símítani rengeteget símítottam, vakolni nem sokat
az első talicska után már nem sok anyag veszteség lenne
síkot kell váltani, mert ahogy dobod "élére" menne a cucc és leesik a fele
ha megcsavarod "lapjával" megy a falra
Egyrészt mi a fenének dobálni? Én simán simítóval felhúztam zéró anyagveszteséggel. Kisebb helyeken bőven jó így is. Tudom van valami ideológia miért jobb dobálni, de miután megcsináltam nem igazán jöttem rá.
Biztos gyorsabb egy jó kőműves, de hogy szar kőművesből több van és nem olcsó az üzemanyag hozzá az is biztos.
Munka nagyságától függően bérelnék egy gépi vakolót, az gyorsabb és olcsóbb.
Elbaszni sem egyszerű a mai technológiával.
Veszel vakolósínt, felrakod a falra, kiszintezed, aztán jöhet Ini 4méteres vakoló léce.
Kőműves alkalmazásának csak ott van értelme, amikor komplett házat csinálsz és nincs időd mindent magad megoldani, de akkor is kurvára kell figyelni rájuk, mert szellemi fogyatékos mindegyik, amelyik nem az meg nem koszolja össze magát, mert ő a főnök 😆
Baszhatod, mit néztél... csinálni kell, sokat, utána megy... Nem tűnik olyan nehéznek egy fángli anyagot feldobni a falra, nekem mégis 3/4-e a földre esik, a maradék meg akkor, mikor mellé próbálom dobi a következőt.... plafont vakolni meg meg se próbálok 😆
30 éve kőműves komám meg úgy feldobált egy 6 m hosszú falat, hogy a végén egy fángliba összekapartam, ami lehullott - közben cigizett, meg dumáltunk - már amennyire én győztem anyag keverés közben...
A vakolás ma egy jól megfizetett munka, pár napos melóért 600-ért nem találok senkit 1 hónapja Budán... a legmagasabb ajánlat 2,1 milla volt (kb. 100-120 m2 vakolás)
Talán 4DX-ben megnézném mert akkor a fülem mellett suhogna a fröccsenő anyag és a visszacsapódó meg a képembe is na meg a szék úgy imbolyogna mint egy igazi kőműves a napi tüskék elfogyasztása után. 😃
pedig jók ezek a videók
pl az életben nem jöttem volna rá hogy lehet az xbox-ot szétszedni sérülés mentesen, vagy az újkori csavarmentes laptopokat
építőiparhoz nem kell minden műveletnél jelen voltam, simán fel tudnék építeni egy házat, a tető ami necces mert félek a magasban
a 60 pont szar
ahhoz kevés hogy abból élj ahhoz meg sok hogy munka mellett kényelnesen csináld
nekem a végén 20 körül volt a létszám az simán ment egyedül is, max pörgetéskor egy segítséggel, de az se mindig volt
Egy ajtó beépítés volt és a régi ugye klasszikus széles tok míg az új valamivel szélesebb és csak 5cm-es így maradt mindkét oldalán pár cm na meg a véséstől lehullott pár tenyérnyi......a 2 méteres léccel talán csapkodhattam volna, mondjuk akkor is lehet, hogy jobb lett volna. 😃
Vagy nem értesz hozzá?
Kocsis, maradjon a hajtásnál!
Én egyszer próbáltam, amikor a kőműves brigád vakolt nálunk, de megkértek, hogy inkább főzzek pár adag kávéz!
Ha vakolni akarok ahhoz inni kell? Csak mert ugye a kőművesek a mondás (és általános megfigyelés szerint) isznak és tudnak vakolni, na most ma próbálkoztam éltemben először a vakolással, de olyan szar lett, hogy megmutatni sem mertem még, lehet, hogy az volt a baj, hogy nem ittam?
akkoriban nem volt még hab kaptár
a fa nem jött be mert ha nem szárított fából van akkor nagyon vetemedik, osb meg jól bírja
összefogtunk páram és egy kamiom osb táblát vettünk a németektől, az nagyon tuti cucc volt ezek a bolgár meg mittudoménmi lapok a nyomába se értek
régen a habot úgy reklámozták hogy egy csomó mézet megtakarít mert nem kell annyit fűteniük, aztán pár év alatt visszajön az ára
gondolkoztam hogy veszek tesztnek de végül sosem vettem
plusz addig az egyik kéz pihen
ahol vastag vakolat kell ott a símítós készséget eldobnád egy órán belül