Hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Én jól keresek
19-20fok a minimum amit elviselek otthon. Amikor csóró voltam rengeteget lehetett ezen spórolni hogy vastag pulcsi, bundabugyi, és akkor teljesen jó, de most inkább feltekerem 21-22fokra ha otthon vagyok.
Egyenlőre én is klímával fűtök, ugyan így ahogy te, esténként pár órát, ha napközben nem melegedett fel kellően.
Mi egy hete klímával fűtünk esténként 3-4 órákat. Most még elég....
És hogy lehet bekerülni a fiad haveri körébe?
AZ új szembe szomszédom klímával fűtötte a kb. 50 nm-es, de brutálisan hőszigetelt házát. Volt nála vagy 18 fok télen..... ...neki elég, azt mondja. Van beépítve 2 db infrapanel is, a hálóba egy, meg a fürdőbe a másik, de ezeket csak fél-egy órákat használja.
Tegyél be pár hősugárzót...feltéve hogy ő fizeti a villanyt
Én sem tippeltem sokkal többet, mondjuk tízszeresét 0.1-re mondtam volna
Viszont utána néztem, és tényleg találtam olyat ami 45fokos elmenő vízzel (nekem ennyi kell) -25 fokon még mindig 2-es COP-t tud
Igaz ez egy 3 millás hőszivattyú.
Klímákról nem találtam ilyen grafikont.
Olyasmi kéne hasonló áron amit Pocsesnek adtál........ha jobb az nem baj.
nem tudni mi lesz vele, a múltkorinak egyes részeit elajándékozta a gyerek a haverok között ami nem kellett
azért nem szar még mert ettől jóval gyengébbeket is árulnak még
Kösz, vettünk házat és van egy különálló kis ház fürdővel mindennel kompletten (rosszul írtam lejjebb nem 30 hanem 40-45nm), de nincs kiépítve semmilyen fűtés és a gyerek oda költözne így kéne némi meleg is télen bár mondtam, hogy ruhát inkább vennék.
0,01 körül....
Igen, ezen megfontolásból tartanék valamilyen kiegészítő fűtést, amivel át lehet hidalni, de nekem nem rémlik.
De nekem annyira nem rémlik ez a hideg amúgy. de ez nem jelent semmit.
17' januárjában majd 2 hétig volt -15 alatt néha -20, el is fagyott a vízcső a falban az akkor lakatlan házban, ritkán van ilyen hideg, de előfordulhat.
Az nem rossz. Ilyenkor mennyi a COP?
De könnyen lehet. (gép függő mit csinál ezzel a helyzettel) Meg kell nézni a doksijában, meg a hivatalos forgalmazó tanácsát kikérni, esetleg hozzáértőjét (nem a mienket )
Viszont mikor volt -20 fok tartósan utoljára?
Lehet, illetve géptől, szigeteléstől is függ, de azért kizárólagos fűtésnek bátor dolog szerintem.
Ha nincs más, akkor valamilyen fűtőszálas kiegészítő fűtést is használnék.
Illetve a klímás fűtésnél engem zavar hogy folyamatosan nyomja a levegőt és dolgozik a gép.
Én csak ilyen átmeneti időszakban szoktam használni, meg amikor gyorsan akarom felfűteni akkor a gázzal együtt használom. Éjjelre mindig lekapcsolom.
Mondjuk az rohadt hogy jó hogy forró levegőt fúj, így lehet alatta melegedni addig is amíg a radiátor fel nem fűt.
Hisztis.
1300km a hetvegen biztos ami biztos alapon
Na meg az utóbbi időben nem is emlékszek, hogy lett volna tél a nagyon max -12 talán ha volt az is pár nap csak hó meg aztán nuku
Remélem azért motoroztatok is nem csak szívtátok egymás vérét itt...
Ha le is fagy a kültéri felolvassza magát és fűt tovább de vannak direkt fűtésre optimalizált klímák tálcafűtéssel ellátva enyém sima inverteres klíma az újabb gázzal azt mondják -25 kinti hőmérsékletig használható simán
Eddig nem panaszkodtak, hogy gond lenne vele. Peremkerületen laknak ide tartozik ( Győrhöz ) de falu és a szélén ahol mindig jóval hidegebb van mint egy lakottabb területen.
Kösz, vajon nem tilt le a klíma mondjuk -20°-nál?
Tőled semmire......
Simán! Cimborámék 50pár nm nyáron hűtenek, télen fűtenek egy db klímával.
Amíg nem írod meg a hőszigetelést, mire gondolsz a válasszal?