na lackó az a helyzet, hogy mamlasz írta, hogy nem védheted meg magad fegyverrel. erre írtam,hogy már igent(kezeit széttáró) Leírtam, hogy most már nem kell meghunyászkodnod, ha bejön a portádra egy betörő vagy egy rabló nem is kell tőle elnézést se kérned, mert néhány éve(még baromira nem olyan rég a közfelháborodás miatt)
A törvénybe foglalták, hogy megvédheted ami a tiéd, megvédheted magad és családodat. Annyi volt a kitétel, hogy ezt a támadáshoz mérten arányaiban kell lereagálni. Erre írtam, hogy értem mit akart a jogalkotó de leírtam, hogy alapjába véve kivitelezhetetlen (kezeit széttáró)
Te erre annyit írtál, hogy "hülyeség"(kezeit széttáró)
Majd annyit írtál, hogy "mutasd"
aztán annyit, hogy "gondoltam, hogy elfutsz"(kezeit széttáró)
De hát nincs mi elől elfutnom(szemeit körbeforgató)
Nem írtad le a témával kapcsolatos véleményed. Nem írtál róla semmit. Nem írtad le, hogy szerinted, hogy van csak annyit, hogy amit én írtam az hülyeség.
Bontakozz ki légyszíves és írd meg ide, hogy te szerinted akkor,hogy is van ez, mert így nem tudunk róla érdemben egy vitát lefolytatni(kezeit széttáró)
Bár mielőtt nekifognál szeretettel várlak egy kis feszültség levezetőnek a 4-ik emeletről pakolgatni le-föl 2x 90 lépcsőfok a hétfői ablakcserekor 12 szer másztam ezt meg 3 óra alatt(szemét eltakaró) úgy néz ki ma sem lesz másként(fülét bedugó)
Ezt írom én is, hogy megvédheti magát. és régen nem így volt. Szinte bármit tettél a te felelősséged volt. Erre unt rá a nép és abból lett az a változat, hogy megvédheti magát az akit megtámadnak. Annyival egészítették ki, hogy ennek a védekezésnek arányosnak kell lenni a támadáshoz mérten. Ez pont azt szolgálta volna, hogy ne legyenek önbíráskodások. Ha bejön a betörő egy hurkapálcával ne csaphasd le a fejét egy fejszével(kezeit széttáró) De ez önmagába is hülyeség(kezeit széttáró) mert ez azt vélelmezi, hogy minden ember egyforma adottsággal és testi erővel rendelkezik.(kezeit széttáró) Mondjuk a 150 cm-tis feleségem szembe találná magát a sötét udvaron a 190 cm- 170 kg-os sumós inivel(kezeit széttáró) és mind a ketten puszta kézzel lennének mert mondjuk ini nem hozna magával semmit az asszonytól meg távol esne a gereblye, 1 az 1 ellen puszta kézzel akkor itt mit lehetne arányosnak tekinteni(kérdőjeles) Nyilván a jogalkotó ezt nem tudta pontosan behatárolni hisz nem is lehet ezért ez egy támadási felület a bíróságon(ha van túlélő) bármely fél számára. Pont ezért hülyeség ez az arányosság. Egyrészt bár szituáció függő nincs mérlegelési idő, illetve felmérni sem tudja az illető. Aki a testi épségét vagy az életét védi, nem azon fog gondolkozni negyed órát, hogy mi lenne arányban a támadóval szemben hanem felkapja az autó mellett hagyott kerékkulcsot azt addig üti a parasztot amíg lélegzik(kezeit széttáró) Én értem mit akartak ezzel az arányossággal és egyet is lehetne ezzel érteni, de ez a valóságban kivitelezhetetlen. A megtámadottat felkészületlenül éri a támadást amíg a támadó erre felkészült hisz amikor elindul otthonról átvillan az agyán az az eshetőség is, hogy mi van ha összefut a gazdával(kezeit széttáró)
Régen valóban így volt, meg sok egyéb fasság is volt benne, ami az áldozat felelősségét firtatta, és az elkövetőt védte. De már nem így van. Ha a 3-ból (éjszaka, felfegyverkezve, csoportosan) bármelyik fennáll, akkor a megtámadott jogosan feltételezheti hogy az életére törnek, és megvédheti magát, ahogy tudja. Ha fegyver van nála, akkor azzal. Most már nem az áldozattól várják el, hogy vigyázzon a támadójára, és arányosan védekezzen, hanem megfordult a dolog. Nagyon helyesen, szerintem.
