Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

De ki a f@szom az az Évi
Eszem ágában sincs fával fűteni - nem is tudnék - , csak valamelyik nap a helyi újságban láttam a tüzifa hirdetést, onnan jutott eszembe (110 éves, vert falú, de nagyon picike - 60 nm - parasztházban lakom, viszont minden ablak höszig, a padlás is vastagon szigetelve van, és az egyetlen kéményembe egy 12kW-os gázkazán van bekötve (őrláng nélküli, lángmodulációs). Évi gázfogyasztásunk 1200-1300 m3, pedig itthonról dolgozom, egész nap 22-23 fok van minden helyiségben. A boyler is gázos, meg a tűzhely is. Nincs 150k huf évente, és kényelmes.
akácot nem kell szárítgatni vizesen is szinte olyan jól ég mint kiszárítva, a keményfákat kell szárítgatni, de ha kiszárad sokkal jobb mint az akác
amúgy az akác elég hulladék fos, a tölgy sokkal jobb, ha kiszárad kb fele kell belőle mint az akácból
5 éve vettünk apáméknak egy kamion tölgyet, 24tonna, ennek legalább harmad része több éves száraz törzs alsó rész volt(göcsörtös volt mint a kurvaanyja alig bírtuk szétverni) de olyan jól ég és adja a meleget mint amire az akác sosem lesz képes
akác előnye hogy elég rövid idő alatt elfogadható tüzelő lesz belőle és igénytelen a helyre ha már megnőtt akkor már bárhol elél nekünk a 10 év körüli akác már szinte olyan vastag törzsű mint a 40 év körüli tölgy
Na akard kiérdemelni!
Marshall kereszt
Mondjuk a fa ára szimpla kozgaz. 1 osztály.
Nincs belőle sok,vagyis van de nAgy a kereslet.Kurvasokan álltak át rá.Nana hogy drágul.
Azonkívül az erdeszeteit mondta hogY nincs rá ember aki kivágja.Ha van az se a két szép szemed ért,hanem pénzért,és nem színes kavicsert.
Nem. .
a kőolaj is,mégis ...
Hogyne még engem is simán!
Azért a Viktort még utálhatom, nem? (Még olcsóbb lenne a gáz, ha világpiaci áron adnák - 5 év alatt a felére esett a világpiaci ára, amiből mi semmit nem kaptunk...)
Pont azt mondom, hogy 'óccsó a gáz, nem éri meg mással fűteni.
Megint "szemetelsz" ferri potter meg megmondta nem lesz gázáremelés, azt 1.5 éven belül kéccer is emelte!
Akkor te öregebb vagy mint én, nekem a legelső tankolásom a rettenet Jawa Mustangba 8,- forintba fájt literenként.
Emlékeimben még élénken él az 5 Ft/l 25-s keverék.
Szerintem a gáz most épphogy olcsó (mármint ha legalább elfogadható szinten szigetelt a lakásod): sz*mét Viktorkánk rezsicsökkentése óta nem változott az ára, az eltelt időben viszont az akác tüzifa nálunk 2000,-ről 3500-ra drágult mázsánként. Ha venni kell a fát, akkor ugyanannyiba fáj egy egyszerű, nem jó hatásfokú kazánnal / kályhával tüzelni + még a kellemetlenség ami vele jár (vedd meg két évvel előtte a fát, tárold, szárítgasd, mifaxom....)
imádok ilyen gondolatömlést kifakasztani
kis élet lett a falon...

most jövök egy földbérletesünktől...51-es születésű a néni. meg kell hagyjam, rendkívül jól látja a dolgokat. politizáltunk egy 8-10 percet és elég sok metszéspontja van kettőnk nézeteinek
2 hónapja volt kéményseprő (katasztrófavédelem által szponzorált), a szellőzőnyílást hiányolta a hagyományos ablakon, mert van páraelszívó. Mondtam neki: Kifurkálom az ablakkeretet az jó lesz? Kb. 15 éve szellőzó nélkül használjuk a konyhát és még élunk, konvektoros fűtés mellett úgy 60 légköbméteres lakótérben. Megveregette a vállamat, milyen okos gondolat. Na persze.
A gáz is csak addig volt olcsó míg be nem vezették mindenhová... nőt a kereslet. Nem vagyok egy "öreg gyerek" de a ramatyot először 18Ft/L tankoltam először 33-assal itt is ugye nőt a kereslet el is ment az üzemanyagok ára. szerintem a vellanyos járművekkel is így lesz.
Üvd a klubban.
Az hogy mikor palackot cserélsz még veszélyesebb is. Ott 3bar fölötti nyomást kell letömítened, viszont ha főldgázos tűzhelyt akkor csak milibarokat.
Ezek a rendelkezések nem értünk vannak, csak lehessen pénzt beszedni meg büntetni.
Utánna meg megy a fejvakarás hogy mindenki szilárdtüzeléssel fűt, ami milyen rohadt szmogot csinál.
Konvektor kivezetése hol vólt régen. Ablak alatt. Most + nem lehet olyan falon parapetkivezetés ahol van nyitható ablak.
valami 120 vagy 150 lehetett csak a papírmeló
a plusz átalakítás meg vagy duplája
aztán egy másfél millás projektből a végén lehet kettő is lett volna
én már rájöttem hogy ez a gari dolog simán csak átbaszás
mert vagy nem romlik el, vagy akkor amikor letellik a gari, vagy ha épp elromlik gari idő alatt akkor ráfogják hogy nem használtad rendeltetés szerűen
Jól van de az keresettől is függ.
emiatt se lett nálunk fűtés korszerűsítés
nem elég hogy őrült sok pénz lett volna az alkatrészek, itt-ott fel lett volna vágva a járólap(szerencsére kimaradt vagy 15nm), de ami a házrajzon kazánháznak épített helység nem lett volna megfelelő mert nincs elég légtér+ még valami kínjuk volt a kémény is szar nem ám sima alu béléscső hanem valami extra tökömtudjami
a rajzok engedélyek nem futotta volna ki 1 havi bérem, aztán hagytuk a picsába és maradt a konvektor meg a 2 takaró