, akkor is.
Láttál már fejjel kivitt szélvédőt? Én igen. És amiben egy komplett kiccsalád maradt ott? Azt is.
Szar dolgok ezek, hidd el. De ez az egyik visszatartó erő, ha már az ész nem jutott el odáig.
– Te, Johnny, kínálj meg egy cigarettával!
– Nincsen nálam – feleli a másik.
– Hát jó, akkor rágyújtok a magaméból. De holnap megadod!