Viszont abban nem vagyok biztos, hogy magánszemély tarthat 12-eshez gumilövedéket, ezt inkább ne is firtassuk... :)
mija a faszt mutassak???(kérdőjeles)
Na inkább nyomok egy wot-ot, holnap korán kelek jön a villanyszerelő a festő, meg a klímás. tök jó, hogy 1 napra tudták magukat szervezni, mondjuk nem bánnám már legalább az 1-ik pecó kész lenne(fejét fogó)
védekezhetsz(meghajlós) Valahogy úgy szól a törvény, hogy arányosnak kell lenni a védekezésnek a támadáshoz képest. Tehát ha a betörő vagy rabló rózsafüzért lógat maga előtt és mormol valamit a levegőbe akkor azt nem lőheted agyon(kezeit széttáró) (elméletileg) ha késsel hadonászik netán baltával csapkod vagy vasvellával szúrka-piszkálódik netán neki is lőfegyvernek látszó tárgy van a kezében akkor igen(kezeit széttáró) Jogod van megvédeni az életed vagy testi épséged. Persze ez megint egy olyan baromság amit valaki az íróasztal mögül talált ki. Amikor rád ront valaki a sötétben a saját tulajdonodban nem kezded el azt mérlegelni, hogy vajon milyen eszközzel támadhat(gondolkodós) Ha kéznél van a fegyver agyonlövöd és kész(kezeit széttáró) Aztán a hullának meg raksz a kezébe egy kést, de lehetőleg ne a konyhakészletből, mert az bukó is lehet(kezeit széttáró)
Nálunk a telephely szomszéd esti vaddisznózásról érkezett haza hozzájuk. Látta, hogy valami fények pislákolnak az udvarában. Persze nála mindig szana szét hever az udvaron flex, láncfűrész, villanymotor, gázpalack, heggesztő trafó, meg oxigén palack, meg diszú,meg egy halom szerszám, ilyen lakatos féle a csávó mindent csinál ami fémből van a fél város hozzá jár meg komplett az egész nagykőrösi mezőgazdaság akinek mtz-je van(vigyorgós) stb. és rengeteg kisstílűeknek való kincs ott hever az udvarán az utcáról látszik minden mert nem teli kerítése van.(kezeit széttáró) Na hát neki sem kellett több meg egyébként sem nagyon szívbajos a faszi, szép csöndben összekatintotta a 12-est a csomitartóba, szokott nála gumilövedék lenni azt töltött be. Halkan kinyitja a kaput a vállához emeli a puskát aztán elkiáltja magát:
- Mit keresnek uraim segíthetek?(kérdőjeles) Az ijedségtől felkapták a fejüket de már csak egy nagy bumm-ot hallottak(fetrengős) az 1-őt fejbe lőtte vagy 8-10 méterről azonnal összeesett a második elkezdett rohanni befelé hátra az udvarba a vaksötétbe azt nem is tudta eltalálni csak a rengeteg szanaszét hagyott vasba elbukott aztán a kazánlemezekbe széthasította a fejét tán a füle is leszakadt(fetrengős) rossz forintos cigányok voltak(fetrengős) A rendőrség csak annyit mondott, hogy ne reklámozza, hogy hogyan ártalmatlanította a behatolókat(fetrengős) Mind a kettő 8 napon túl gyógyult(fetrengős)
neten hirdetik magukat van egy erre szakosodott cég, helyszínre szállítja az erre átalakított kisteherautóval. Van egy csomó fajta hal és méret. A díjszabás elég borsos de az, hogy a haverok megpukkadjanak minden pénzt megér(meghajlós)
Fillérbaszás vol.3.
Rezgett a léc,a páciensből eltavolitottam a repedt lencsét,rezgett a léc,de heves harcok árán sikerült elkerülni a ház es a belső gyűrű serülését.
Most ki kell talalni mivel lehet lepucolni a ragasztot a hazrol,a donor lencseről es a belső gyűrűről majd zsirtalanitani a foncsort,lencset,es össze kell rakni. 😁
Ha -éjszaka -felfegyverkezve -csoportosan támadnak meg (a háromból bármelyik elég) akkor bármivel védekezhetsz, az jogos védelemnek fog számítani. Az újabb jogszabály szerint már nem vagy köteles kitérni a támadás elől, és az arányosság elvét csak akkor kérik számon, ha a fent felsorolt 3 feltétel egyike sem áll fenn. Ha igen, attól kezdve minden a támadó(k) felelőssége.
A törvénybe foglalták, hogy megvédheted ami a tiéd, megvédheted magad és családodat. Annyi volt a kitétel, hogy ezt a támadáshoz mérten arányaiban kell lereagálni. Erre írtam, hogy értem mit akart a jogalkotó de leírtam, hogy alapjába véve kivitelezhetetlen (kezeit széttáró)
Te erre annyit írtál, hogy "hülyeség"(kezeit széttáró)
Majd annyit írtál, hogy "mutasd"
aztán annyit, hogy "gondoltam, hogy elfutsz"(kezeit széttáró)
De hát nincs mi elől elfutnom(szemeit körbeforgató)
Nem írtad le a témával kapcsolatos véleményed. Nem írtál róla semmit. Nem írtad le, hogy szerinted, hogy van csak annyit, hogy amit én írtam az hülyeség.
Bontakozz ki légyszíves és írd meg ide, hogy te szerinted akkor,hogy is van ez, mert így nem tudunk róla érdemben egy vitát lefolytatni(kezeit széttáró)
Bár mielőtt nekifognál szeretettel várlak egy kis feszültség levezetőnek a 4-ik emeletről pakolgatni le-föl 2x 90 lépcsőfok a hétfői ablakcserekor 12 szer másztam ezt meg 3 óra alatt(szemét eltakaró) úgy néz ki ma sem lesz másként(fülét bedugó)