Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Egy diavetítőt szerzek érte neked cserébe.... ....többet úgysem ér.
Ilyen telihányt üstöt?
Meg vagy huzatva?
megvennéd?
A ladikot már dobraverted?
A bodzaszedőkről már hallottunk
Egyelőre fektess be a bodzatermelésbe: https://index.hu/gazdasag/2020...
Nem ez a nagy kérdés A ruhák gyártói nem fognak egyenként pereket indítani európában található szerintem több százezer turkáló ellen, hogy az Ő márkájukat másodlagosan értékesítik Ez teljesen életszerűtlen Egyébként is mire fő? Egy angol márkaruha másodlagos értékesítés során is ugyanaz a márka marad, nem hamisítja meg senki Meg miért kellene engedélyt kérni bárkitől is, hogy forgalomba hozzák használtruhaként, amit egyszer már a márkakereskedésben valaki megvett Amikor eladtad a kia szidet téged sem perelt be a kia, hogy továbbadtad az autót De aki használt gumit vásárol az autójára azt sem fogja beperelni a gumigyártó cégek. Meg azokat a gumisokat sem akik árulják a használt gumit
Ez megint olyan indexes cikk
A probléma inkább onnan fakad ami viszont akár életszerű is lehet, hogy anglia esetleg nem kereskedhet az európai únióval, mert megszűnik a közös vámúnió.
Aztán azt mondják, hogy x % vámért lehet behozni az únióba a használtruhát. Vagy azért sem. Egyszerűen veszélyes hulladék kategóriába sorolják. Nos ettől én jobban tartok mint amiről ez cikk id hadovál
hát a hádától mit vennél amikor először a 100 boltján keresztül értékesít Onnan veszem ahonnan a háda is veszi
már azok vagyunk Teljesen jól írta a cikk, hogy a koronválság miatt töredékére esett a szegmens forgalma
Itthoniaktól veheti mint pl. a Háda meg ilyenek, sok jön angolból, de ír, holland meg kisebb menyiséhben máshonnan is.
tuti nem mert múltkor a festék boltossal mutyizott valamit
ott nincs használt rongy
Hámittomén..............
Angolból bálázik?
Pipi földönfutó lesz.
Van millió féle lítium akku.
A LiFePO akkukra igaz amit itt leírtál. Ebben az esetben 2-3000 (azaz ezer) ciklust is bírnak.
A LiIon akkuk manapság simán bírják az 1-2C töltőáramot. Rájuk régebben volt igaz amit leírtál. Ezért is van manapság a gyorstöltés a telefonokban, az autókban. A tapasztalat azt mutatja hogy nem csökkenti ez az élettartamot. Még a 10 éves Leaf akkuja is bírta, igaz ott jobb fajta volt nem gagyi kínai.
Szóval 1C nem fogja meghatni. Ha meg mégis, akkor jobb is hogy kihullik a gagyi

De ezekben a lámpákban van töltőáramkör, a kínaiak sem felejtik ki, ilyen téren soha nem kellett csalódnom bennük.
5V-ról eleve nem lehetne tölteni, mert 4.2V a vége, 4.35V felett kigyulladna egy becsületes LiIon akku.

