nézd meg ini te beszélsz jobb fizetésről?
14-ig van a munkaidőd Akkor most honnan írogatsz csak nem a munkahelyedről?
ennyit a termelékenységi együtthatóról miért kapnátok ezért több bért
felénk meg az összes cég egy fasszopó lett túlóra nélkül alig van 150 még a hegesztőknek is
tuti összebeszéltek a genyók, mert kb mindenhol egyformán lett szarabb
Egyébként erről is tudok neked mondani,hogy a cégek elbaszták hogy nem emelték a fizetést. Pl a fehérvári szivattyúgyár amikor bejött kishazánkba tisztes bért szeretett volna adni az alkalmazottainak. Ebbe állambácsi beleszól és megmondta, hogy mennyi lehet a maximum bér adott évre amit adhat. nyílvánvaló okai voltak ennek is. Gondolom nem szerette volna, hogyha fellátak volna a többi multinál dolgozó emberkék is, hogy lehetne ugyanezt a munkát 2 szeres bérért is elvégezni. persze akkor még az volt a szlogen, hogy idegyertek multik, garantáltan olcsó munkaerőt biztosítunk
Ezen kár agyalni akkor mennek ha akarnak. Nálunk skkora a munkaerő hiánya, hogy lasszóval se fognak melóst netto 2kiló+egyèb juttatások nèlkül már senki fel sem kel munkába menni. Lehet válogatni közel 100 cèg van csak az ipari parkban az elrohadt audin kívül.
ez nem friss multi, itt hesszel vagy 20 éve........
az usásoknak tuti nincs bevallva mennyi az egyén fizetése, tuti trükköznek mert a könyvelőnek volt a legfaszább céges kocsija.......
ne is mond...... voltam ma maglódon, hát ott is annyi a hülye mint felénk egy csomó fasz maxi 70es tempóval...
fényes nappal száraz aszfalt pár éves kocsi, a nő lehetett olyan 40-45 éves és kb60al ment
majdnem beszoptam mert előzéskor volt előttem egy buzi nagy aszfalthiba, így nem tudtam időben visszamenni, aztán nem volt 100 méter mire visszamentem a saját sávomba a szembejövő előtt
Disznóhús Amikor levitték 27-ről 5-re az áfáját kb. 2 hónapig valóban 600 ft körül lehetett venni egy kg-ot
Nézd már meg most mennyi az ára? ugyan ott van mint 27%-os áfával
Aha.Csak a gebasz akkor kezdődik mikor beintenek és viszik a cirkuszt indiába,thaiföldre vagy egyébb olcsóbb bérért dolgozóhoz.
És nincs se magas bér se munkahely se fogyasztás.
Pont erről pofázok neked csak pepitában Egy kkv csak akkor tud adni jobb fizetést ha jelentőssen csökkentik az adóterheit. Bőven lenne mozgástere a kormánynak
Amíg a munkáltatónak majdnem annyi járulékot oda kell adni a közösbe mint a munkavállaló zsebébe addig csak ábrándozni lehet. Egy multi ahol te dolgozol az más tészta. 5 évig eleve mindenféle adókedvezménybe részesítik, amiből tud adni nagyobb fizetést( a ti esetetekben ezek szerint csak tudna de nem ad) majd, ha lejár az 5 év ugyanaz a cég más néven kezdi előről az egészet Kisember ilyet nem tehet meg. Viszont vele megtehetik, hogy a millió soxor alapvetően betarthatatlan szabályok közül megszeg valamit és 100 ezres meg milliós bírsággal borítják meg
",a sok csóró tötyögő idióta nem bírná fizetni és otthon maradna.Lehetne haladni az üres aszfalton. "
Miből gondolod, hogy a nem "tötyögő"-k között nem átlagos a "lefedettség" ??!
Hát igen több pènzed van többet költesz több a befolyt adó, több tetmelès kell így a munkaerőre is nagyobb szüksèg van. Nem a hitelekkel kellene már règ a gazdasági növekedèst generálni hanem megfizetni rendesen a melóst.
