Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én pénteken elindulok haza, az biztos 😁
Na pipinek meg van az ujabb maratoni problémája ami napokig kitart és innen várja a megoldást amit a mérhetetlen tehetségével meg fog tudni oldani 😆
Te sem tudsz aludni?
Melléd is befeküdt a kutya a villámlás miatt? 😆
Hülye dög, a hálószobába se jöhet be erre úgy ébreszt fél 5kor, hogy rámlép 😁 méghogy vadászkutya....mondjuk megtanítottam repülni.
szerintem a belső ventillátor mindig megy függetlenül az elpárologtató hőfokától
nem ismerem annyira a klímákat hogy bármi tanácsot tudjak adni
de az biztos hogy a kímás szakmába megérte volna belekezdeni
egy családi házba 2 embernek 2-3 óra egy klíma telepítés aztán legalább 50 ezer a munkadíj minimális eszközzel és tudásal el lehet végezni
ismerősnek még a villamos hálózatba se kötötték be
mondjuk lehet kicsit akadályozott volna a munkában az hogy már egy hokedin szédülök, de csak van erre valami gyógyszer

ami igazán zavar az hogy 6-ra pécsen kellene lennem és még mindig a budin ülök szegény astra ismét tövig nyomott gázzal fog közlekedni
mondjuk azt nem tudom lehet e gond, hogy a kültéri kb. 5 éve nem volt eltakarítva(gondolkodós)
na csak kíváncsi voltam8kezeit széttáró) bedugtam, bekapcsoltam. Hibakód nincs. A ventilátor működik hideget nem fúj(kezeit széttáró)
én mióta hazaértem nem dugtam be(kezeit széttáró) szerintem megint csak aludni fogok hazajárni nem lesz időm ezzel baszkódni az asszonyt meg egyébként sem érdekli a klíma, szerelő egy sem ér rá. Az az egy aki ráér az is a pecókat szerelgeti klímákkal nekem fontosabb, hgoy az haladjon azt mondta hozzám se pénzért sem jóbarátságért nem tud jönni, szezonba örüljek, hogy 1 héten belül feldob 4 klímát majdnem beszerzési áron(fetrengős) szeptemberig betelt a naptár(kezeit széttáró)
Én gondoltam arra,hogy ha csak annyi a baj, hogy folyik a kondenzvíz azt hátha önállóan is meg tudom oldani. Az asszony azt egy szóval sem mondta, hogy alig hűtött már a klíma, most meg le is állt(kezeit széttáró)
ez az agyatlan kawa nem érti miről pofázok vagy csak egyszerűen nem tudja vagy nem akarja megmondani mi lehet(fetrengős)
Nos inikém elmondom akkor neked azért te még is csak értelmesebb vagy nála(kezeit széttáró) meg hát mi egyforma testalkatúak tartsunk össze(meghajlós) Ha egymás mellett állnánk olyanok lennénk mint sztan és pan(fetrengős) szóval. Mostanába nem nagyon vagyok otthon van dolog rendesen(kezeit széttáró) egyszer este felhív az asszony, hogy folyik beltéri mögül a víz, hogy az baj e?. Mondom neki a legkisebb gondom is pont nagyobb ennél, de mondom az nem frankó mert az ezt megelőző 8 évben nem folyt onnan víz (fetrengős) Mondom ha holnap lesz időm megnézem(kezeit széttáró) Akkor ott helyben úgy gondoltam, hogy valami oknál fogva eltömődött a kondenzvíz kivezető cső ez miatt a víz megtöltötte a beltér csepegtető tálcáját és jobb híján kifolyt belőle(kezeit széttáró) Ma olyan 4 óra körül hazaugrok a nagylétrával azt eszeltem ki,hogy felmászok a kivezető cső végéig ott jól felfújom a pofám azt egy nagyot belefújok a kivezető cső végébe, ha van benne valami kosz dugó azt az általam keltett hihetetlen bár nyomás majd visszalöki a csepegtető tálcába(kezeit széttáró) A hiba ott csúszott a számításba, hogy ez a cső kb. olyan 7 méter magasan van(=kezeit széttáró) ez még nem is volt gond volt akkora létrám fel is másztam odáig, de a falsíktól mégkintem lógott a cső vége egy méterrel így nem fértem hozzá számra venni a csövet(fetrengős) Ekkor egy másik furfangos dolog jutott eszembe (szemüveges okos) Felmentem a szobába, ott