Megölted a topikot, druszám!
Pedig már éppen kezdett körvonalazódni a migránsok, a porzsáknélküli porszívók, a gázkonvektor és az atomerőművek kapcsolata!
Ha nem vetted volna észre, éppen világmegváltással foglalkozunk.
no, akkor gondolj bele miért kellett európát elárasztani menekültekkel ? pont ezért hogy ne legyen egységes ! amit eddig elköltöttek a bevándorlók féken tartására segélyezésére azt a pénzt simán pl az energia biztonságra el tudták volna költeni, nem lenne civakodás kerítés ! abból a lóvéból full pull on line gázvezetéket lehetne építeni kazahsztánból európáig ! olyan megújuló energia összefogás lehetne britanniától görögországig amit ha kiépül nem lehetne megingatni, a többi kis ország pedig mindig a nagyobbhoz csatlakozna, globális mértékű lehetne , de csak NE, ugyanis egy koszlott embertömeg és néhány jól irányított politikus ezt is haza vágta, biztos nem a jólét érdekében !
Na meg a tárolós vízerőművek: amikor felesleg van áramból, akkor felszivattyúzni a vizet a hegytetőre, amikor meg kell a kapacitás, simán leengedni a turbinán keresztül. Ehhez viszont érdemleges magasságú és alapterületű helyre van szükség.
Ahhoz hogy szalonnás tojást egyél ki kell nyírni egy aranyos malacot és el kell venni a tyúk alól a tojást,feltörni sütögetni stb.
Ha áram kell vannak gondok.
Talán megoldható lenne ha azt a pár millió migráncsot akit idekívánunk hozni rákötnénk pár millió generátorhoz kötött biciklire és hajtanák.
Két legyet egy csapásra.Mert se nyugdíjat nem termelnek se nem agykutatók nem jönnek.
Akkor a kapacitás nagy % atom.Ipari fixnek.Puffernek meg egy pár gáz.De semmiképp szén.
Felőlem lehetne egy határ vízerőmű is vagy geotermikus,csak ahhoz kéne picit háborúzni az ostrákokkal vagy izlanddal.
A naperőmveknek létjogosultsága geoszinkron pályán lenne és mikrohullámmal lesugározni.De felinni nem egyszerű és olcsó.Azt már kinn föld körül kéne gyártani.
co2-t nem, de a megfáradt fűtőelemeket a világűrbe kell kilőni, ugyanis itt a földön sugároz még több 10 év után is abból is van csete paté hogy hol rejtsd el ! emléxel a vasútsínre láncolós környezet védőkre ?
Na pont erre nem jó az atomerőmű: a szabályozás baromi lassú, egy nap alatt lehet közel nulláról 100%-ra felvinni, vagy éppen vissza. Erre a kombinált ciklusú (gázmotoros) gázerőművek a jók.
a szivacs itt is mosható, ha már nem kék akkor ki kell mosni
a szűrő meg olyan majdnem fehér megfujkáltam alig volt benne por, de szűrő nélkül sokkal jobban szív
valami 4 rugó egy papírszűrő ha jól néztem évente 4 ezer nem sok ennyit ér a porzsákoshoz képest ami fele port visszafújta
A fogyasztás is ciklikus.Ezért jobb egy stabil nem időjárás függő erőm.Ez lehet víz vagy geotermikus vagy a faszom tudja még mi.De spec hideg van és éjszaka baszhatod a napelemet.A német is megnyit olyan barnaszén telepeket amiket pont a környezetvédők csukattak be anno.Mert ki kéne elégíteni a ciklikus fogyasztást.Erre jó egy atomerőmű.Ha kell bedugod a szabályzót ha kell nem.És a lényeg nem termel CO-t.
De a legjobb az lenne ha vagy nem élne ember a földön vagy mind az ökrösszekér és a földkunyho szintjén élnénk nem egy baszott mindenre áramot igénylő világban.
Ja, az enyémhez is 16 ezer pénz lenne a 3 db-os szűrőgarnitúra (ezeket kellene évente egyszer cserélni). Most 3 éves, és még fújkálom a papírt, mosogatom a szivacsokat.
nagy a szórás a gyártók között, azt hiszem a samsung az a javíthatatlan kategória. jártam műanyag hegesztőnél, ott meg automata mosógép dobok vannak tömegével szétvágva, ugyanis a gyártó 1x össze süti és nincs csapágy csere lehetőség, végy újat.
nekem most is samsung van, valami 30 rugó volt asszem 1400w
a papír szűrőjét kellene cserélni mert kicsit gyengébb lett mostanság, hiába fújtam át kompresszorral semmit sem javult, pedig nem tűnik retkesnek
állítólag évente kell cserélni még akkor is ha 1 évben 2x volt porszívózva meg akkor is ha 200x
Jó, csak az még az én olcsó kazánomnál is vagy másfélszer több gázt fogyaszt, és ezt sem kell porolgatáson kívül javítgatni (nyílt égésterű, de őrláng nélküli, lángmodulációs, filléres kacat: VaraFÉG C12-HE, 9-10 éves)
a volt kollégáim szerint a konvektornak a legrosszabb a hatékonysági mutatói -tehát nem nekem- viszont az ár a beépítési idő a gyors mobilizálhatósága verhetetlen. és pl sok panelben az egyetlen lehetőség az áram mellett !
Régebben 2000W-os Szarszung porszívónk volt, üvöltött mint állat, de nem különösebben szívott jól. Miután a gari lejárta után egy héttel (!) porig égett a motorja, vettünk egy 750W-os, porzsák nélküli Elektroluxot (alsó-közép kategória, 25 ezer pénz). Na, ez felveszi a szőnyegpadlót, és porszívózás közben még beszélgetni is lehet. Más kérdés, hogy utálatos dolog a szűrőit takarítgatni pár havonta.
Pedig már éppen kezdett körvonalazódni a migránsok, a porzsáknélküli porszívók, a gázkonvektor és az atomerőművek kapcsolata!
Ha nem vetted volna észre, éppen világmegváltással foglalkozunk.
Ha áram kell vannak gondok.
Talán megoldható lenne ha azt a pár millió migráncsot akit idekívánunk hozni rákötnénk pár millió generátorhoz kötött biciklire és hajtanák.
Két legyet egy csapásra.Mert se nyugdíjat nem termelnek se nem agykutatók nem jönnek.
Felőlem lehetne egy határ vízerőmű is vagy geotermikus,csak ahhoz kéne picit háborúzni az ostrákokkal vagy izlanddal.
A naperőmveknek létjogosultsága geoszinkron pályán lenne és mikrohullámmal lesugározni.De felinni nem egyszerű és olcsó.Azt már kinn föld körül kéne gyártani.
a szűrő meg olyan majdnem fehér megfujkáltam alig volt benne por, de szűrő nélkül sokkal jobban szív
valami 4 rugó egy papírszűrő ha jól néztem évente 4 ezer nem sok ennyit ér a porzsákoshoz képest ami fele port visszafújta
De a legjobb az lenne ha vagy nem élne ember a földön vagy mind az ökrösszekér és a földkunyho szintjén élnénk nem egy baszott mindenre áramot igénylő világban.
a papír szűrőjét kellene cserélni mert kicsit gyengébb lett mostanság, hiába fújtam át kompresszorral semmit sem javult, pedig nem tűnik retkesnek
állítólag évente kell cserélni még akkor is ha 1 évben 2x volt porszívózva meg akkor is ha 200x