Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

lehet kapni egész jókat, de problémás használni beltérben
egyrészt egész nehéz(lassú) tűzkész állapotba hozni, másrészt meg nagy térfogat nem könnyű lőni vele szűkebb(belső) helyeken
nem kell edzett acél hegy a sima tompa céllövő hely átmegy az emberen ha nem a gerincet vagy nagyobb csontot talál
a 200 literes vashordón is úgy átszállt hogy csak a tollak estek le a bemeneti oldalon
azért egyes gumis puskák lazán feltépik a hűtőszekrény 0.3as lemezét csak úgy fröccsem a pu-hab
azt azért megérzi a settenkedő dakota testvér.....
akartam is venni, szerintem normalizálódik a helyzet és a keserű művek utolérik magukat
nekem ez tetszik, szép kivitel, olyan "igazi" puska forma
https://ferfiakjatekboltja.hu/...
kb 2 éve ez még csak 130 ezer körüli összeg volt..
Asszem a múzeális nem egyeített lőszereseket lőtéren lehet használni,ha meg mindenáron viszketaz ember ujja hogy kinyírjon valakit tökmindegy mi engedélyezett.
jó pár éve voltam biztonságiőr tanfolyamon, 20 ezer lett volna a fegyvervizsga pluszban a többi költség mellé
akkor érdeklődtem hogy van ez a dolog, a fegyver tartási(vásárlási) és a fegyver viselési engedély nem ugyanaz és egész más feltételek kellenek hozzá
szóval reggel 6 kor bementem volna a melóba felveszem a fegyvert este 18-kor leadom, ilyen engedélyt kb minden nem büntetett előéletű ember tud szerezni, x évente orvosi vizsgáat lőgyakorlat stb kell hozzá
ha "rendes" lőfegyver kell akkor a vadászat az egyetlen lehetőség, ami kibaszott drága, milliós tétel
de ha tudsz bármi egyszerűbbet írd csak le, a pszihó mókus nem akadály, meg semmi egyéb orvosi dolog sem, ha nem kell futni akkor kurva jól állok
de mi a fenének futni ha a te kezedben van a puska
Számszeríjat sem lehet otthon tartani önvédelmi célból? Valami jó kis alumínium vesszővel, edzett acél hegyekkel?
Magyarországon nincs legális önvédelmi lőfegyver - közembernek. 😟
Egyiket se. Azt sem tudom, hogy Freelac tud valamit, vagy teljesen fingja nincs erről... majd hátha kiderül...
Őzsöretet lehet.
Meg regi lőporos cuccot is asszem.
Fegyvert? ilyen airsoft lófaxxal nem sokra mész 😁 az adrenalinozott kancigányra hiába lősz 4 mm műanyag golyóval... még a 19 mm gumilövedékest is kiröhögi... 9 mm-es ólom megfogná, de azt valamiért nem engedélyezik... ☹️
Horgászautó:
Azok nem akarjak az asszonyt otthonhagyni fuvet nyirni.
Kozember? Ez olyan kadarista megfogalmazas.
Nem vadasz, nem penzszallito. Van masik opcio is, akar elotted is. Persze a pszichologus is szukseges.

Csak eppen nem mindegy, hogy a kerekesszekedt be lehet-e guritani a furdoszobaba meg ilyenek.
Van az aldiban ilyen, 8000asszem. Apu 140kilóját kibírta ha fekszik, persze amint lekönyököl éri a földet.
ezt mondod annak is aki ágyat akar venni?
bizonyos feltételek
közember hobbi célra nem tud venni automata fegyvert
vagy vadász vagy és akkor veszel vagy fegyvervizsgás biztonságiőr és akkor esetleg negkapod ha olyan a munkád hogy ahhoz kell, pl pénzszállító állással is esélytelen az otthoni fegyver
szóval persze vehetsz, de mégsem

ha a jég elbassza a tetőm akkor 1000ből 999tető off lesz
szerintem a gyerekem sem él addig ameddig ez tető lesz

ha a seggemet kell mosogatni 0 bevétellel mivel kesz jobb ha van tartalékba mondjuk pár milla? elfogy aztán ugyanúgy kell mosni
De miért csak globális végletekben gondolkodsz?
Az is lehet véglet, hogy kilyukasztja a jég a tetődet mint itt Kadarkúton, de a biztosító csak a jégverést fizeti és nem azt, amit a tűzoltók még levertek, de hát a tetőt csak megkéne csinálni...

Ezzel a példával azért nagy erőt kellett vennem, mert tudom, hogy te pontosan tudod, miért a tartalékolás a fontos és nem a máról-holnapra, de ha mégsem, akkor majd megtudod, amikor agyvérzést kapsz és nem tudod átalakíttatni a házadat, hanem szerencsétlen feleséged lavórból vett vizes szivaccsal törölgeti a valagadat...

Fegyvert amúgy bármikor vehetsz legálisat, ha bizonyos feltételeket teljesítesz.
Aludni lehet allva,foldon fekve stb.
mert aludni kell, öreg vagyok nem megy az éjszakázás
De miafasznak ehhez rozsdaboglya japo 4x4,meg pecafelszereles,bepskol egy hatizsakba es elmegy otthonrol.
Kérj egyet kölcsön a Pipi-től egy fotó erejéig, neki mindig szokott lenni ilyesmi:
itt az a fő munka amíg a hal felakad a horogra, több napos tervezés-etetés előz meg egy ilyen horgászatot, és itt nem az a lényeg hogy fogjon az ember sok halat és hátha lesz közte nagy, itt zaa cél hogy a nagy halat megfogni úgy hogy nem fogunk kicsit
pl idén eddig összesen egy halat fogtam ami 9,2 kiló volt, ami nem nagy eredmény, de egy olyan vizen ahol a nép jelentős többsége keszeget vagy törpeharcsát fog eseteg ilyen 1.5-2 kilós pontyokat egész jó erdemény
mondjuk nekem egy 15+ a fő cél, ami lehet több év lesz
Próbáld meg, hátha 🙂
A bojlis.módszer lényege a visszaengedés
Nem akar otthon lenni, a zasszony közelében. Egy bizonyos kor után van ez így.....
Van alul egy belso karima,ez csavaros,3 helyen,es ebbe meg bele is pattan a lencse.
Kicsit gondolkodós mert a karimat es a lencset eltakarja a trutymo,is nrm tudom hogy pattan ossz,meg le kell szednem a ragacsot,de nem volt idom.
Utana ki kell szedni a rossz lencset ugy hogy nem torom ossze a belso karimat,es jon a proba,valszeg egy torott darabot fogok szelvedoragasztoval egyberakni es kiderul.utana meg a kulso karima van,az full ragacs tartja.
Amugy valami van lehet,mert kapni carbon kulso gyurut,azt is betrutymoztak valamivel. 🤔
az astra kimegy, az astrában (szűken) elférek
a hal fogás a lényeg, de ezt a bojlis módszert nem fogjátok érteni