ahol a csövezések el vannak vezetve, levettem a kábelcsatorna fedelét, majd úgy gondoltam ha behúzom a kpl csövet kintről akkor hozzájutok a cső végéhez(meghajlós) A hiba ott csúszott a számításba, hogy a harmonikacső nem engedett annyit, hogy behúzzam a csövet(kezeit széttáró) Így elvágtam a gecibe, mondom majd össze heftelem pvc ragasztóval az fogja mint a veszett fene(kezeit széttáró), Nos el is vágta a csövet. először belefújtam a kintre vezető szakaszba de nem volt ellenállás(kezeit széttáró) aztán belenéztem át is láttam rajta(kezeit széttáró) majd belefújtam a beltéri felő vezető részbe. Ott volt egy kis víz,mert mind ráfújtam az elektronikára(kezeit széttáró) de ott sem volt dugulás(kezeit széttáró) Mondom csak meg kellene róla győződni személyesen, hogy van e dzsuva a tálcán, ezért átmentem az én szobámba, ahol a beltéri van, leszedtem az előlapot öt csavar. A tálca tiszta volt. Majd vitettem az asszonnyal egy lavórt a másik szobába a már falra kilógó kondenzvíz elvezető cső alá és az ágyam melletti szénsavmentes ásványvízzel szépen elkezdtem feltölteni a csepegtetőtálcát néztem tűnik e el a víz és az asszony kiabál e, hogy folyik a túloldalt a lavórba(kezeit széttáró) és folyt(meghajlós) tehát nem volt dugulás. Akkor mi a qrva annyáért folyt a tapétára a kondenzvíz a beltéri mögül? (1-2 kép) Ráadásul az a poén az egészben, ha szembe állsz a klíma beltértérivel pont a jobb oldali részen van a kondezvíz elvezetés becsatlakozás, tehát a tálca arra kell lejtsen(kezeit széttáró) Ergó ha dugulás miatt a tálca megtelik és azért folyik ki a kondenzviz a falra akkor nem a beltéri bal oldalán folyt volna ki a víz,(1-2 kép) hanem a a jobb oldala telt volna meg előbb. ezért nem értem mit keresett ott a víz. Elrepedve nincs a tálca(kezeit széttáró) mi a fasztól repedt volna el? És azt az összefüggést sem értem, hogy utána már nem fújt a klíma hideget csak kicsit majd meg is állt. Bár én akkor már nem voltam otthon csak az asszony hívott.(kezeit széttáró) Tehát laikusként arra gondoltam, hogy mivel kevés a gáz a klímában nincs annyi nyomás,hogy működtesse, szerintem bár én nem értek hozzá bár ezek szerint kawa sem, mert okosat nem hallottam tőle csak szapult(kezeit széttáró9 A kondenzvíz kérdésre még most sincs magyarázatom, hisz az elvezető cső járható volt. esetleg arra gondoltam, de az már szerintem tényleg hülyeség, hogy a kevés gáz miatt már nem a hőcserélőn csapódott le a pára és már nem is jutott a vízből a tálcára, hanem kicspódott a gázcsövön és azért ott folyt a víz(gondolkodós) Bár tudom ez merész gondolat de ez is megfordult a fejembe(kezeit széttáró)
Jut eszembe, ha megállt ad hibakódot is. Az még elöre vihet.
fagyaszto szekrény lett helyette
az is klímás no frost rendszerű
nem kell fél évente jeget vésni mint a megkeményedett ajtó szigetelésű fagyasztó ládáról
Nyugodt legyél amit venni fogsz helyette már nem fog ennyit elmennj, ne vidd magasra 😀
anyámék vették én akkor még csak 10 éves voltam
a 87 es még megy anyáméknál akkor lassan az is letérdel
az a bosszantó hogy csiga lépcsőn állítva felvittem a padlásra anno, aztán azóta elgyengültem és nem tudom lehozni az a bazi 4 hektós batárt
Látatlanban mire válaszoljak? Aznokos gazdák mind ezzel jönnek ha nem hűt vagy megáll hogy nincs gáz. Ehhez képest javitások.során ezek a gázhiányosra jelentett gépek több mint kétharmada más hiba miatt állt meg vagy nem hűtött. A kondenzviz akkor folyik csak ha van hűtés. Ebből gondolom hogy hűtőközeg csak.van benne valamennyi. De hasonló a jelenség ha nincs meg a szükséges légáram. Akár kintinél akár bentinél.
