Na mi ezért nem csinálunk kaptárat hanem veszünk és ezért nem fa hanem hab 🤷🏼♂️
Drágább az biztos, kicsit óvatosabbnak is kell lenni vele de nekünk nagyon bevált… bio méhészek nem lehetünk még akkor sem ha egy csepp vegyszert sem használunk 🤷🏼♂️
És az milyen, hogy egy év önkéntesség a honvédségnél és 62 plusz pont az egyetemi felvételinél???
Aki eddig nem nyert felvételt, mert nem volt meg a megfelelő pontszám a bejutáshoz, annak egy év múlva lehet, hogy ezzel meglesz?
Csak ne az orvosira jelentkezzen! 😱
mi a leghokibb praktikeressel csináltuk a kaptárokat, első körben 80 darab komplett 1/2-est
utána meg 120 hunort, mert a feles gecimód munkaigényes
utána szétváltunk haverral és csináltam vele még 40db dadantot
1 kaptár egy 12es osb lap, kurva sokat vágtunk és elfogadható volt
annyi a titka hogy egy beállítással kell levágni minden azonos alkatrészt mert ezeken a fosokon nem tudsz tized millire pontosab vágni, és a nem túl nagy asztal miatt a 90fok se feltétlen lesz 90, de ha mind egyforma vágás akkor nem lehet észrevenni a különbséget
így vissza gondolva jó szar meló volt, gipszkarton csavarral raktuk össze mert azt könnyebb volt betekerni mint a pozdorját, mert megérezte a csukló amikor 15-16 órákat csavaroztál
volt hogy reggel 7 től este 10ig toltuk
Bármelyiket megveheted, aprók a különbségek csak. Messze vannak a precizios szerszámtól. Lehet, hogy kis hobbira elég, nekünk is egy lidis van, de 2x ugyanoda nem lehet állítani.
Sógornak egy 1,2milliós lapszabásza van, az sem tökéletesen pontos, viszont van egy 4milliós paoloni gép amit használunk, na az fasza. Ott a 3méter hosszban is ezredre pontosan vág 😃
Próbáld beskálázni hogy arányokban melyik milyen. Tudom a lapszabász nem pont egyenlő a körfűrészekkel de viszonyítás miatt írtam.
Akkor nem lesz. Ennyi pénzt sem akarok érte adni, nincs igazából szükségem rá. Csak néha jól jött volna már - most mindent egy Teszkós dekopírral (saját márkás) próbálok meg elvágni ha kell, vezetőléc mellett. Az már megszolgálta az árát az elmúlt kb. 14-15 év alatt: azzal csináltam a laminált padlózást is a szobákban, és még nem hullott elemeire a kis gép.
Ami tetszene is (minden létező szögbe állítható, elszívós, stb.) az sok pénz, nagyon sok. Ezt is kétévente egyszer használnám.... https://www.bauhaus.hu/einhell...
Köszi a megerősítést, akkor holnap megveszem őket. Csak alkalmi barkácsra fognak kelleni, mint az egész hegesztőcucc is. Most ilyen szerszámgyűjtős korszakom van. 😂
egy kisemberé volt, mentünk a duna mellett pestnek aztán ott állt pár gyerek aztán nézegetik a motort
akkor láttam hogy mi lett vele
amúgy nem lennének rossz gépek, csak pár spórolást nem értek meg ezeken
az hogy 100 óra múlva széthullik az teljesen rendben van, de ilyenen is mint az a csavar ha nem 10es hanem 16os akkor az +2000ft és örök élet
Drágább az biztos, kicsit óvatosabbnak is kell lenni vele de nekünk nagyon bevált… bio méhészek nem lehetünk még akkor sem ha egy csepp vegyszert sem használunk 🤷🏼♂️