Ja, hát akkor ezért diplomás szakma a kőművesség 😆 Hagyjuk már ezt a túlmisztifikálást.
Google a barátod. Én 5másodperc alatt találtam egy rakat gépet.
Otthon nem találsz olyat aki hajlandó lenne elmenni budára? Aki nálunk volt régen a rózsadombra járt fel amíg rá nem baszott (nem fizették ki ahogy ez szokás és a beépített anyagok árát is bukta) így most már nem hajlandó Bp.-re menni melózni legalábbis 2-3 éve még ezt mondta, de megkérdezhetem ha gondolod.
le kell verni mindent
ha vályog akkor csirkehálót rá, ha tégla akkor nem kell trükközni
amilyen árak vannak én tuti megcsinálnám magam
egy 5x4 es helyiség vakolása 6-800 ezer
ha leverem 2x akkor is félárban vagyok
Annak jó részén már túl vagyunk... bár ha lenne szórógépünk, vagy rendes kőművesünk, még többet is levernénk, úgy szebb lenne a végeredmény.
Mert ugye ez is csak a "régi vakolat kijavításának" indult...
Most rákerestem, 15 körül tényleg van vakolatszóró, igazad van... nekem kb. 6 éve kellett volna, akkor drágább volt.
... de nagyon nem akaródzik nekem megcsinálni...
Ja, és a kézi az semmire nem jó, olyan van, az nem haladós. A levegős kicsit jobb, de azt is percenként kell töltögetni - de ha nem lesz egy qrva kőműves se, akkor olyannal lehet, nekiállok... de akkor még kompresszort is kell bérelnem, aminek min. 80-100 literes tartálya van.
Egyébként rühellem az ilyen melót, inkább csinálja olyan, aki gyakorlottabb - bár manapság egy sebész is kevesebbet kap...
A toronydarukat is így építik - semmi új nincs ebben.
Az öreg Mekk annyiban tudott újat hozni a szakmába, hogy a cserepeket girbegurbán rakta fel - mivel az egyenesen felrakott cserép elgörbülhet, viszont a görbe kiegyenesedhet... 😂
Azért kell dobni, mert akkor sokkal erősebb lesz - a lendülettől bemegy a résekbe. Szóval már ennyiből látszik, hogy nem értesz hozzá.
Szórni persze jó, de az sem annyira 1ccerű, mint amilyennek ránézésre tűnik, plusz nem tudom, hol bérelsz te olyan gépet 10 rugóért... egy csempevágót nem adnak ki annyiért szinte...
Pont a gépi vakoló adta a legmagasabb árat, de mondta is, hogy nem fogja megérni, mert ha felvonul a géppel, akkor ő 1-2000 m2-t csinál meg, nem 100-at.
Napi 10ezerért lehet bérelni komoly teljesítményű vakolatszóró gépet.
Kisebb munkára 20ezerért meg már kapni is lehet kézi vakolat szórót.
Régen is volt kézzel tekerős habarcsszóró, de akkoriban valóban nem voltak ekkora urak a kőművesek és egyszerűbb volt megfizetni.
Viszont ilyen géppel a faszom sem fárasztaná magát a fangli csapkodás művészetével 😆 http://youtu.be/QK6fhGpgggE
most már lehet, de még 10 éve is olcsóbb volt a kézi mint a mint a gépi
pl egy vidéki lakóháznál még most is necces hogy mekyik az olcsóbb
iszonyat árai vannak a beton pumpálásnak is
amúgy ez nem újkori dolog fater 70 éves múlt osztálytársa kőműves lett aztán ipari tanulóként is már vakoltak pumpált malterral
persze nem gépi vakolás csak mem kellett kézzel feldobálni
azt mondja ömlött a malter mint a tehénből a szar 😂
a takarmány tárolókat is így csinálják
megvan a kúpos tető, emelnek rajta aztán alá teszik az oldalakat, ha kész ismét emelnek rajta annyit hogy aláférjen az újabb panel
Amúgy a Ricterben így építették az egyik raktárat.
Megcsinálták könnyűszerkezettel a tetőt, meg az első szintet, aztán elkezdtek alábetonozni és apránként emelték. Így pedig utólag is tudták bővíteni az épületet.
Google a barátod. Én 5másodperc alatt találtam egy rakat gépet.
Vagy külső vakolás?
ha vályog akkor csirkehálót rá, ha tégla akkor nem kell trükközni
amilyen árak vannak én tuti megcsinálnám magam
egy 5x4 es helyiség vakolása 6-800 ezer
ha leverem 2x akkor is félárban vagyok
az átlag lakossági bekötés nem bírja
Mert ugye ez is csak a "régi vakolat kijavításának" indult...
... de nagyon nem akaródzik nekem megcsinálni...
Egyébként rühellem az ilyen melót, inkább csinálja olyan, aki gyakorlottabb - bár manapság egy sebész is kevesebbet kap...
Az öreg Mekk annyiban tudott újat hozni a szakmába, hogy a cserepeket girbegurbán rakta fel - mivel az egyenesen felrakott cserép elgörbülhet, viszont a görbe kiegyenesedhet... 😂
Szórni persze jó, de az sem annyira 1ccerű, mint amilyennek ránézésre tűnik, plusz nem tudom, hol bérelsz te olyan gépet 10 rugóért... egy csempevágót nem adnak ki annyiért szinte...
Pont a gépi vakoló adta a legmagasabb árat, de mondta is, hogy nem fogja megérni, mert ha felvonul a géppel, akkor ő 1-2000 m2-t csinál meg, nem 100-at.
amiben egy "süni" pörgött
Kisebb munkára 20ezerért meg már kapni is lehet kézi vakolat szórót.
Régen is volt kézzel tekerős habarcsszóró, de akkoriban valóban nem voltak ekkora urak a kőművesek és egyszerűbb volt megfizetni.
Viszont ilyen géppel a faszom sem fárasztaná magát a fangli csapkodás művészetével 😆
http://youtu.be/QK6fhGpgggE
pl egy vidéki lakóháznál még most is necces hogy mekyik az olcsóbb
iszonyat árai vannak a beton pumpálásnak is
amúgy ez nem újkori dolog fater 70 éves múlt osztálytársa kőműves lett aztán ipari tanulóként is már vakoltak pumpált malterral
persze nem gépi vakolás csak mem kellett kézzel feldobálni
azt mondja ömlött a malter mint a tehénből a szar 😂
megvan a kúpos tető, emelnek rajta aztán alá teszik az oldalakat, ha kész ismét emelnek rajta annyit hogy aláférjen az újabb panel
Megcsinálták könnyűszerkezettel a tetőt, meg az első szintet, aztán elkezdtek alábetonozni és apránként emelték. Így pedig utólag is tudták bővíteni az épületet.