Amugy meg miért fontos hogy cigo.vagy nem az elkövetö? Ha nem az akkor enyhitö körülmény? Szegény dögevöket már védik épp elegen mégse tudnak beilleszkedni.
Na jó, de akkor is irtam hogy az itéletet illetöen semmi jelentösége a származásának. Ez nem elöitélet, ebben még nem nagyon tévedtek ha cigánynak vagy drogosnak állitanak egy elkövetöt mert mindig van valaki aki ismeri az eset körülményeit és a neten futotüzként terjed minden informácio ami a hivatalos verzioban szándékosan nem szerepel. Ott nem irhatják le hogy cigány volt mert abbol azonnal feljelentés.lesz valamelyik fajvédö szervezet részéröl és amellett a kettös emberölés jelentéktelen hiba lesz csak.
Így van, míg nem látok valamit magam addig csak hallomásból nem ítélkezem mert nem szeretném ha velem is így tennének, én még mindig nem olvastam sehol, hogy cigó és pont ez volt, de elhiszem hisz sokan mondjátok és mint már írta valaki tök mindegy ki volt, de hosszú élete legyen kínok közt.
A Rigám 5000 forint volt házhoz szállítva! Egy másik Rigát TV-s dobozba pakolva küldtek el nekem egy távolsági busz aljában lévő csomagtartóban...2500 forintért.
Ezekhez képest csak jó lehet az alap géped.
2x1 méteres lemezből lett hegesztve, szóval volt pár méter varrat, kb 4-5 helyen eresztett az első teszten
amúgy elsüllyedt mert mindenki azt hitte hogy a másik húzza ki ősszel a stégre
aztán tavasszal már a víz alatt volt telihordva iszappal, lehetetlen volt kiemelni
Most tanulom a lábujjközti varratot, de már megy a combközépi és a köldökvonali viszont az igaz, hogy mindent össze-vissza fröcskölök bármivel és ezt csökkenteni szeretném az ívem hosszának növelésével.
A CO-hegesztés azért jó, mert nincs salak, tiszta és szabályos a varrat. Nem kell salakolni. Ha az áramerősség kellően erős, még tisztítani sem kell, Ha az ív nem "recsegve" ég, nem lesz összespriccelve vassal! 14 évig ezt csináltam és általában fej feletti varratot!
Ok, én inkább a szerkezetbe pakolt vasra gondoltam, arra hogy a salakkal ragasztod össze a vasat
De a hegesztés azért jó, mert ha elszartad, újra lehet csinálni, addig amíg jó nem lesz.
Amúgy meg gyakorolni kéne, és akkor tudnál értelmesen terhelhető varratokat csinálni.
Ritkán hegesztek, így nyilván nincs olyan rutinom és gyakorlatom mint egy profinak. Ezért mielőtt valamit meghegesztek, hulladék vasakon szoktam én is gyakorolni amíg szép nem lesz, és csak utána állok neki az éles hegesztésnek. Persze gondolhatod hogy nincs arra időd, de igazából pont így végzel gyorsan mert javítgatni a szart, több meló és idő.
épp nem rég váltottam én is a 2.5-ről 3.2-re, az inverter kurva jól adagolja az áramot, így a másfeles lemezt is szépen megvarrom vele és nem fogy olyan gyorsan a pálca
mondjuk régen a hetrával is egész jó lehetett olvasztani ezt a vastagságot, még lemez csónakot is hegesztettem vele
Gondolom , volt mit nézni rajta! Képzeld el mekkora terhelések léphetnek fel , mikor csinál egy szűk bal-fordulót pl.. hogy a fedélzeti gépágyúval elkapja a kergetőjét??!
Már aznap megjelent valahol, hogy cigo vezetett.
Na, ez a véglény ölt dusnokon.
Ezekhez képest csak jó lehet az alap géped.
amúgy elsüllyedt mert mindenki azt hitte hogy a másik húzza ki ősszel a stégre
aztán tavasszal már a víz alatt volt telihordva iszappal, lehetetlen volt kiemelni
De a hegesztés azért jó, mert ha elszartad, újra lehet csinálni, addig amíg jó nem lesz.
Amúgy meg gyakorolni kéne, és akkor tudnál értelmesen terhelhető varratokat csinálni.
Ritkán hegesztek, így nyilván nincs olyan rutinom és gyakorlatom mint egy profinak. Ezért mielőtt valamit meghegesztek, hulladék vasakon szoktam én is gyakorolni amíg szép nem lesz, és csak utána állok neki az éles hegesztésnek. Persze gondolhatod hogy nincs arra időd, de igazából pont így végzel gyorsan mert javítgatni a szart, több meló és idő.
mondjuk régen a hetrával is egész jó lehetett olvasztani ezt a vastagságot, még lemez csónakot is hegesztettem vele