egy csomó dolog 5% lett a 27 helyett, olcsóbb lett? a fenét lett olcsóbb
ugyanannyi a csirkemell mint régen, talán a disznóhús egy picivel olcsóbb de nem 22%-al
amúgy a cégek elbaszták jó régen, alacsonyan tartották a béreket, ezzel párhuzamosan a munkakedvet is
ahelyett hogy az előírt emeléstől többet adott volna de arányaiban több termelésért
pl nekem alig több a fizetésem mint 2013-ban volt ha mindent összeszámolunk nincs 10 ezer a különbség, ellenben már a munkába járás költsége is több mint 5 éve volt
ráadásul többet is dolgozok mint 5 éve ( 5éve 40 ezer egységre volt 4 ember most 80 ezer egységre 6 ember)
és elvárnák a kimagasló munkakedvet és teljesítményt
szóval ha a cégek azt akarnák hogy jobban menjen a munka emelni kell a bért, de ezzel párhuzamosan a hatékonyságot is
és ha a hatékonyság jobb még emelt bérrel sem lesz a termék drágább, ellenben több pénze lesz a dolgozónak vásárolni, emiatt még több áru kell és elindulna egy öngerjesztő folyamat.......és ha nem ébredünk fel túl hamar akkor kurva jó lesz itt minden
múltkor volt nála az a szőke interjús csaj. A műsor arról szól, hogy ez a szöszi többnyire aktuálpolitikusokat felkeres és eltőlt egy napot megnézni a mindennapjaikat. Sem a csaj nevére, sem a műsor címére nem emléxem de amikor fletónál járt hát annak a forgatáson végig hótt piros vót a feje
Ilyenre én is emléxem gumiszőnyeg és pattogás nálunk is elfordult néha
A miele a mai napig is stabil strapabíró termékeket gyárt. ezt meg kell fizetni adott termékkategoriában a versenytárs átlagos árához képest azt a 2-2,5-szörös összeget. Cserébe van 20 évre többnyire hibátlanul működő háztartási terméked A kérdés az, hogy akar e valaki 20 évig nézegetni otthon egy mosogatógépet, vagy ugyanabból a pénzből 10 évenként lecseréli.
nemrég dobtak be valami fecnit hogy a gyurcsánnyal megcsináljuk...... jót röhögtem rajta...... jöhetne az elkúrtuk2 színes magyarul beszélő dráma...
amúgy a gyurcsány szó benne van a firefox szótárban, mert aláhúzza hogy kisbetűvel írtam, szóval ismert név
14-ig van a munkaidőd Akkor most honnan írogatsz csak nem a munkahelyedről?
ennyit a termelékenységi együtthatóról miért kapnátok ezért több bért
tuti összebeszéltek a genyók, mert kb mindenhol egyformán lett szarabb
az usásoknak tuti nincs bevallva mennyi az egyén fizetése, tuti trükköznek mert a könyvelőnek volt a legfaszább céges kocsija.......
fényes nappal száraz aszfalt pár éves kocsi, a nő lehetett olyan 40-45 éves és kb60al ment
majdnem beszoptam mert előzéskor volt előttem egy buzi nagy aszfalthiba, így nem tudtam időben visszamenni, aztán nem volt 100 méter mire visszamentem a saját sávomba a szembejövő előtt
Nézd már meg most mennyi az ára? ugyan ott van mint 27%-os áfával
És nincs se magas bér se munkahely se fogyasztás.
Amíg a munkáltatónak majdnem annyi járulékot oda kell adni a közösbe mint a munkavállaló zsebébe addig csak ábrándozni lehet. Egy multi ahol te dolgozol az más tészta. 5 évig eleve mindenféle adókedvezménybe részesítik, amiből tud adni nagyobb fizetést( a ti esetetekben ezek szerint csak tudna de nem ad) majd, ha lejár az 5 év ugyanaz a cég más néven kezdi előről az egészet Kisember ilyet nem tehet meg. Viszont vele megtehetik, hogy a millió soxor alapvetően betarthatatlan szabályok közül megszeg valamit és 100 ezres meg milliós bírsággal borítják meg
Miből gondolod, hogy a nem "tötyögő"-k között nem átlagos a "lefedettség" ??!
Mert a port jobban bírom
ugyanannyi a csirkemell mint régen, talán a disznóhús egy picivel olcsóbb de nem 22%-al
amúgy a cégek elbaszták jó régen, alacsonyan tartották a béreket, ezzel párhuzamosan a munkakedvet is
ahelyett hogy az előírt emeléstől többet adott volna de arányaiban több termelésért
pl nekem alig több a fizetésem mint 2013-ban volt ha mindent összeszámolunk nincs 10 ezer a különbség, ellenben már a munkába járás költsége is több mint 5 éve volt
ráadásul többet is dolgozok mint 5 éve ( 5éve 40 ezer egységre volt 4 ember most 80 ezer egységre 6 ember)
és elvárnák a kimagasló munkakedvet és teljesítményt
szóval ha a cégek azt akarnák hogy jobban menjen a munka emelni kell a bért, de ezzel párhuzamosan a hatékonyságot is
és ha a hatékonyság jobb még emelt bérrel sem lesz a termék drágább, ellenben több pénze lesz a dolgozónak vásárolni, emiatt még több áru kell és elindulna egy öngerjesztő folyamat.......és ha nem ébredünk fel túl hamar akkor kurva jó lesz itt minden
http://youtu.be/zOFnzesg5-c
A miele a mai napig is stabil strapabíró termékeket gyárt. ezt meg kell fizetni adott termékkategoriában a versenytárs átlagos árához képest azt a 2-2,5-szörös összeget. Cserébe van 20 évre többnyire hibátlanul működő háztartási terméked A kérdés az, hogy akar e valaki 20 évig nézegetni otthon egy mosogatógépet, vagy ugyanabból a pénzből 10 évenként lecseréli.
amúgy a gyurcsány szó benne van a firefox szótárban, mert aláhúzza hogy kisbetűvel írtam, szóval ismert név