lehet kapni egész jókat, de problémás használni beltérben
egyrészt egész nehéz(lassú) tűzkész állapotba hozni, másrészt meg nagy térfogat nem könnyű lőni vele szűkebb(belső) helyeken
nem kell edzett acél hegy a sima tompa céllövő hely átmegy az emberen ha nem a gerincet vagy nagyobb csontot talál
a 200 literes vashordón is úgy átszállt hogy csak a tollak estek le a bemeneti oldalon
azért egyes gumis puskák lazán feltépik a hűtőszekrény 0.3as lemezét csak úgy fröccsem a pu-hab
azt azért megérzi a settenkedő dakota testvér.....
akartam is venni, szerintem normalizálódik a helyzet és a keserű művek utolérik magukat
nekem ez tetszik, szép kivitel, olyan "igazi" puska forma https://ferfiakjatekboltja.hu/...
kb 2 éve ez még csak 130 ezer körüli összeg volt..
Asszem a múzeális nem egyeített lőszereseket lőtéren lehet használni,ha meg mindenáron viszketaz ember ujja hogy kinyírjon valakit tökmindegy mi engedélyezett.
jó pár éve voltam biztonságiőr tanfolyamon, 20 ezer lett volna a fegyvervizsga pluszban a többi költség mellé
akkor érdeklődtem hogy van ez a dolog, a fegyver tartási(vásárlási) és a fegyver viselési engedély nem ugyanaz és egész más feltételek kellenek hozzá
szóval reggel 6 kor bementem volna a melóba felveszem a fegyvert este 18-kor leadom, ilyen engedélyt kb minden nem büntetett előéletű ember tud szerezni, x évente orvosi vizsgáat lőgyakorlat stb kell hozzá
ha "rendes" lőfegyver kell akkor a vadászat az egyetlen lehetőség, ami kibaszott drága, milliós tétel
de ha tudsz bármi egyszerűbbet írd csak le, a pszihó mókus nem akadály, meg semmi egyéb orvosi dolog sem, ha nem kell futni akkor kurva jól állok
de mi a fenének futni ha a te kezedben van a puska
Fegyvert? ilyen airsoft lófaxxal nem sokra mész 😁 az adrenalinozott kancigányra hiába lősz 4 mm műanyag golyóval... még a 19 mm gumilövedékest is kiröhögi... 9 mm-es ólom megfogná, de azt valamiért nem engedélyezik... ☹️
bizonyos feltételek
közember hobbi célra nem tud venni automata fegyvert
vagy vadász vagy és akkor veszel vagy fegyvervizsgás biztonságiőr és akkor esetleg negkapod ha olyan a munkád hogy ahhoz kell, pl pénzszállító állással is esélytelen az otthoni fegyver
szóval persze vehetsz, de mégsem
ha a jég elbassza a tetőm akkor 1000ből 999tető off lesz
szerintem a gyerekem sem él addig ameddig ez tető lesz
ha a seggemet kell mosogatni 0 bevétellel mivel kesz jobb ha van tartalékba mondjuk pár milla? elfogy aztán ugyanúgy kell mosni
De miért csak globális végletekben gondolkodsz?
Az is lehet véglet, hogy kilyukasztja a jég a tetődet mint itt Kadarkúton, de a biztosító csak a jégverést fizeti és nem azt, amit a tűzoltók még levertek, de hát a tetőt csak megkéne csinálni...
Ezzel a példával azért nagy erőt kellett vennem, mert tudom, hogy te pontosan tudod, miért a tartalékolás a fontos és nem a máról-holnapra, de ha mégsem, akkor majd megtudod, amikor agyvérzést kapsz és nem tudod átalakíttatni a házadat, hanem szerencsétlen feleséged lavórból vett vizes szivaccsal törölgeti a valagadat...
Fegyvert amúgy bármikor vehetsz legálisat, ha bizonyos feltételeket teljesítesz.
itt az a fő munka amíg a hal felakad a horogra, több napos tervezés-etetés előz meg egy ilyen horgászatot, és itt nem az a lényeg hogy fogjon az ember sok halat és hátha lesz közte nagy, itt zaa cél hogy a nagy halat megfogni úgy hogy nem fogunk kicsit
pl idén eddig összesen egy halat fogtam ami 9,2 kiló volt, ami nem nagy eredmény, de egy olyan vizen ahol a nép jelentős többsége keszeget vagy törpeharcsát fog eseteg ilyen 1.5-2 kilós pontyokat egész jó erdemény
mondjuk nekem egy 15+ a fő cél, ami lehet több év lesz
Van alul egy belso karima,ez csavaros,3 helyen,es ebbe meg bele is pattan a lencse.
Kicsit gondolkodós mert a karimat es a lencset eltakarja a trutymo,is nrm tudom hogy pattan ossz,meg le kell szednem a ragacsot,de nem volt idom.
Utana ki kell szedni a rossz lencset ugy hogy nem torom ossze a belso karimat,es jon a proba,valszeg egy torott darabot fogok szelvedoragasztoval egyberakni es kiderul.utana meg a kulso karima van,az full ragacs tartja.
Amugy valami van lehet,mert kapni carbon kulso gyurut,azt is betrutymoztak valamivel. 🤔
egyrészt egész nehéz(lassú) tűzkész állapotba hozni, másrészt meg nagy térfogat nem könnyű lőni vele szűkebb(belső) helyeken
nem kell edzett acél hegy a sima tompa céllövő hely átmegy az emberen ha nem a gerincet vagy nagyobb csontot talál
a 200 literes vashordón is úgy átszállt hogy csak a tollak estek le a bemeneti oldalon