Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Á, nem BMW motor az, hogy tréleren legyen mindig.
A legjobb jelenet ever
Stábkocsin van itt a Kawa?
Már ha ugye lépett egyáltalán... de reméljük nem csak kamu.
Kiválóak köszi!
Na meg ez a történet jut eszembe mindig a Holdra szállásról....

Amikor 1969-ben Armstrong a Holdra lépett, ez volt az első mondata:
- Ez egy kis lépés egy embernek, de egy nagy ugrás az emberiségnek! A második pedig (állítólag) ez volt: "Sok szerencsét Mr. Gorsky!"
Ennek a mondatnak az értelmét sokáig nem tudta rajta kívül senki. Csak nemrég mesélte el, hogy mi is volt ez a 2. mondat:
- Amikor gyerek voltam ez a Mr. Gorsky volt a szomszédunk, és meglehetősen mogorva ember volt. Mindig haragudott ránk, ha átpattant a labdánk az ő kertjébe. Nem mertük elkérni tőle, inkább átosontunk hozzá úgy, hogy ne vegye észre. Egy ilyen osonás alkalmával (nyitva volt a ház ablaka) hallom, hogy Mr. Gorsky éppen
orális szexre akarja rábírni feleségét. Mire az asszony:
- Tudod mikor veszem én a te farkad a számba? Majd ha a szomszéd gyerek a Holdon ugrál!
Hát igen ezzel az égitesttel sok a "macskazsák"...
Nos:
1. Expozíció-kompenzáció alapon, 16MP
2. Exp.-komp -1, 16MP
3. Exp.-komp -2, 16MP
4. Vannak ilyen fura filterek is
5. Alapból így látja
6. Tavasszal teliholdkor ekkora volt, ez talán exp.-komp. -0,7
A Holdról már tudják, hogy nincs ott az égvilágon semmi érdekes. A holdutazások óta szerintem nem sok műhold járt a környékén, mert ugye minek?
Én inkább a túloldalára lennék kíváncsi.... Meg a belsejére.... Egy időben sokat foglalkoztam ezzel a témával,megnéztem-elolvastam dolgokat pro-és kontra.... Két dologra viszont soha nem kaptam kielégítő választ:
1.Erőltetik a Mars utazást+1ebek,a Hold itt van egy köpésre,újabban mégse nagyon igyekeznek odamenni....
2.Távolabbi égitestekről gyönyörű,nagyfelbontású színes képeket mutogatnak,a Holdról legtöbb fekete-fehér szar minőségű,szemcsés...
Na,ne menjünk ebbe jobban bele,nem akarok vitát nyitni,mindenkinek+van a saját elképzelése...nekem is....
Faja majd tessék jól megmutatni!
Már állványon a "Fotoapparat", már csak arra várok hogy pozícióba érjen
Inkább erőlködjön a kis blokkos, Neked is Jocó!
Pedig sokat izmosodnál , ha idetolnád, és még a benzint se pazarolnád! Jó egészséget!
Inkább felülök rá a rosseb tologatja...
Egyébként most csak egy vakító palacsintasütő, akkor szép amikor sarló, mert a súroló fény kihozza a felszíni eltéréseket, és nem csak egy fényes vakító tányér !
Majd ha a nyáron idetolod a motorodat, akkor megnézhetjük nagyobba is! Első negyedben gyere!
Az ja.
valami prizmasor van amit lehet látni, de a 20 centissel lehet még nem
Lobogott az amcsi zászló?
Egyik évben egair barátommal megleshettük nyáron igaz nem telihold kb olyan 2/3 lehetett, egy 20cm tükrös csillagászati kukkerrel asszem 50x-es nagyításban pont belefért na az nem volt a semmi!
beeeeeeeeeeee
nekem 10x50es van......avval nagyobb
A holdat lessétek meg az égen érdemes, igaz most csak egy 7X50 távcsővel tudom de így is látványos.
Napi bölcsességeket megint olvashatjuk...
Ha mindegyik csak 60-al ment az eredő sebesség akkor is 120!!! De minek kellett menni?? Most halottan már nem megy! Nem ért volna rá vagy 40 év múlva meghalni?! Ennyire "sietett"!!? Most akkor odaért!