A kínai cuccokban inkább az a veszélyes, hogy 4.25-4.3V-ig is fel szokták tölteni az akkut. Ezt még bírja, de drasztikusan gyorsítja a degradációt.
Igy van.
érdekes, két okból is. Mert éppen most, ebben a pillanatban is egy Li-ion akkut töltök a gyerek zseblámpájába egy B6 töltővel. A ráírt adat hülyeség, a kínai buzinak megszaladt a tolla, de a korábbi töltés-kisütés ciklusból tudom, hogy 1000 mAh alatt van a kapacitása. Mindig is, és most is 0,7 A-el töltöm az akkut, de nem meleg, nem langyos, hanem kifejezetten hideg, pontosabban szobahőmérsékletű a cella.
a lítiumos akkus cuccokban mindig van töltő elektronika, a kínaiakban is, különben egész nagy sérüléseket okozna
ha mégsem, akkor adnak hozzá töltőt
Persze, hogy van ha hülyeséget akarnék csinálni, Pipire változtatnám a nick nevem
Az akkumulátor nem egy "sima fogyasztó ", mint ahogy Bogyó és kawa mondja. Már a régi akkuknál is volt egy szabály, hogy a kapacitásának max 10%-ával szabad tölteni. Itt egy kivonat a Li-ion akkuk töltéséről "
"A Li-ion akkuk esetében a legfontosabb szabály: töltés közben a cella hőmérséklete nem lehet több
40 fok Celsiusnál. A legtöbb akku terméklapján látható a 300 töltéses életciklus. Azt tudnotok kell, hogy a cella ennél
többre képes. A Li-ion cellák adatlapján található életciklus érték azt jelenti, hogy hány feltöltés
után csökken az akku kapacitása az eredeti érték 80%-ra, ha a cellát 0.3-0.5 C töltőárammal
töltjük. Ha ezt túllépjük, a kapacitás csökkenése korábban bekövetkezik.
1. Melegedés nélküli töltéshez a kapacitás harmadának (0.3C, ahol C a cella kapacitása) megfelelő
áram az ideális, azaz egy 360 mAh-s akkumulátort 120 mA-rel töltünk . Ez a
legideálisabb eset, ez a töltőáram-arány garantálja a leghosszabb élettartamot!
2. Mérsékelt, de még biztonságos mértékű a melegedés, ha a kapacitás 60-80%-val töltünk (0.6-
0.8C). Ez a való életben: egy 420 mA töltő egy 650 mAh-s akkuval 0.64C-s töltést jelent.
Érezhető, hogy alig langyos. Ez a töltőáram-arány gyors töltést és elfogadható mértékű élettartam csökkenést eredményez.
Egy 280 mAh-s akkut 420 mA-es töltővel tölteni viszont nem egészséges. Ez 1.5C töltőáramot jelent. Ha fel nem is robban (ahhoz azért ennél több kell), a cellában túl hamar
megy végbe a repolarizáció, ami az élettartam, pontosabban a kapacitás idő előtti csökkenéséhez
vezet."
Lehet, hogy van a cuccban valamilyen töltésszabályzó kütyü, de...mivel kínai, fene tudja, hogy milyen. A legbiztosabb megoldás a megfelelő töltő lenne.
A tobbit rád bízom, nem az én lámpám.
Ja, hogy van temperálás.
Úgy könnyű.

:-)
Én azt mondom, hogy egy lehetetlenül nagy COP-al rendelkező klíma sem a legjobb választás ott, ahol több légtér van.
Ha hirtelen kell meleget csinálni, egy helyiségben akkor mindenképpen, de az infra is jó, nekem az van a fürdőszobában. Az elektromos árammal történő hőfejlesztés nem a legolcsóbb, jó lenne a H tarifa, de az meg csak megújuló vagy hőszivattyús rendszerekhez igényelhető.
Egy helyiséget egy kondi erejéig valószínűleg gazdaságos a kiépítése, de ha nem teljesen különálló az épület, érdemesebb lehet a "nagy" ház fűtési rendszerére rákötni.
Én a játszósomba sok gondolkodás után átvezettem a gázt és beraktam egy kéményes gázkonvektort. Egy télen az 5-10 nap (ami hétvégente valamelyik 10-17 óráig tart kb.) ez volt a legegyszerűbb. Kéményem van, én raktam saját kezűleg egy LSK-t, konvektor kaptam, ami asszem 5 kW-os, a 30 m2 tök hamar felfűtené, ha nem lenne ott egész héten fűtés nélkül a tér.
Bármeddig fel tudna fűteni, de ugye belül egy légtér, így jóval könnyebb
Klíma nélkül azért nincs meg a 10-12 fok.... előbb utóbb lemegy.... ha nagyon mínuszok vannak 2x1 órát megy éjszaka. Most kap egy vezérlőt, hogy egy tartományban tartsa a hőmérsékletet.....