a víz vagy azért folyt mert a cső eldugult vagy mert repedt a tálca
találkoztam olyan idiótával aki szúnyoghálót kötözött a kondenzvíz csőre mert ott bejöhet a szúnyog 😂
aztán egy fasza kis gomba-algatelep volt a csőben mindig vastagodott végül teljes átmérőben megállt aztán vödörbe csöpögött a víz a szobában
klímás persze egy se ért rá, szerencse geci okos és ügyes vagyok és megoldottam
Mert 83-ban vetted. Addigra az elpárologtató lassan itt ott porózusra korrodált, a rezgéstől lehetnek hajszálrepedések is. De egy nyolc éves klimára ezek nem jellemzőek. Ha elszökik a gáz annak is van néhány oka de meghatározó a telepítés körülményei, minősége. Ritkán a rezgés ott is okozhat hibát de nem jellemző. Savasodás miatti korrózió, nem megfelelő peremezés, meghúzás, anyagminőség hamarabb jelentenek gondot. Eddig egy gépről tudok a szereléseim során amiből hat év után fogyott a közeg de nem az összes ott sem. Néha képbe jöhet gyártási hiba is, vagy a korróziós hatások.
nem okoskodok kérdeztem(kezeit széttáró) De úgy látom csak azt tudod mondani, hogy nem megy el a gáz a klímából(kezeit széttáró) akkor mitől nem fújt hideget, majd kisvártatva mitől állt le teljesen ha nem a gáz?
meg mitől folyt a kondzvíz a beltéri mögött a falra?
a 83 ban vett fagyasztó ládából is elszökött a gáz
múlt évben még fagyasztott idén már csak folyamatosan zúgott de nem fagyasztott csak kivcsit hűtött
Megoldod, mindenhez is legjobban értesz. De végülis ez elmondottak alapján lehet hogy valóban csak a mérhetetlen kosz a bünös. Amit te fujkálsz, nem ott kell keresni, az nem tisztitás amit leműveltél.
Megint satu hülye vagy de okoskodsz. A split klima hermetikus rendszer az autóé félhermetikus. Ott van egy szabadba vezető tengely. A klimánál nincs, be van zárva egy fémbiglibe.
Ettől függetlenül.ügyeskedve utólag is megy de legjobb még szinezés előtt ha addig elmaradt.
Neked. Nekem nem. Nem ész nélkül nyomni bele és ki.kell támasztani.
a leírás megadta rá a választ(fetrengős)
" a szerelés a hőszigetelés elhelyezésekor történik"
elbassza kinyomja a purhab a picsába(kezeit széttáró)
Az autóklímások éhenhalnának ha ez így lenne(kezeit széttáró)
Nem gagyi szerelő csinálta(kezeit széttáró) https://garazskapu-nagykoros.h... Velük csináltattam vagy 8 éve meg a kapukat is mind hörmann. 8 év alatt megadhatta magát valami(kezeit szétáró9 Mondjuk ezeket el sem lehet érni. Dolgoznak vagy 5-6 an nincs idejük szezonban garancián túli dolgokkal bajlódni(kezeit széttáró)
Nos a leírásom alapján mi lehet a diagnózis? Első körben a beltéri mögül a falra kezdett folyni a víz, de a pofámból levegővel átfújkáltam a kondenzvíz elvezető csövet (nem klíma sprével(ujjával nemet mutató) Teljesen átjárható volt(kezeit széttáró) dugulás nem volt(kezeit széttáró) Majd bekapcsolás után nem nagyon akart hideget fújni és egyszer csak leállt az egész szar. (kezeit széttáró) Azért következtetek laikusként arra, hogy kevés benne a nyomás(kezeit széttáró9 Az autónál is ugyan ez volt a helyzet. az is kb. 7-8 éves korába szarta el magát. Fel lett töltve gázzal azt utána köszönte szépen működött(meghajlós)