Na meg ez a történet jut eszembe mindig a Holdra szállásról....
Amikor 1969-ben Armstrong a Holdra lépett, ez volt az első mondata:
- Ez egy kis lépés egy embernek, de egy nagy ugrás az emberiségnek! A második pedig (állítólag) ez volt: "Sok szerencsét Mr. Gorsky!"
Ennek a mondatnak az értelmét sokáig nem tudta rajta kívül senki. Csak nemrég mesélte el, hogy mi is volt ez a 2. mondat:
- Amikor gyerek voltam ez a Mr. Gorsky volt a szomszédunk, és meglehetősen mogorva ember volt. Mindig haragudott ránk, ha átpattant a labdánk az ő kertjébe. Nem mertük elkérni tőle, inkább átosontunk hozzá úgy, hogy ne vegye észre. Egy ilyen osonás alkalmával (nyitva volt a ház ablaka) hallom, hogy Mr. Gorsky éppen
orális szexre akarja rábírni feleségét. Mire az asszony:
- Tudod mikor veszem én a te farkad a számba? Majd ha a szomszéd gyerek a Holdon ugrál!
Nos:
1. Expozíció-kompenzáció alapon, 16MP
2. Exp.-komp -1, 16MP
3. Exp.-komp -2, 16MP
4. Vannak ilyen fura filterek is
5. Alapból így látja
6. Tavasszal teliholdkor ekkora volt, ez talán exp.-komp. -0,7
Én inkább a túloldalára lennék kíváncsi.... Meg a belsejére.... Egy időben sokat foglalkoztam ezzel a témával,megnéztem-elolvastam dolgokat pro-és kontra.... Két dologra viszont soha nem kaptam kielégítő választ:
1.Erőltetik a Mars utazást+1ebek,a Hold itt van egy köpésre,újabban mégse nagyon igyekeznek odamenni....
2.Távolabbi égitestekről gyönyörű,nagyfelbontású színes képeket mutogatnak,a Holdról legtöbb fekete-fehér szar minőségű,szemcsés...
Na,ne menjünk ebbe jobban bele,nem akarok vitát nyitni,mindenkinek+van a saját elképzelése...nekem is....
Egyébként most csak egy vakító palacsintasütő, akkor szép amikor sarló, mert a súroló fény kihozza a felszíni eltéréseket, és nem csak egy fényes vakító tányér !
Egyik évben egair barátommal megleshettük nyáron igaz nem telihold kb olyan 2/3 lehetett, egy 20cm tükrös csillagászati kukkerrel asszem 50x-es nagyításban pont belefért na az nem volt a semmi!
Ha mindegyik csak 60-al ment az eredő sebesség akkor is 120!!! De minek kellett menni?? Most halottan már nem megy! Nem ért volna rá vagy 40 év múlva meghalni?! Ennyire "sietett"!!? Most akkor odaért!
Stábkocsin van itt a Kawa?
Amikor 1969-ben Armstrong a Holdra lépett, ez volt az első mondata:
- Ez egy kis lépés egy embernek, de egy nagy ugrás az emberiségnek! A második pedig (állítólag) ez volt: "Sok szerencsét Mr. Gorsky!"
Ennek a mondatnak az értelmét sokáig nem tudta rajta kívül senki. Csak nemrég mesélte el, hogy mi is volt ez a 2. mondat:
- Amikor gyerek voltam ez a Mr. Gorsky volt a szomszédunk, és meglehetősen mogorva ember volt. Mindig haragudott ránk, ha átpattant a labdánk az ő kertjébe. Nem mertük elkérni tőle, inkább átosontunk hozzá úgy, hogy ne vegye észre. Egy ilyen osonás alkalmával (nyitva volt a ház ablaka) hallom, hogy Mr. Gorsky éppen
orális szexre akarja rábírni feleségét. Mire az asszony:
- Tudod mikor veszem én a te farkad a számba? Majd ha a szomszéd gyerek a Holdon ugrál!
1. Expozíció-kompenzáció alapon, 16MP
2. Exp.-komp -1, 16MP
3. Exp.-komp -2, 16MP
4. Vannak ilyen fura filterek is
5. Alapból így látja
6. Tavasszal teliholdkor ekkora volt, ez talán exp.-komp. -0,7
1.Erőltetik a Mars utazást+1ebek,a Hold itt van egy köpésre,újabban mégse nagyon igyekeznek odamenni....
2.Távolabbi égitestekről gyönyörű,nagyfelbontású színes képeket mutogatnak,a Holdról legtöbb fekete-fehér szar minőségű,szemcsés...
Na,ne menjünk ebbe jobban bele,nem akarok vitát nyitni,mindenkinek+van a saját elképzelése...nekem is....
nekem 10x50es van......avval nagyobb