60 fok alatt nem számít a hőfok
80 felett számít melegnek ilyenkor el kell gondolkozni egy hatékonyabb fűtésen, vagy csak simán takarításon
100 fok körüli maghőt simán elvisel, az a tokozáson kicsit kevesebb
folyadék hűtést terveztünk de az a gáz ha leszedem a vga-ról a gyári hűtést bukta a gari, és egy 300 ezres kártyával nem érdemes megcsinálni pár hetesen, ha meg nincs rá gari akkor olyan idős az a kártya hogy nincs értelme megtartani
de így egész jó, a ház hűtése is manuálisan változtatható fordulatú így az is egész fasza
Te ilyen PC buzi gémer vagy? mit jutyúberkocc? A nagy erős gépeknél nincs mese, hűteni kell. Ha komolyan gondolod, lehet passzív vizes kúler, az halk, még nagy teljesítményben is.
Nekem az i3-on egy Zallmann van, az úgy forog, hogy kb. látod, semmi hangja. A táp szintén, csak akkor indul a venti, ha kezd melegedni. A gépet onnan tudom, hogy megy, hogy ránézek a bill LED-re - ja, meg onnan, hogy 5 éve nem volt kikapcsolva
Ez érdekes, az SSD nem melegszik, legalábbis nálam még egyik se melegedett, pedig az ucsó 10 évben volt pár db a kezemben. Bár én slotost ritkán veszek.
tedd félre a képeket és csinálj egyet 2 év után is
ismerős daily dobozosa is ilyen lyuk hátán lyuk volt befoldozták egész nagy pénzért 2 év múlva kb negyede már lyuk volt, ragtapasz meg alvázvédővel átment műszakin, de a következőnél kb ott fog járni mielőtt nekikezdtek
i7 9700 talán, ami nem húzható az a típus, a vga nem jut eszembe de 300 volt nem túl régen
az a leghangosabb a rendszerben, de az legalább egy hangon forog nem húzza le-fel a teljesítményt gyorsan
lassan váltani kellene egy i9-re, új alaplap, alaplapi ssd, stbstb, mehet még 5-600 a levesbe......
de idén nagyon szarul fizet a yutuberkedés, nincs költés semmire sem, buzi vírus kiszedett a zsebből vagy 3 millát
Milyen proci van alatta? Az én i5-8400-am egyszerűen nem tud annyi hőt termelni, hogy hangos legyen a venti rajta. A VGA-m meg harmatgyönge, de az Autocad-hez nem kell erősebb. (nVidia GTX1050Ti), játszani meg csak pár régi dologgal szoktam, azt is csak nagyon néha (Crysis sorozat).
amúgy nagyon érzékeny vagyok a zajokra épp most akarom kibaszni a hűtőt is mert kezd zajossá válni, mondjuk csak én hallom de ez pont elég
hallás vizsgálaton az 5db hangokat is simán hallottam, azért így 50 felé ez egész jó, vagy inkább zavaróan túl jó
ilyen alaplapi ssd nincs még, kellene de még nem éreztük igazán a késztetést
az volt a lényeg legyen csendben a pc mert ha nem akkor szétverem egy fejszével
a gyárival nem is az volt a legfőbb gond hogy zúgott, hanem hőmérséklettől függően változtatta a fordulatot, emiatt kb olyan volt mint amikor a láncfűrésszel darabolják a fákat, persze halkabban de akkor is kurva idegesítő volt
ez meg szinte akkor is hangtalan amikor megy a játék 4k felbontással
Nem is az ár volt a lényeg, hanem hogy fekvő elrendezésű legyen: az álló venti alatt simán megfőne a 2 db, alaplapba dugott NVMe SSD, ez meg 40 fok alatt tudja tartani ezeket is, mivel éppen rájuk fújja a levegőt.
kicsi az egy inverterbe lesz a másik meg kapcsolószekrényt hűt majd, zöröghet kedvére
pc-be nem jók ezek mert oda tényleg zajosak, pl ez a cpu hűtő egy felüdülés volt a gyári intel hűtőhöz képest: https://www.pcx.hu/be-quiet-da...
de a ház hűtése is ilyesmi 20db alatti, van benne 3 ventilátor aztán nyugiban forognak
A 3. vezeték (általában sárga) a fordulatszám feed back. Tehát a ezen keresztül tudja/ellenőrzi az alaplap, hogy forog és mennyire.
Házba építve (ahol nincs alaplapról vezérelt lehetőség) nem kell a sárgát bekötni sehova.
80 felett számít melegnek ilyenkor el kell gondolkozni egy hatékonyabb fűtésen, vagy csak simán takarításon
100 fok körüli maghőt simán elvisel, az a tokozáson kicsit kevesebb
de így egész jó, a ház hűtése is manuálisan változtatható fordulatú így az is egész fasza
mondjuk ott a kerék ívnél egész nagy volt a lyuk
ismerős daily dobozosa is ilyen lyuk hátán lyuk volt befoldozták egész nagy pénzért 2 év múlva kb negyede már lyuk volt, ragtapasz meg alvázvédővel átment műszakin, de a következőnél kb ott fog járni mielőtt nekikezdtek
az a leghangosabb a rendszerben, de az legalább egy hangon forog nem húzza le-fel a teljesítményt gyorsan
lassan váltani kellene egy i9-re, új alaplap, alaplapi ssd, stbstb, mehet még 5-600 a levesbe......
de idén nagyon szarul fizet a yutuberkedés, nincs költés semmire sem, buzi vírus kiszedett a zsebből vagy 3 millát
hallás vizsgálaton az 5db hangokat is simán hallottam, azért így 50 felé ez egész jó, vagy inkább zavaróan túl jó
az volt a lényeg legyen csendben a pc mert ha nem akkor szétverem egy fejszével
a gyárival nem is az volt a legfőbb gond hogy zúgott, hanem hőmérséklettől függően változtatta a fordulatot, emiatt kb olyan volt mint amikor a láncfűrésszel darabolják a fákat, persze halkabban de akkor is kurva idegesítő volt
ez meg szinte akkor is hangtalan amikor megy a játék 4k felbontással
Nem is az ár volt a lényeg, hanem hogy fekvő elrendezésű legyen: az álló venti alatt simán megfőne a 2 db, alaplapba dugott NVMe SSD, ez meg 40 fok alatt tudja tartani ezeket is, mivel éppen rájuk fújja a levegőt.
pc-be nem jók ezek mert oda tényleg zajosak, pl ez a cpu hűtő egy felüdülés volt a gyári intel hűtőhöz képest:
https://www.pcx.hu/be-quiet-da...
de a ház hűtése is ilyesmi 20db alatti, van benne 3 ventilátor aztán nyugiban forognak
Házba építve (ahol nincs alaplapról vezérelt lehetőség) nem kell a sárgát bekötni sehova.