Az akác nagy előnye, hogy azonnal gyújtható a magas olajtartalma miatt legalábbis ezzel magyarázzák ezért is népszerű tüzelő bát igaz vizesen füstöl kissé, de gyúl. 😀
Az ültetésre se volt engedély, csak úgy kikelt vagy 7-8 éve.... 😲
Amúgy körbe magas téglakerítésem van, a kerítésnél a hátsó szomszég magas műhelye, szerintem még a szomszédok sem veszik észre hogy eltűnt, de lehet még azt sem tudják hogy volt ott valaha valami.... 😆
Nem nyílt téren volt, nem lehetett egyben dönteni. Előbb legallyaztam, majd a törzset is - létráról - 3 részben borítottam le, így nem törtem össze semmit magam körül.
ha megvan a felső rész kb negyed anyi erőfeszítés, kiásod az egyik oldalt aztán el lehe dönteni, elhúzza a fa súlya
ahol nem enged odaversz egyet a baltával
Életemben először láncfűrészeltem! (A Daewoo kis vellanyossal). És még élek! 😆
Kb. 13-14 cm törzsátmérőjű, mintegy 5 méter magas akácfámat tüntettem el a kertből (és aprítottam fel pici kuglikra). A gyökér kiásása nagyobb szopás volt, mint az összes többi (a lomb bezsákolását is bele értve).
nekem nem ment egyedül a 40+
amíg betalicskáztam kettesével a fiókokat a garázsba az volt vagy 5-6 perc ugyanennyi vissza
akkor a 4 keretessel amíg kipörgettem az is jó sok perc volt
amit csináltam sugarast az meg az 1/2 hez jó volt de a dadanthoz nem kb egy órát kellett járatni mire kijött az aljáról
Amúgy körbe magas téglakerítésem van, a kerítésnél a hátsó szomszég magas műhelye, szerintem még a szomszédok sem veszik észre hogy eltűnt, de lehet még azt sem tudják hogy volt ott valaha valami.... 😆
ahol nem enged odaversz egyet a baltával
Egyébként nem, utána ástam körül.
Kb. 13-14 cm törzsátmérőjű, mintegy 5 méter magas akácfámat tüntettem el a kertből (és aprítottam fel pici kuglikra). A gyökér kiásása nagyobb szopás volt, mint az összes többi (a lomb bezsákolását is bele értve).
csomó plusz pénz beköttetni kb 200 csak amivel a szolgáltató levesz
amíg betalicskáztam kettesével a fiókokat a garázsba az volt vagy 5-6 perc ugyanennyi vissza
akkor a 4 keretessel amíg kipörgettem az is jó sok perc volt
amit csináltam sugarast az meg az 1/2 hez jó volt de a dadanthoz nem kb egy órát kellett járatni mire kijött az aljáról