Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Az akác nagy előnye, hogy azonnal gyújtható a magas olajtartalma miatt legalábbis ezzel magyarázzák ezért is népszerű tüzelő bát igaz vizesen füstöl kissé, de gyúl. 😀
Előbb ki kell száradnia, majd csak utána fogják eltüzelni.
Eltüntetted a bizonyítékot?
Nincs is erdőd. 😂
A saját erdőmből kivágott,de erdészeten be nem jelentett fa is lopás.
Már nem. 😀
Egyébként a fa az övé.
Tévedsz: tűzifa AJÁNDÉKOZÓ vagyok! Már át is vittem a fával fűtő szomszédomnak. Kulturáltan felkuglizva, 4 festékes vödörrel. 😘
És,csaló!!!!!!!!!!!
Fatolvaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pssszt! 😇
Szóval engedély nélkül vágtad ki.
Az ültetésre se volt engedély, csak úgy kikelt vagy 7-8 éve.... 😲
Amúgy körbe magas téglakerítésem van, a kerítésnél a hátsó szomszég magas műhelye, szerintem még a szomszédok sem veszik észre hogy eltűnt, de lehet még azt sem tudják hogy volt ott valaha valami.... 😆
Nemúgyvanaz,apróbb nyúlványok is megvannak? 😂
Aztán engedély volt a kivágásra,vagy csak úgy nekiestél?
Nem nyílt téren volt, nem lehetett egyben dönteni. Előbb legallyaztam, majd a törzset is - létráról - 3 részben borítottam le, így nem törtem össze semmit magam körül.
hagytál volna 70 centit és lehetet volna tenni rá folyós muskátlit cserépben
ha megvan a felső rész kb negyed anyi erőfeszítés, kiásod az egyik oldalt aztán el lehe dönteni, elhúzza a fa súlya
ahol nem enged odaversz egyet a baltával
Mármint amikor a zasszony rám szólt, hogy azzal a 25 centis tuskóval mi lesz? Xarul néz ki a virágágyás közepén! 😆
Árnyékban jobb lett volna csinálni szerinted? 😂
Egyébként nem, utána ástam körül.
remélem volt annyi eszed hogy akkor ástad amikor még a korona megvolt 😉
Életemben először láncfűrészeltem! (A Daewoo kis vellanyossal). És még élek! 😆

Kb. 13-14 cm törzsátmérőjű, mintegy 5 méter magas akácfámat tüntettem el a kertből (és aprítottam fel pici kuglikra). A gyökér kiásása nagyobb szopás volt, mint az összes többi (a lomb bezsákolását is bele értve).
ez is 3x25 amper
csomó plusz pénz beköttetni kb 200 csak amivel a szolgáltató levesz
nekem nem ment egyedül a 40+
amíg betalicskáztam kettesével a fiókokat a garázsba az volt vagy 5-6 perc ugyanennyi vissza
akkor a 4 keretessel amíg kipörgettem az is jó sok perc volt
amit csináltam sugarast az meg az 1/2 hez jó volt de a dadanthoz nem kb egy órát kellett járatni mire kijött az aljáról
Van 20Amper 230-as meg 3*16 amperes is ugyan itt. Az picit drágább valóban.